Reacţiile românilor după finala de la individual-compus a CE de la Cluj
21.04.2017, 21:33Olivia Cîmpian, clasată pe poziţia a 23-a (50,106 puncte) în concursul individual-compus de la Campionatele Europene de la Cluj, consideră o experienţă frumoasă participarea la prima competiţie importantă la nivel de senioare.
Premier League: Man. City - Tottenham, sâmbătă, 19:30, DGS 1
SuperLiga: CFR Cluj - Rapid, sâmbătă, 21:30, DGS 1
''A fost o experienţă frumoasă şi sper ca pe viitor să cresc şi să demonstrez de ce sunt capabilă. Azi mi-am făcut bârna, dar nu atât de bine pe cât pot să o fac. Sper să fie mai bine data viitoare'', a spus românca. Cîmpian a menţionat că a concurat cu unele probleme medicale. ''Am avut o durere la cot, dar am vrut să concurez. Şi la ediţia de anul trecut a Campionatelor Europene am avut o problemă la gleznă care m-a împiedicat să fac finala de la sol. Aşa că de data asta am vrut să continuu şi să duc concursul până la capăt'', a afirmat gimnasta română, care nu resimte dureri după căzătura la paralele.
Cealaltă reprezentantă a României, Ioana Crişan, care a încheiat concursul pe poziţia a 18-a (51,032 puncte), a declarat că nu îşi propusese un loc anume înaintea finalei de la individual-compus. ''A fost destul de bine, m-am simţit bine în concurs. Am avut puţin mai multe emoţii la bârnă, dar la celelalte aparate m-am descurcat mai bine. Nu îmi propusesem un loc anume, ci doar să fac un concurs cât se poate de bun. Nu sunt supărată pe bârnă, ci pe evoluţia mea, pentru că nu am reuşit să prezint ceea ce am antrenat'', a declarat Crişan.
Antrenorul coordonator al lotului feminin al României, Nicolae Forminte, consideră că "a fost încă un concurs pentru experienţă. Bârna rămâne măsura capacităţii şi maturităţii lor sportive. S-a dovedit că ele nu au ajuns încă la nivelul în care să controleze acest aparat. Păcat pentru munca lor, pentru că puteau cu siguranţă să prezinte mai mult decât ceea ce au reuşit. Concluzia este că trebuie să muncim în continuare. Obiectivul lor era să facă o finală şi l-au îndeplinit. Dar ăsta nu e obiectiv, a fost aşa, de tatonare. Eu nu pot să pun astfel de obiective. Dar trebuie să accept realitatea, să lucrez cu ce am şi să fac tot ce îmi stă putinţă ca aceste gimnaste să crească an de an şi să închegăm acea echipă care să ne ducă din nou la Jocurile Olimpice''.
Forminte a adăugat că durerea la cot pe care a acuzat-o Olivia Cîmpian i-a influenţat acesteia evoluţia: ''Ioana, dacă îşi făcea bârna, ar fi obţinut o poziţie încurajatoare pentru următoarele competiţii. Îmi pare rău că Olivia mi-a ascuns o durere la cot ... o tot vedeam la antrenamente că îşi scutura braţul drept, iar când o întrebam îmi spunea că nu are nimic. Aici s-a acutizat acea durere, care iată că i-a făcut ceva probleme azi. A intrat cu această teamă şi nu a reuşit să îşi continue exerciţiul''.
''Eu am obligaţia să fiu optimist şi să lucrez în continuare. Normal ar fi ca toţi românii să le încurajeze şi să fie optimişti, pentru că aceasta este producţia pe care o scoate acum gimnastica românească. Pe ele trebuie să ne bazăm şi cu ele trebuie să mergem înainte. E adevărat, cresc greu. Şi pentru mine e destul de dureros şi stresant să văd că e ca atunci când faci prăjitura, nu-ţi iese şi o iei de la capăt, şi iar o faci, şi iar nu iese... Dar nu renunţ'', a mai spus Nicolae Forminte.
Campionatele Europene de gimnastică se încheie duminică, la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, la 60 de ani de la precedenta ediţie găzduită de România. La startul competiţiei s-au prezentat 274 de sportivi (168 la masculin şi 106 la feminin) din 37 de ţări.
România este reprezentată la Europene de zece sportivi. Lotul feminin este format din Olivia Cîmpian, Ioana Crişan, Larisa Iordache şi Cătălina Ponor, iar cel masculin din Marian Drăgulescu, Cristian Băţagă, Vlad Cotuna, Adelin Kotrong, Laurenţiu Nistor şi Andrei Ursache.
Larisa Iordache şi Cătălina Ponor vor reprezenta România, duminică, în finala la bârnă. În concursul masculin, România are un singur gimnast calificat, Marian Drăgulescu, cel care s-a calificat în finalele la sol (sâmbătă) şi sărituri (duminică).
În continuare, programul Campionatelor Europene de la Cluj-Napoca este următorul: sâmbătă - finale masculin la sol, cal cu mânere, inele şi finale feminin la sărituri şi paralele (13,30-16,40), duminică - finale masculin la sărituri, paralele, bară şi finale feminin la bârnă şi sol (13,30-16,40).
La ediţia de anul trecut, de la Berna, România a cucerit două medalii de argint la masculin, ambele prin Marian Drăgulescu (sol şi sărituri), şi două de bronz la feminin, ambele prin Cătălina Ponor (sol şi bârnă).
VEZI AICI PROGRAMUL COMPLET AL CANALELOR DIGI SPORT
Etichete: crisan , forminte , romance individual compus ce cluj , europene cluj , campian
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Fostul președinte rus și actual vicepreședinte al Consiliului de Securitate Dmitri Medvedev...