Un fost rapidist a vorbit despre experienţa din România: "Jucătorii devin sclavi acolo"
22.04.2016, 15:36Noua Lege a insolvenţei va evita pe viitor cazuri precum cel al lui Rhema Obed, fost jucător al Rapid, în sezonul 2013/14. Mijlocaşul englez de 24 de ani şi-a amintit pentru BBC Sport de scurta perioadă petrecută în fotbalul românesc, susţinând că fotbaliştii riscă să devină sclavi în România. De asemenea, şi-a acuzat fostul club că încă îi datorează 40.000 de euro.
SuperLiga: Poli Iași - FCSB, luni, 20:00, DGS 1
SuperLiga: UTA Arad - Botoșani, luni, 17:00, DGS 1
"Tocmai ce am ajuns pentru un meci amical din presezon, dar colegii mei erau în grevă şi ziceau că nu vor să joace până când nu sunt plătiţi. În primele trei luni, am fost nevoit să amân plata chiriei şi să apelez la economiile mele şi ale prietenei mele De asemenea, trebuia să-mi sun familia. Era jenant pentru un fotbalist, dar asta era realitatea. Făceam rost de mâncare de la mama unui coechipier", a povestit fostul junior de la Arsenal, unde a evoluat alături de Jack Wilshere, Emmanuel Frimpong şi Francis Coquelin.
Obed a mers la FIFA şi a câştigat, însă conducerea Rapidului l-a marginalizat, astfel că jucătorul a bifat doar două prezenţe în tricoul vişiniu. Încă aşteaptă să-şi primească banii şi susţine că FIFA a ameninţat clubul că va fi depunctat dacă nu îi plăteşte salariile restante.
"Jucătorii devin sclavi acolo. Pentru mine a fost puţin diferit, pentru că eram un străin şi nu trebuia să respect acea lege, deşi ei voiau asta. Am o scrisoare din partea clubului Rapid în care îmi spun că le datorez bani, doar pentru că am plecat atunci când mă forţau să plec. Pentru fotbaliştii autohtoni, este pur şi simplu sclavie modernă", a precizat Rhema Obed.
Ultima oară, Rhema Obed a jucat în Slovenia, la Krsko, pentru care a bifat 8 prezenţe, înainte de a-şi rezilia contractul în luna octombrie.
Recent, preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat Decretul de promulgare a Legii pentru completarea art. 75 alin (2) din Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență, modificare în urma căreia fotbaliştii echipelor aflate în insolvenţă pot depune memorii la FRF și pot deveni liberi de contract, dacă sunt neplătiţi de mai mult de trei luni.
Înainte de modificarea Legii insolvenţei, jucătorii erau consideraţi bunuri ale cluburilor şi nu mai puteau pleca de la echipă decât cu acordul conducerii.
Etichete: rapid , legea insolventei , rhema obed
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Rusia reprezintă o ameninţare mai mare pentru securitatea Uniunii Europene decât pentru apărare...