Se încearcă fuziunea celor 3 echipe rapidiste? Ce condiții pune gruparea din Liga 5
06.05.2018, 17:21Cel de-al treilea club cu denumirea Rapid, ACS RAPID - Frumoșii Nebuni ai Giuleștiului, a fost înființat, în august 2017, și evoluează în acest retur de campionat al Ligii a 5-a fără a i se lua în considerare rezultatele. Este un proiect pe sistem socios al fanilor de la T2 și are deja peste 50 de membri cotizanți, care asigură un buget lunar de 1.500 de euro. Toată activitatea echipei este finanțată din donațiile și contribuțiile celor care s-au alăturat proiectului. Duminică, pe pagina oficială a echipei a fost postat un comunicat care arătă că cei de la Academia Rapid au încercat să îi contacteze pentru negocieri, dar membrii T2 au spus că pentru o eventuala fuziune trebuie îndeplinite niște cerințe clare:
SuperLiga: Poli Iași - FCSB, luni, 20:00, DGS 1
SuperLiga: UTA Arad - Botoșani, luni, 17:00, DGS 1
"În ultima vreme comunicatele, mesajele directe, semnalele, mențiunile pentru unirea celor trei proiecte care reprezintă Rapidul în acest moment s-au întețit. Am primit și noi, Asociația Clubul Sportiv Rapid Frumoșii Nebuni ai Giuleștiului, invitații mai mult sau mai puțin oficiale de a veni la discuții alături de celelalte două entități: Academia Rapid și AFC Rapid, dar până în acest moment nu am răspuns la niciuna dintre aceste invitații continuând drumul pe care am pornit în august 2017. Despre acest drum am tot vorbit, n-o să revenim acum, dar despre disponibilitatea noastră de a discuta și a ne înțelege cu celelalte două entitați pentru unirea rapidiștilor lângă o singură echipă vom vorbi, și o vom face mai deschis decât niciodată în rândurile următoare.
Vom răspunde prezent oricărei discuții care implică o analiză serioasă a situației și încearcă unirea rapidiștilor în jurul unui singur proiect, dar cu anumite condiții. Condiții de bun simt, spunem noi, care să nu dea ocazia unor interpretări ulterioare așa cum s-a întâmplat de-a lungul vremii în diverse momente:
1. Invitația să vină oficial pe adresa de email a asociației office@acsrapid.ro
2. Invitația să cuprindă o “ordine de zi”, un sumar a ceea ce urmează să fie discutat
3. Invitația să aibă stabilită o locație încăpătoare pentru a putea participa la ea orice rapidist dorește să afle ce se discută și o dată și oră clare pentru a putea confirma prezența noastră.
4. Pentru a evita discuții și interpretări ulterioare întâlnirea să fie înregistrată (de fiecare dintre parți, de ce nu?) video.
Pentru a evita timp pierdut și nervi, discuții interminabile și interpretări ale terților, mai statuăm o dată condițiile în care vedem noi posibilă renașterea Rapidului și unirea proiectelor existente, condiții ce trebuie îndeplinite simultan:
1. Societatea care va avea echipa de fotbal să fie 51% deținută de suporteri după model socios. (care sunt modalitațile de a realiza așa ceva, care ar fi tipurile de abonamente socios, care ar fi forma de organizare juridică care să permită așa ceva, etc sunt discuții tehnice care pot avea loc ulterior)
2. Suporterii cotizanți, așa numiții socios, în funcție de tipul cotizației să dețină drept de vot în alegerea echipei manageriale a clubului (după o perioada de campanie în care se vor prezenta echipele manageriale și planurile lor), echipa ce va avea un mandat limitat de timp și obiective clare ce trebuiesc îndeplinite.
3. Audit anual la societate realizat de către o instituție cu renume în domeniu
4. Neîmplicarea în structura de conducere a persoanelor ce au dus Rapidul în situația în care este acum
5. Contracte publice cu terți neimplicați direct sau indirect în conducerea clubului pentru diversele activități conexe: sistem ticketing, magazin on-line și off-line pentru materiale promoționale, activități de pază și protecție, activități de catering la meciuri, etc
6. Banii publici, în speță banii despre care se tot vorbște că ar putea veni din partea primăriilor, să fie direcționați către proiecte
concrete de dezvoltare a centrelor de copii și juniori ale clubului și auditați la finalul fiecărui proiect de investiții de către o instituție cu renume.
7. Persoanele angajate de către societate pentru a gestiona diverse activități să fie angajate doar prin concurs, exceptând echipa managerială aleasă prin vot.
Acestea sunt cerințe care cu siguranță sunt necesare ca să înlăturăm orice urmă de suspiciune și a garanta viitorul Rapidului.
Vrem un Rapid curat, un Rapid care să aparțină de acum încolo suporterilor, care la rândul lor își pot dovedi dragostea față de culori susținând financiar echipa. Un Rapid în care sponsorii să sponsorizeze și să câștige capital de imagine, nu vrem bani murdari care să fie spălați la Rapid, nu vrem contracte cu societăți "suveică", nu vrem bani publici investiți în scopuri electorale.
Voi ce spuneți? #TUestiRapid".
ACADEMIA RAPID, echipă sprijinită de Primăria Sectorului 1, este lider în Liga a 4-a București și are mari șanse să promoveze la finalul acestui sezon. Însă situația juridică a echipei este extrem de ambiguă, din moment ce pentru a promova avea nevoie de instantele din Romania care să acorde personalitate juridică entității AS Academia Rapid. Acest drept a fost pierdut definitiv, iar echipa, care a evoluat în acest an în competiții ca asociație non-profit, vrea să evolueze în Liga a 3-a pe Certificatul de Identitate Sportivă (CIS) al SC FC R București SA.
Tot in Liga a 4-a Bucuresti, evolueaza si AFC RAPID, al cărui președinte este Horia Manoliu, fost angajat al FC Rapid în vremea când patron al clubului era George Copos. Este un club de mijlocul clasamentului, care figurează la ANAF cu datorii de peste două milioane de lei.. AFC Rapid a blocat obținerea CIS-ului de către Academia Rapid, după mai multe contestații în instanță.
Etichete: rapid , comunicat , fuziune rapid , liga 5 , liga 4 , afc rapid , academia rapid , acs rapid - frumoșii nebuni ai giuleștiului
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Rusia reprezintă o ameninţare mai mare pentru securitatea Uniunii Europene decât pentru apărare...