jordanchiles_1713887018_3352649769003963581_1190936916
Foto A revenit în forță! Ce a postat Jordan Chiles pe internet, la 3 săptămâni după ce Ana Bărbosu i-a luat medalia
sabrina voinea apel
Americanii au reacționat după decizia Sabrinei Voinea. ”A provocat furori!”
FOTBAL:ROMANIA-LITUANIA, LIGA NATIUNILOR (9.09.2024)
Live Text România - Lituania 3-1. Două din două pentru Mircea Lucescu! "Tricolorii", punctaj maxim în Liga Națiunilor
Digi Sport 1 Live
Acum

”Am fost la un pas să chemăm salvarea”. Camelia Voinea anunță că merge la TAS după bronzul ”furat”

articol scris de Digi Sport
06.08.2024, 15:53

Camelia Voinea (54 de ani), mama şi antrenoarea Sabrinei Maneca-Voinea, a declarat, marţi că intenţionează să conteste la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) decizia arbitrelor din finala de la sol de luni, prin care fiica sa a pierdut medalia de bronz.

profimedia-0896208229
Sabrina Maneca-Voinea / Foto: Profimedia
  • Liga Națiunilor: Franța - Belgia, luni, 21:45, DGS 1

  • Liga Națiunilor: Israel - Italia, luni, 21:45, DGS 2

Camelia Voinea: ”Vrem să mergem şi la TAS,”

Fosta gimnastă s-a arătat încrezătoare că medalia va putea fi "recuperată".

"Bineînţeles, vrem să mergem şi la TAS, şi la Protecţia copilului, la tot ce înseamnă dreptate, pentru că este un copil care a fost nedreptăţit. O să ajung şi la psiholog, pentru că nu mi se pare normal să dai într-un copil de 17 ani care doreşte să aducă României şi gimnasticii româneşti rezultate şi să muncească pentru România şi să nu fie răsplătită ca atare. Eu am peste 100 de imagini în telefon, prin care vom demonstra că nu avea de ce să îşi ia penalizarea asta de 0,1. Şi aceeaşi anchetă au făcut-o şi americanii.

Mihai Covaliu şi Nadia Comăneci sunt alături de noi şi le mulţumesc pentru ajutor, pentru că sunt alături de sportul românesc, sunt nişte oameni demni. Aseară am crezut că nu avem şanse să recuperăm medalia, dar dimineaţă am început să sper, pentru că s-a făcut expertiză la NBC şi peste tot. Probabil că şi COSR va face plângere către TAS, nu stăm, ne dorim ca această medalie să revină României, pentru că acolo este locul ei, la gâtul Sabrinei. Cu acea zecime este clar că acea medalie ar fi revenit Sabrinei", a declarat Camelia Voinea.

Sabrina Voinea-Maneca with her mother Camelia Voinea, ROU, after beam during qualification at 2024 Olympic Games, Olympi
Camelia Voinea și Sabrina Voinea / Foto: Profimedia

Antrenoarea a afirmat totodată că reprezentanţii Federaţiei Române de Gimnastică a încercat luni să conteste nota americancei Jordan Chiles, ceea ce nu este permis, anunță Agerpres.


"Din partea FRG s-au făcut mai multe eforturi pentru a contesta nota americancei şi sub nicio formă nu se admite aşa ceva. Nu se poate depune contestaţie pentru altă sportivă. Nu este normal. Nimeni nu spune despre zecimea pierdută de Sabrina, care o punea pe podium. Şi din asta cred că aţi înţeles totul", a adăugat aceasta.

Camelia Voinea a spus că în noaptea de după finală a fost la un pas să cheme salvarea, având în vedere starea sportivei, care era dezamăgită de pierderea medaliei.

"A fost o noapte albă, nu doar pentru mine, ci şi pentru Sabrina. Am fost la un pas de a chema salvarea pe la 2:30 noaptea, după frisoane, plânsete, pentru că ea ştia clar că această medalie trebuia să fie a ei. Deci, nu mă las, mă voi lupta cu ei până la capăt. Pentru dreptate şi adevăr voi lupta până la sfârşit. Eu vreau să i se dea dreptate Sabrinei şi după aceea tot eu voi face un comunicat, pentru că probabil gândurile Sabrinei sunt de a continua gimnastica. Eu nu am apucat să vorbesc cu ea la concret, pentru că am fost foarte supărată şi foarte tristă. Ea atâta a apucat să îmi spună aseară: 'Mami, eu mă las de gimnastică dacă nu voi avea continuitate, pentru că tot ceea ce ştiu, ştiu doar de la tine'", a completat antrenoarea şi mama sportivei.

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, a trimis, luni, o scrisoare de protest către Federaţia Internaţională de Gimnastică, adresată direct preşedintelui Morinari Watanabe, pentru reanalizarea contestaţiei exerciţiului din finala la sol al Sabrinei Maneca-Voinea, la Jocurile Olimpice de la Paris, potrivit unui comunicat al COSR.

COSR precizează că ''Sabrina Voinea a fost depunctată cu o zecime pentru că ar fi plecat într-o linie acrobatică cu călcâiul în afara liniei. Imaginile video şi foto infirmă această teorie''.

Ana Maria Bărbosu s-a clasat pe locul patru la sol, luni, în concursul de gimnastică artistică din cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris, în timp ce Sabrina Maneca-Voinea s-a clasat pe cinci.

Bărbosu a fost pentru câteva zeci de secunde medaliată cu bronz, însă americanca Jordan Chiles a depus contestaţie şi i s-a mărit nota, de la 13,666 la 13,766 astfel că a terminat pe poziţia a treia.

  • Sabrina Maneca-Voinea a făcut şi ea contestaţie pentru nota primită (13,700), dar aceasta a fost respinsă.
  • Medalia de aur a fost cucerită de brazilianca Rebeca Andrade, notată cu 14,166, în timp ce argintul a revenit americancei Simone Biles (14,133).

România nu a mai obţinut o medalie olimpică la gimnastică artistică din 2012 (Londra), când Sandra Izbaşa câştiga aurul la sărituri, Cătălina Ponor cucerea argintul la sol, iar echipa feminină a României lua bronz.

Echipa feminină de gimnastică a României a revenit după 12 ani la Jocurile Olimpice cu prilejul acestei ediţii. Gimnastele noastre s-au clasat pe locul 7 în finala pe echipe, Ana Maria Bărbosu pe 17, iar Amalia Ghigoarţă pe 22 la individual compus, Sabrina Maneca-Voinea pe 8 la bârnă şi pe 5 la sol, iar Ana Bărbosu pe 4 la sol.

Fosta gimnastă Camelia Voinea, mama şi antrenoarea Sabrinei Maneca-Voinea, a anunţat retragerea gimnastei după ce nu a obţinut o medalie la sol, luni, la Jocurile Olimpice de la Paris.

''Sabrina nu a ieşit din covor la nicio linie acrobatică, sunt toate aici, merita medalie! Noi astăzi aici am întrerupt gimnastica, pentru drepturile noastre nu se zbate nimeni! Vă iubim infinit pe toţi cei care ne-aţi susţinut. Atât am putut suporta!'', a scris Camelia Voinea pe Facebook.

Etichete: jocurile olimpice , tas , jo , sabrina voinea , jo 2024 , camelia voinea


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Ancheta în cazul dentistei ucise în Brăila se apropie de final. Suspectul este acuzat de încă o faptă. Motivul crimei
Ancheta în cazul dentistei ucise în Brăila se apropie de final. Suspectul este acuzat de încă o faptă. Motivul crimei

Noi detalii din ancheta uciderii doctoriței din Brăila. Bărbatul acuzat că a ucis dentista este...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
tiriac
”Vreau 100.000.000 de euro pentru că mi-au distrus viața”. Ion Țiriac, dezamăgit că n-a fost ascultat

Presa din Lituania i-a caracterizat pe români în două cuvinte, înaintea meciului de la București
FOTBAL:SLOVACIA-ROMANIA, EURO 2024 (26.06.2024)
Cum l-a numit selecționerul Lituaniei pe Mircea Lucescu, în fața jurnaliștilor
lucescu jankauskas
Mircea Lucescu, moment inedit cu Răzvan Marin, la conferință: "Vorbește tu în locul meu! Hai, spune-le ceva"
mircea
Un actor celebru a venit în România pentru o antrenoare de fitness. Ce a urmat
Screenshot 2024-09-08 at 17.16.30
Recomandările redacției
dan-sucu
Cât ar fi plătit, de fapt, Șucu pentru ”pofta” Grameni! L-a dorit enorm și nu s-a mai uitat la bani

Șansă uriașă: jucătorul pe care AC Milan a dat 21.000.000€, propus de impresarii lui în România!
Milan vs Cagliari - Serie A TIM 2019/2020
S-a ascuns după Kosovo - România 0-3, dar a ieșit în față la finalul meciului din Cipru: ”Pur și simplu”
FC Zurich manager Franco Foda arrives ahead of the UEFA Europa League play off match at Tynecastle, Edinburgh. Picture date: Thursday August 25, 2022.
Video Franța - Belgia 2-0 | Israel-Italia 1-2 | Turcia-Islanda 3-1 | Norvegia-Austria 2-1. Cine a fost eroul serii din Nations League
Photo illustration in Ukraine.
Citește și
Oficial Total neașteptat! I-au prelungit contractul jucătorului suspendat 4 ani din fotbal
Hamburg, Deutschland. 31st Aug, 2024. Torjubel nach Tor zum 1:0 per Kopfball Robert Glatzel (Hamburger SV, #09) mit Trikot von Mario Vuskovic (Hamburger SV, #44) GER, Hamburger SV vs. Preussen Muenster, Fussball, 2. Bundesliga, Spieltag 4, Saison 2024/202
Oficial TAS, decizie fără milă: a fost suspendat din fotbal 4 ani!
17 March 2023, Hesse, Frankfurt/Main: Mario Vuskovic, a professional soccer player from second-division club Hamburger SV, is rubbing his eyes before the start of the third hearing before the Sports Court of the German Football Association (DFB). Vuskovic
Amal și George Clooney, gesturi tandre și priviri complice, pline de dragoste, pe covorul roșu. Ploaia de blițuri nu i-a intimidat
Amal și George Clooney, gesturi tandre și priviri complice, pline de dragoste, pe covorul roșu. Ploaia de blițuri nu i-a intimidat
Neverosimil! Gică Hagi a renunțat la fotbalistul pe care l-a transferat în urmă cu o lună
Neverosimil! Gică Hagi a renunțat la fotbalistul pe care l-a transferat în urmă cu o lună
Alexandru Cicâldău revine la Universitatea Craiova! Mihai Rotaru s-a înţeles cu Galatasaray: detaliile afacerii
Alexandru Cicâldău revine la Universitatea Craiova! Mihai Rotaru s-a înţeles cu Galatasaray: detaliile afacerii
Jennifer Lopez, prima apariție publică de la divorț. Actrița, fabuloasă la premiera noului său film, într-o rochie a „răzbunării”
Jennifer Lopez, prima apariție publică de la divorț. Actrița, fabuloasă la premiera noului său film, într-o rochie a „răzbunării”
Antonia, dans la bară doar în lenjerie: "S-a închis la non-stop". Lecție de senzualitate în clipul piesei "Ploi de tequila"
Antonia, dans la bară doar în lenjerie: "S-a închis la non-stop". Lecție de senzualitate în clipul piesei "Ploi de tequila"
Lucescu tratează „boala noastră cronică“: greșeala românească pe care o tot repetăm, fără să învățăm nimic
Lucescu tratează „boala noastră cronică“: greșeala românească pe care o tot repetăm, fără să învățăm nimic
Ce amendă riscă șoferii dacă fac asta într-un sens giratoriu? De ce este periculos?
Ce amendă riscă șoferii dacă fac asta într-un sens giratoriu? De ce este periculos?
A murit Sonia Iovan, prima gimnastă din România care a obținut o medalie olimpică
A murit Sonia Iovan, prima gimnastă din România care a obținut o medalie olimpică
Un gigant din Franța, gata să îl cumpere pe Dennis Man! Cât sunt dispuși să plătească în schimbul lui
Un gigant din Franța, gata să îl cumpere pe Dennis Man! Cât sunt dispuși să plătească în schimbul lui
Eduard Novak, fostul ministrul al Sportului, locul 7 în proba de 4.000m urmărire de la JO Paralimpice
457614194_1019966483260074_1521155877084673596_n

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Antonia, dans la bară doar în lenjerie:
Antonia, dans la bară doar în lenjerie: "S-a închis la non-stop". Lecție de senzualitate în clipul piesei "Ploi de tequila"
Digi World
De ce nu ar trebui să adaugi banane în smoothie-uri. Semnalul de alarmă tras de un gastroenterolog: „Mulți pacienți fac această greșeală!”
De ce nu ar trebui să adaugi banane în smoothie-uri. Semnalul de alarmă tras de un gastroenterolog: „Mulți pacienți fac această greșeală!”
Digi Animal World
Luptă acerbă între un șarpe Boa și un crocodil. Spectacolul uimitor oferit de reptile turiștilor din Brazilia
Luptă acerbă între un șarpe Boa și un crocodil. Spectacolul uimitor oferit de reptile turiștilor din Brazilia