Stadioanele construite în cele mai neobișnuite locuri din lume
articol scris de Digi Sport26.02.2023, 09:27
Fotbalul este, de departe, sportul-rege la nivel planetar. Banii pe care-i generează această disciplină sunt greu de egalat de orice altă ramură sportivă. Poate și de aceea este cel mai răspândit sport la nivel planetar.
Champions League: PSV - Girona, marți, 19:45, DGS 1
Champions League: Real Madrid - Milan, marți, 22:00, DGS 1
- EXCLUSIV Cum arată acum stadionul de 15 milioane € care ar fi trebuit să fie gata în primăvara anului 2020
- FOTO De nerecunoscut! Jucătorul din Liga 1 care s-a transformat radical în doar câteva luni. Cum arată acum
Stadioanele construite în cele mai neobișnuite locuri din lume
Oamenii au construit arene de fotbal prin toate zonele și colțurile lumii, dar sunt unele care atrag atenția doar prin faptul că fac parte din peisaje de vis.
Indiferent că se află la 2.000 de metri altitudine, în mijlocul unui deal printre pini, într-o favelp sau ca parte a peisajului unui fiord, orice loc din lume pare capabil de a ”găzdui” un stadion.
Marca prezintă un top al acestor arene, care sunt parte integrantă ale unor peisaje de vis.
Galerie Foto
Stadionul Ciernom Balogu (Slovacia)
Este un stadion din Slovacia care ”găzduiește” la interior o cale ferată. De aceea, se poate întâmpla ca spectatorii să nu poată urmări preț de câteva secunde spectacolul din teren în momentul în care trece trenul pe acolo. Calea ferată este paralelă cu suprafața de joc și desparte gazonul de tribună.
Stadionul Pierluigi Penzo (Italia)
Această fortăreață este una dintre puținele din lume care nu poate fi ”accesată” decât cu transportul pe apă, sau în cazul Veneției, cu un vaporetto.
Stadionul Municipal Braga (Portugalia)
Sporting de Braga are un teren de joc atipic în Europa. Are doar două tribune laterale, dar pe fundal vă puteți bucura de o priveliște panoramică rafinată a orașului portughez. La una dintre peluze există un zid de stâncă de carieră. Arhitectul său, Eduardo Souto de Moura, a câștigat premiul de arhitectură Pritzker cu această lucrare.
Ottmar Hitzfeld GsponArena (Elveția)
Acest stadion este situat la o altitudine de 2.000 de metri (cel mai înalt din Europa) și îi aduce un omagiu legendarului antrenor al lui Bayern, Ottmar Hitzfeld. Acest teren de fotbal este sculptat într-un munte, forţând jucătorii şi fanii să urce cu telecabina pentru a ajunge la el.
Float At Marina Bay Stadium (Singapore)
Această arenă, aflată în inima orașului Singapore, are ceva aparte. Suprafața de joc se află pe apă, în timp ce tribunele, cu 30.000 de locuri, se află pe uscat.
Stadionul Saturnino Moure (Argentina)
Stadionul Saturnino Moure, ”casa” lui Club Atlético Victoriano Arenas, a fost construit într-un peisaj de vis, undeva pe marginea râului Matanza Riachuelo, care traversează o parte a orașului Buenos Aires.
Igralište Batarija (Croația)
Acest stadion este situat în orașul croat Trogir, iar printre particularitățile sale cele mai remarcabile este că este flancat de două monumente istorice protejate de Unesco.
Mmabatho Stadium (Africa de Sud)
Mai mult decât locația sa, ceea ce este deosebit la acest teren din Africa de Sud este că amplasarea unora dintre tribune nu este spre suprafața de joc.
Stadionul Henningsvær (Norvegia)
Situat pe insulele Lofoten din Norvegia, acest stadion are în fundal o panoramă de neegalat, iar cel mai bun lucru este că poate fi folosit 24 de ore din 24 pentru că în acea parte a lumii este mereu soare.
Stadionul Verapaz (America de Sud)
Stadionul José Ángel Rossi, cunoscut mai popular drept Verapaz, este unic în America de Sud, mai precis, în Guatemala. Supranumit ”Ecologicul Americii”, stadionul se află în mijlocul unui peisaj de vis, printre pini.
Svangaskarð (Insulele Feroe)
”Casa” lui B68 Toftir, din Insulele Feroe, are o locație ca nicio alta. Situat în satul Toftir, acesta este un loc rece, dar reconfortant, atât de aproape de ocean încât aici există un om cu o barcă, ce colectează toate mingiile pe care jucătorii le aruncă în apă.
Stadionul Ekaterinburg (Rusia)
Gazdă a Cupei Mondiale 2018 din Rusia, acest stadion este atât de ciudat încât una dintre tribunele principale se află în afara terenului în sine.
Stadionul Gospin Dolac (Croația)
Construit în 1989 pentru a servi drept stadion pentru echipa NK Imotski, stadionul Gospin este cu adevărat una dintre cele mai mari minuni din lumea fotbalului, datorită relicvelor bizantine şi otomane, stâncilor stâncoase şi lacului Modro Jezero (Lacul Albastru), aflat chiar în spatele tribunei.
Campo Gerini (Italia)
Favela Tavares Bastos (Brazilia)
În Rio de Janeiro, fanii sunt de așa natură încât putem găsi un teren de fotbal în mijlocul unei favele.
Etichete: stadioane , stadionul ciernom balogu , stadionul pierluigi penzo , stadionul municipal braga , ottmar hitzfeld gsponarena
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Viktor Orbán a fost atacat în Parlament din cauza problemelor economice prin care trece țara sa și...