Mihaela Evi a răbufnit: "Apar tot felul de habarniști". Ce a scos-o din sărite pe fosta handbalistă
articol scris de Digi Sport23.10.2023, 16:10
În vârstă de 34 de ani, Mihaela Evi, fostă jucătoare de handbal, a fost nevoită să renunțe la cariera de sportivă la doar 20 de ani din cauza problemelor de sănătate.
SuperLiga: Sepsi - Buzău, vineri, 17:30, DGS 1
SuperLiga: Farul - Oțelul, vineri, 20:30, DGS 1
Cu toate acestea, Mihaela Evi nu s-a putut desprinde de fenomen și a devenit una dintre cele mai apreciate antrenoare din România, la nivel de juniori.
Întrebarea care a înfuriat-o pe Mihaela Evi
Galerie Foto
În prezent, Mihaela Evi antrenează formația de junioare a celor de la Gloria Bistrița. Recent, fosta handbalistă a primit o întrebare care a făcut-o să răbufnească și a ținut să tragă un semnal de alarmă în ceea ce privește sportul din România, în general.
"(n.r. de ce ai jucat cu rezervele astăzi?) Care sunt rezervele și care titularele? La copii nu există așa ceva. Doar eventual jucătoare mai în formă și mai puțin în formă. Pentru că e normal, sunt copii, au perioade mai stresante la școală, perioade cu teste.
D-aia suntem în cădere liberă cu handbalul, nu mai are cine să crească sănătos sportivi. Toată lumea vrea direct la senioare, sărim etape. Și atunci la juniori, la rădăcină, unde e cel mai important, apar tot felul de habarniști, lipsiți de orice cunoștințe.
Nu mai există o scară de valori. Discuția e una lungă, că pot să scriu o carte. M-am gândit de multe ori să scriu tot ce trăiesc, cred că s-ar vinde bine", a fost mesajul Mihaelei Evi, pe Instagram.
Mihaela Evi: ”Pe moment, mi-a fost ușor să renunț la handbal, dar după câteva luni a început să îmi lipsească”
Născută în București, Mihaela Evi și-a dorit să-și facă un nume în handbal la Târgu Mureș, dar accidentările și mediul nepotrivit au forțat-o să lase în urmă ceea ce iubea cel mai mult. La scurt timp, a înființat un club în orașul său ”adoptiv” și a devenit o antrenoare de succes, cu titluri naționale și internaționale.
”Mi-am petrecut o parte importantă a copilăriei și a adolescentei mele în cantonamentele echipelor naționale. Am fost un copil foarte pasionat, dar din păcate am făcut cel mai important pas, trecerea de la junioare la senioare, greșit. Născută și crescută în București, la 18 ani am fost nevoită sa fac pasul către o echipa de senioare. Am ales Târgu Mureș, pentru că la vremea aceea era o echipa nou-promovată în prima ligă și am fost sfătuită că acolo voi avea ocazia să joc mai mult, junioară fiind.
La echipă s-au schimbat câțiva antrenori într-un termen foarte scurt, iar după o perioadă m-am și accidentat, am suferit o operație. Din cauza mediului greșit în care eram, am început să am și niște probleme cardiace, îmi creștea periodic tensiunea, iar în momentul în care am ajuns la un specialist mi-a recomandat să renunț la sport pentru că eram mult prea tânără să dezvolt astfel de probleme.
Mi-a fost ușor să renunț la momentul ăla, ba chiar m-am simțit eliberată. Dar după câteva luni, a început să îmi lipsească handbalul. La Târgu Mureș l-am cunoscut și pe soțul meu, fost sportiv și el”, a declarat Mihaela Evi pentru digisport.ro.
- 6 titluri de campioană națională și de 3 ori vicecampioana națională sunt performanțele Mihaelei Evi pe plan ca antrenoare.
- 3 trofee Sarius Cup, Slovacia, argint Cell Cup, Ungaria, câștigătoare Smederevo Trophy, Serbia, mai are în palmares.
Etichete: handbal , mihaela evi
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Atacul de joi, în care a Rusia a lansat o rachetă balistică de mare putere asupra Ucrainei, a fost...