Reacţia celor de la Corona Braşov după scandalul de dopaj de care este acuzat clubul de handbal
19.11.2019, 16:29Luni seară s-a aflat că două dintre jucătoarele de la Corona Braşov care sunt la lotul naţional de handbal al României, gata să plece la Campionatul Mondial de Handbal feminin, au încălcate procedurile WADA şi ANAD şi riscă suspendarea. În această după amiază, clubul braşovean a oferit un comunicat.
SuperLiga: Sepsi - Buzău, vineri, 20:30, DGS 1
SuperLiga: Farul - Oțelul, vineri, 20:30, DGS 1
Jucătoarele de la Corona sunt suspectate că ar fi apelat la terapia cu laser intravenos la o clinică din Braşov, terapie interzisă şi considerată drept dopaj. Este vorba despre Laslo şi Bazaliu, plus o a treia jucătoare, Daciana Hosu, dar care nu este selecţionată. Ele riscă o suspendare de 4 ani!
- Campionatul Mondial de Handbal feminin se va desfăşura între 30 noiembrie şi 15 decembrie şi va fi transmis în direct la Digi Sport
- Descarcă aplicaţia Digi Online şi poţi urmări meciurile Mondialului din Japonia pe telefon sau tableta
În lot mai sunt două jucătoare de la Corona, Eliza Buceschi şi Daria Bucur, dar ele nu au fost notificate de ANAD şi este probabil să însoţească echipa. Decizia finală în privinţa celor 18 jucătoare va fi luată diseară, iar miercuri în jurul prânzului delegaţia va decola spre Japonia. Plocoşer şi Vizitiu au cele mai mari şanse să facă parte din lot.
Obiectivul echipei este clasarea în primele 7 pentru a obţine biletele la turneele preolimpice. Olimpiada se va desfăşura tot la Tokyo, în 2020.
Clubul Corona Braşov a remis un comunicat după suspiciunile de dopaj
"Directorul clubului CSM Corona Braşov, Liviu Dragomir, a declarat marţi, după suspiciunile în care este implicată echipa de handbal că va face totul pentru a demonstra că procedura de care au beneficiat handbalistele a fost făcută ca formă de recuperare medicală, nicidecum de a creşte performanţele sportive.
„Nu s-a pus nici o clipă problema de a apela la proceduri care să mărească performanţele sportive ale echipei ci intenţia noastră a fost de a le asigura un tratament de recuperare medicală, pentru starea de oboseală pe care o acuzau dar şi pentru afeciunile medicale mai vechi de care fetele suferă.
Vom face totul pentru a demonstra că nu a fost rea intenţie şi vrem să se reţină că sub nici o formă nu s-a pus problema de a apela la forme interzise pentru a avea un câştig în faţa competitorilor.
Decizia de a se face acest tratament a fost luată după s-a discutat atât cu clinica respectivă cât şi cu medicul echipei şi după ce ni s-au dat asigurări procedura nu este interzisă. Suspiciunea care planează asupra noastră este foarte gravă iar implicaţiile sunt foarte mari, din acest motiv trebuie să facem totul pentrtu a demonstra că suspiciunile sunt nejustificate.
Clubul Corona nu şi-a dorit altceva decât să asigure condiţii bune din toate punctele de vedere şi implicit şi de recuperare medicală pentru sportivele secţiei de handbal, care acumulaseră o stare de oboseală şi aveau afecţiuni mai vechi.
Se tot vorbeşte de faptul că procedura de manipulare a sângelui este interzisă, lucru pe care noi nu l-am făcut. Mai mult, în legislaţia antidoping din România pe care am studiat-o, este stipulat foarte clar ce inseamnă manipulare fizică şi chimică iar procedura de care fetele au beneficiat fetele nu se incadreaza aici”, a declarat Liviu Dragomir.
Poziţia clinicii la care s-a realizat tratamentul jucătoarelor de la Corona
Etichete: corona brasov , cristina laslo , bianca bazaliu , dopaj handbal , lot romania campionat mondial de handbal
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Atacul de joi, în care a Rusia a lansat o rachetă balistică de mare putere asupra Ucrainei, a fost...