Revin brand-urile de tradiție. După UTA și FC Argeș, a reînviat și Petrolul! Rapid și Oțelul se pregătesc
16.06.2017, 14:48După o perioadă în care mai multe nume importante din fotbalul românesc s-au aflat în degringoladă, insolvență și mai apoi faliment, iată că, rând pe rând, brand-urile reapar.
Premier League: Nottingham - Tottenham, joi, 17:00, DGS 1
Premier League: Liverpool - Leicester, joi, 22:00, DGS 1
Vestea zilei de vineri, 16 iunie, a venit de la Ploiești, acolo unde s-a desfășurat licitația pentru cele 6 mărci deținute de echipa care a intrat în faliment.
Cei de la Petrolul 52, asociația suporterilor cu 28 de membri fondatori, au câștigat respectiva licitație, așa că asociația va avea de plătit 14.000 de lei pentru fiecare marcă, plus 2%, pe an, din ce produce marca. Cele 6 mărci sunt FC Petrolul Ploiești, Petrolul Ploiești 1924, Fotbal Club Petrolul, Petrolul Ploiești, Petrolul 52 și Petrolul 95.
Petrolul 52 a terminat sezonul din Liga a 4-a pe primul loc și va disputa barajul de promovare în Liga a 3-a, tur-retur, cu Dentaș Tărtășești. În aceste noi condiții, este clar că ”lupii” vor avea parte și de susținerea publicului, cunoscut pentru atmosfera senzațională pe care o crează la meciuri.
Fosta echipă a lui Dică se va numi FC Argeș din sezonul viitor
Nu numai suporterii Petrolului au primit vești bune în ultimele ore. Și fanii celor de la FC Argeș au motive de petrecere. Consiliul Local a decis să achite suma de 660.000 de lei către ANAF în schimbul palmaresului celor de la FC Argeș.
Suma urmează a fi virată zilele următoare, tocmai pentru a avea timp și pentru parafarea actelor. SCM Pitești, echipă promovată de Nicolae Dică în Liga 2, va evolua, așadar, din sezonul următor cu titulatura de FC Argeș.
UTA a scăpat de ”Bătrâna Doamnă”
Și UTA Bătrâna Doamnă va redeveni UTA din viitorul campionat. După ce s-au debarasat de ”Bătrâna Doamnă”, echipa va putea folosi numele de FC UTA.
”De când am luat decizia de a continua, prin clubul nou-înființat, pentru generațiile viitoare, tot ce a însemnat UTA, am început și lupta de a obține numele Fotbal Club UTA Arad. Mai exista un ONG, de pe vremea fuziunii cu Salonta, care, deși e în faliment, ținea blocată denumirea. Multă lume ne întreba ce facem cu numele, se lucra în paralel, poate unora li se părea că nu se întâmplă nimic, dar nu a existat nicio secundă în care nu am luptat, pe toate căile posibile. În toată țara sunt discuții legate de sigle sau palmares, echipe ale suporterilor duc lupte pentru a le vedea scoate de sub faliment, sunt primării care încearcă să le răscumpere. Noi avem aceste lucruri – sigla, culorile, palmaresul.
Mai doream și acest mic ghimpe, denumirea de ”Bătrâna Doamnă” doream să revină un supranume, pentru că aveam impresia că unii o rosteau sub formă de dispreț, nu sub formă de apreciere. Nu am auzit pe nimeni să pronunțe denumirea întreagă la alte echipe. Pentru noi lucrurile erau foarte clare, am decis să susținem acest club pentru generațiile următoare. Am spus atunci ”Timpul să ne judece”, iar tot ce ține juridic de marca UTA a luat sfârșit.
Rămâne ca acest club să continue cu o promovare în Liga I și, ulterior, de ce nu?, să redevenim unul dintre cele mai importante cluburi din România”, a spus Dan Proca, liderul Suporter Club UTA, pentru aradon.ro
Rapid și Oțelul așteaptă momentul prielnic
În afara acestor trei nume importante, și fanii Rapidului, precum și cei ai Oțelului visează la ziua în care echipele lor de suflet vor reînvia.
Deși pare cel mai departe de revenire, Rapid are cele mai mari șanse de a juca din nou în Liga 1 chiar din toamnă. În ultima vreme s-a tot vorbit de o fuziune cu FC Voluntari, informație furnizată chiar de către oficialii ilfovenilor. Rămâne de văzut dacă cele două părți vor și ajunge la un numitor comun.
"Singurul lucru care pot fi valorificat la această societate ar fi marca Rapid, palmaresul echipei. Echipa este cea care a făcut palmaresul, nu acţionarii sau asociaţii sau altcineva ... Este o himeră acest palmares, nu există un document care să ateste că e cineva care să se afle în posesia acestui palmares.
Voi merge la FRF cu o adresă să solicit, din câte am înţeles acolo sunt cei care ţin istoricul unui club care a activat în România. Probabil o să-mi dea o hârtie, mă gândesc, nu ştiu, o să-mi dea o hârtie prin care să se ateste în câte campionate a participat Rapid, trofee câştigate, care e coeficientul Rapidului la UEFA", a declarat Mihai Florea, lichidator din partea Sierra Quadrant al "FC Rapid Bucuresti SA", pentru Digi Sport.
În schimb, la Oțelul lucrurile par mai complicate. Marca Oţelul Galaţi 1964, palmaresul şi trofeele au fost vândute în februarie pentru suma de 10.000 de euro, în cadrul licitaţiei ”Istoria unui simbol” - Oţelul Galaţi de la sediul Artmark
Marca Oţelul 1964, marca de la împlinirea a 50 de ani și palmaresul (80 de trofee la seniori şi juniori, printre care Supercupa şi Cupa de campioni naţionali) au avut preţ de pornire de 9.000 de euro.
În total, 84 de bunuri au fost scoase la licitaţie, cu preţul total de pornire de 20.000 de euro. Printre aceste bunuri s-au aflat și fanioane, echipamente, lăzi, valize, fulare, tricouri de joc, tablouri, colecţie de caricaturi ale unor personalităţi din lumea fotbalului.
Dispare Steaua?
În tot acest tablou al revenirilor, un caz aparte este reprezentat de scandalul de la Steaua. Clubul patronat de Gigi Becali și-a pierdut dreptul de a folosi marca și, mai nou, și numele, astfel că acum cei de la CSA Steaua spun că sunt continuatorii echipei care a câștigat Cupa Campionilor Europeni la București.
Becali spune că palmaresul nu se poate îndepărta și că nu are de-a face cu marca, dar momentan echipa din Liga 1 evoluează sub numele FCSB. Este limpede că acest scandal va mai continua, dar, deocamdată, oficial, Steaua în Liga 1 nu mai există.
Etichete: uta arad , petrolul reinvie brand , fc arges revine brand , uta arad revine
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Premierul Marcel Ciolacu a publicat miercuri seară, într-un videoclip postat pe TikTok, trei...