Leo Toader, despre portarii olimpici și secretele lor. Cum i-a învățat să apere lovituri de la 11 metri
articol scris de Digi Sport11.07.2021, 16:46
Leo Toader, antrenorul cu portarii la lotul de seniori, îl ajută pe Mirel Rădoi și în pregătirea ”tokyotricolorilor” pentru Jocurile Olimpice.
SuperLiga: Poli Iași - FCSB, luni, 20:00, DGS 1
SuperLiga: UTA Arad - Botoșani, luni, 17:00, DGS 1
El a dezvăluit ce calități au cei trei goalkeeperi pe care România se va baza în cursa pentru o medalie olimpică.
”Trebuie să găsesc antrenamentele potrivite vârstei pe care o au, o responsabilitate mare, un lucru inedit pentru mine.
Un turneu final se pregătește un pic diferit, trebuie să dai informații clare portarilor, să găsești metodele optime ca să-i bagi în registrul tactic al echipei, să răspunzi la doleanțele antrenorului principal, e ceva diferit.
Eu analizez și portarul advers, am discuții și cu jucătorii de câmp, cu atacanții în special, cu executanții de penaltyuri sau de lovituri libere.
Leo Toader: ”Încerc să găsesc punctele slabe ale portarului advers ca să ajut atacanții”
La echipa mare am vorbit cu Nicolae Stanciu. Încerc să găsesc punctele slabe ale portarului advers ca să ajut atacanții.
Sunt portari talentați, dornici de afirmare, dornici să fie titulari. La Aioani aș preciza că are o experiență competițională mai mare față de cei doi, dar ăsta nu e un criteriu de selecție pentru mine.
Târnovanu e un portar de meci, m-a surprins în timpul unui joc.
Pe Mihai Popa l-am urmărit de câmd era la Rapid, un portar plin de energie, preocupat tot timpul să învețe,e preocupat de jocul cu piciorul, este o cerință a portarului modern, agilitate, am trei portari pe care putem să ne bazăm.
Leo Toader: ”La penalty contează foarte mult viteza șutului, reacția portarului”
Am fost în Japonia în 2001, eram în staff-ul lui Ilie Balaci la Al Hilal, am jucat cu o echipă de acolo finala Supercupei Asiei pe care am și câștigat-o. A fost o surpriză mare în fotbalul asiatic.
Dacă înainte se spunea că un penalty se ratează, s-au făcut multe studii, statistici, s-a ajuns la concluzia, fizic vorbesc, că se poate apăra.
Contează foarte mult viteza șutului, reacția portarului. Noi studiem atent mișcarea atacantului, cum vine la minge, momentul când se uită. Dacă le studiezi, se poate apăra penalty”, a explicat Leo Toader într-un interviu pentru site-ul FRF.
Etichete: mirel radoi , mihai popescu , mihai aioani , leo toader
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Rusia reprezintă o ameninţare mai mare pentru securitatea Uniunii Europene decât pentru apărare...