Valerii Moraru a dispărut după faliment, dar speranțele rapidiștilor se leagă tot de el: "Tace pentru că pregătește ceva"
06.12.2016, 14:36Soarta Rapidului rămâne în continuare o necunoscută. Clubul a intrat în faliment pe 13 iunie și imediat a fost exclus din toate competițiile, iar în absența echipei tradiționale, o parte din suporteri s-a împărțit între cele două formații din Liga a 5-a, ce se recomandă drept continuatoarele brandului înfiinţat în 1923.
La Liga: Real Madrid - Sevilla, duminică, 17:15, DGS 1
SuperLiga: Dinamo - Rapid, duminică, 20:00, DGS 1
Invitat în emisiunea "Digi Sport Matinal", Marian Rada a lăsat de înțeles că echipa intrată în faliment ar avea șanse de revenire, însă totul ține de banii pentru datorii și de acționarul majoritar Valerii Moraru, care nu a mai avut apariții publice încă din vară, când s-a pronunțat falimentul.
"Eu sunt optimist și cred că tace pentru că pregătește ceva, pregătește o revenire", spune Marian Rada, fost fotbalist, antrenor și conducător al formației giuleștene. Mai mult, acesta consideră că Moraru are o datorie, din cauza traseului tragic avut de club sub conducerea lui.
În absența Rapidului tradițional, Rada susține AFC Rapid și merge la toate meciurile de pe stadionul Giulești, inclusiv cele ale Mișcării Feroviare. În 2017, însă, bătrâna arenă de lângă Podul Grant va intra în reconstrucție și fostul tehnician al alb-vișiniilor susține că s-ar putea găsi o soluție pentru mutarea pe terenurile de la Pro Rapid, unde condițiile permit organizarea meciurilor până în Liga a 2-a.
"Se așteaptă soluționarea acestui faliment, să vedem unde se situează lucrurile și să vedem scris negru pe alb care sunt datoriile și cui trebuie să le plătești. Familia Moraru avea o datorie față de faptul că au luat Rapidul și l-au adus unde e. Să vină și spună exact care e situația și ce se așteaptă de la club și de la tergiversarea procesului. Am auzit că nu se poate declara falimentul, până nu se prezintă toți creditorii sau măcar un avocat care să îi reprezinte. Bine ar fi ca el să vină în față și să spună exact de ce s-a ajuns aici. Eu sunt optimist și cred că tace pentru că pregătește ceva, pregătește o revenire, astfel încât Rapid să fie altceva. Dacă face rost de bani, s-ar putea să revină cu actualul Rapid. Fără echipele care aduc spectatori, e greu să faci spectacol în fotbal", a declarat Marian Rada, în cadrul emisiunii "Digi Sport Matinal".
"Deocamdată, ambele joacă pe Giulești și mă duc la fiecare meci de acolo. Normal că îmi place mai mult de AFC, pentru că se numește Rapid. Mișcarea Feroviară la început avea culorile alb-albastru, este un club înființat de un oltean și de aceea are aceste culori", a mai spus tehnicianul.
"Vorbeam chiar de baza Pro Rapid, pentru AFC Rapid. Dacă Giuleștiul intră în construcție, ar fi bine să închirieze, să îl concesioneze sau să găsească o altă modalitate, pentru că până la Liga a 2-a se poate juca acolo fără probleme. E ușor să mai faci câteva tribune acolo, cu toate că ajung și cele de acum. Se pot lua scaune din peluza dezafectată de la Giulești", a adăugat Rada.
Marian Rada (56 de ani) a jucat 6 ani la Rapid (1983-1986, 1988-1991), formația de la care s-a și retras din activitatea fotbalistică. Apoi, a devenit secund și și-a păstrat funcția în mandatele tuturor antrenorilor care au trecut pe banca alb-vișiniilor până în 2008, când a devenit, la rândul său, pentru prima dată principal. Apoi, a mai pregătit Rapid 2, echipele de juniori și a avut și funcții de management în cadrul clubului. A plecat definitiv din Giulești la începutul anului 2015, după un conflict cu Valerii Moraru.
Datoriile clubului au ajuns până la circa 4,5 milioane de euro, dintre care peste două milioane sunt la ANAF. Intrat în faliment pe 13 iunie, Rapid a fost scos din Liga 1 şi locul său a fost luat de ACS Poli Timişoara.
La începutul lunii septembrie au apărut informații potrivit cărora Valerii Moraru ar fi cedat acțiunile pe care le deținea unui grup format din 3 suporteri rapidiști: Vasile Paul Ciobanu, Alexandru Răzvan Căprăroiu şi Cătălin Tudor. Actele au fost publicate, atunci, pe un grup de Facebook al fanilor rapidiști de la Tribuna a 2-a.
După cum se ştie, pentru a evita dispariţia definitivă a spiritului Rapidului, în acest moment în Liga a 5-a activează două echipe care se vor continuatoare ale brandului înfiinţat în 1923. E vorba despre AFC Rapid şi despre Mişcarea CFR. Şi unii şi ceilalţi au susţinut că, dacă actualul Rapid va exista în continuare, echipele înscrise la Asociaţia Municipală Bucureşti se vor retrage.
În Liga 5, Mișcarea Feroviară activează sub numele CS CFR Mișcare se află pe primul loc în Seria 1, cu 35 de puncte după 14 etape (golaveraj 50-7, 11 victorii, două egaluri și o înfrângere).
AFC Rapid este și ea pe primul loc, în a doua serie a Ligii a 5-a. Are 31 de puncte, tot atâtea cât a doua clasată, FC Asalt, dar cu două meciuri mai puțin (11, față de 13). AFC Rapid are 10 victorii și un egal, iar golaverajul este 76-12.
Etichete: valerii moraru , valerii moraru rapid , moraru rapid , rapid revenire
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Indiferent de vârstă, românii își pot face gratuit, anual, o serie de analize medicale în unitățile...