Video Exclusiv "Sunt tratative". CSA Steaua poate avea un nou acționar: "La anul încercăm să promovăm"
articol scris de Digi Sport28.01.2022, 12:18
CSA Steaua se apropie de marele anunț. Un investitor majoritar va prelua echipa, iar astfel, aceasta va avea drept de promovare.
SuperLiga: Sepsi - Buzău, vineri, 17:30, DGS 1
SuperLiga: Farul - Oțelul, vineri, 20:30, DGS 1
O spune chiar fostul mare fundaș, Adrian Bumbescu, câștigător al Cupei Campionilor în 1986.
CSA Steaua poate avea un nou acționar. Adrian Bumbescu: "Sigur, există șanse, sunt tratative"
"Sunt foarte mult echipe ale armatei în lumea asta, nu înțeleg foarte mulți, dar nu suntem club departamental. Se poate aduce un investitor foarte ușor, dar încă suntem acum în faza de studiu, de lucru, să vedem dacă ne permite legea sportului.
Modificată, nemodificată, noi mergem pe criteriul să prindem play-off-ul și la anul să încercăm, cu ceva achiziții, cu un acționar majoritar, să promovăm.
E posibil să vină un investitor majoritar, sigur, există șanse, sunt tratative, să vedem ce se va concretiza.
Steaua e brandul cel mai bun din fotbalul românesc și trebuie să îl ducem acolo, sus, să stăm în stadionul acela superb și să vizionăm meciurile. Acolo avem lojele pe viață, noi, cei din 1986", a spus Adrian Bumbescu la Fotbal Club.
Are CSA Steaua drept de promovare în Liga 1? AS 47 a primit răspunsul de la UEFA
Regulamentul din România este destul de clar: niciun club de drept public nu poate să promoveze. La începutul anului, o parte a suporterilor Stelei, mai exact AS 47, a solicitat un răspuns la UEFA.
UEFA susține că, în competițiile organizate direct de ea, nu există aceeași regulă ca în România. Cu toate acestea, forul european menționează că nu poate interveni în problemele de organizare internă a asociațiilor fotbalistice din fiecare țară.
"There is NOTHING in the UEFA club licensing regulations forbidding state ownership. (...) In regards to domestic club licensing regulations, these are a matter for the relevant National Associations." (Nu există nimic în regulamentele de licențiere ale UEFA care să interzică cluburilor să fie deținute de stat (...) În ceea ce privește regulilor de licențiere, acestea sunt probleme de competența asociațiilor naționale).
Referitor la faptul că UEFA nu intervine în soluționarea problemelor de licențiere internă, cei de la AS47 susțin că legea sportului din România este greșită.
- În mai 2021, Digi Sport a solicitat și a primit un răspuns oficial de la FRF.
Etichete: csa steaua , adrian bumbescu
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Atacul de joi, în care a Rusia a lansat o rachetă balistică de mare putere asupra Ucrainei, a fost...