Președintele UEFA îl face praf din nou pe Agnelli, după "episodul" Super Liga: "În ochii mei, acest om nu mai există"
articol scris de Digi Sport06.06.2021, 09:01
Aleksander Ceferin nu uită și nu iartă, după "episodul" Super Liga, care a iscat un scandal mondial.
La Liga: Real Madrid - Sevilla, duminică, 17:15, DGS 1
SuperLiga: Dinamo - Rapid, duminică, 20:00, DGS 1
Președintele UEFA continuă să-l "mitralieze" pe oficialul lui Juventus, Andrea Agnelli, care l-a mințit în față, în mod repetat.
Aleksander Ceferin îl consideră pe Andrea Agnelli responsabil principal pentru dorința de a înființa Super Liga
"În ochii mei, acest om nu mai există. Credeam că suntem prieteni, dar m-a mințit în față până în ultimul moment din ultima zi, dând asigurări că nu era nimic de care să-mi fac grijă. Asta în timp ce, cu o zi înainte, el deja semnase toate documentele necesare pentru lansarea Super Ligii", a spus Ceferin, potrivit publicației Sofoot.
Șeful UEFA susține că nu s-a așteptat nimeni la așa ceva, în ciuda zvonurilor care tot apăreau. Ceferin a dezvăluit că oamenii care se aflau în birou cu el au jurat că nu se întâmplă nimic.
"Sincer, noi nu știam exact ce se întâmpla. Din când în când mai primeam amenințări de separare, documente scăpate pe acest subiect... Dar noi nu o luam foarte în serios.
Angelli, care era atunci președinte al ECA (Asociația Europeană a Cluburilor), era membru în comitetul nostru executiv și ne asigura continuu că nu era chiar nimic de care să ne facem griji.
În special din partea noastră, atunci când am organizat câteva întâlniri cu președinții de club pentru a le prezenta reforma din Champions League, reformă votată de 12 cluburi rebele.
După o zi, ele au scos la iveală proiectul lor fantomatic. Dacă aveam sau nu aveam suspiciuni? E greu să nu-i crezi când oamenii care erau în birou cu noi se jurau: "Nu, nu, totul e o porcărie", a precizat Ceferin.
Ceferin a explicat și reacțiile sociale vehemente, apărute în toată lumea
12 cluburi de fotbal au semnat un acord pentru formarea unei Super Ligi în fotbalul european, acțiune care a provocat reacții vehemente. În scurt timp, toată lumea fotbalului și fanii din întreaga lume au declanșat critici dure și proteste incredibile.
"A fost o luptă socială și chiar din această cauză au fost reacții atât de brutale. Au dreptul 12 miliardari de a ne priva de sportul nostru? Banii chiar cumpără totul? Fotbalul este mai mult decât un joc, este parte integrantă din națiunile noastre, din culturile noastre și din societățile noastre.
De aceea, interpretarea pe care au avut-o ei asupra situației a fost complet greșită. Apoi l-am întrebat: 'Cum de nu ai înțeles că era o porcărie?' Deci cu toți consilierii lor, cu toți banii pe care aceste cluburi îi pot mobiliza...
În cele din urmă, cred că e un lucru bun că toate acestea s-au întâmplat, pentru că amenințarea care plutea în aer a dispărut și nu va fi prea ușor de discutat cu aceste cluburi despre mecanisme de solidaritate.
Am avut o luptă dură, au fost 48 de ore nebune, dar acum este clar: nu vor încerca din nou. Pentru următorii 10-15 ani, suntem liniștiți. Apoi nu se știe. Dar la acel moment, eu nu voi mai fi în fotbal", a precizat Aleksander Ceferin.
Cum ar fi urmat să arate Super Liga
Cele 12 cluburi fondatoare ale Super Ligii erau: Real Madrid, Barcelona și Atletico Madrid din Spania, Manchester United, Manchester City, Liverpool, Arsenal, Chelsea și Tottenham Hotspur din Anglia, Juventus, AC Milan și Inter din Italia.
Ele urmau să beneficieze de o primă consistentă de ”instalare” - ele au garantate un bonus de bun venit în valoare de cel puțin 200 de milioane de euro, conform unui articol din Financial Times.
Finanțarea este asigurată de banca americană JPMorgan, iar aceștia au oferit un contract pe 23 de ani în care cluburile primesc un avans în valoare de 264 de milioane de euro, care trebuie returnat dacă gruparea respectivă decide să părăsească Super Liga.
Aceste cluburi urmau să dețină în comun și firma care se ocupă de drepturile tv, sponsori și alte drepturi media, firmă care are sediul în Spania. De altfel, secretarul general al Super Ligii era un bancher, Anas Laghrari, bun prieten al președintelui lui Real Madrid, Florentino Perez.
La două zile de la marele anunț, în urma protestelor colosale, s-a renunțat la înființarea Super Ligii.
Etichete: andrea agnelli , superliga , super liga , aleksander ceferin
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
O serie de mai multe explozii au avut loc în locuri publice din Rusia, în zone aglomerate din mai...