Chelsea, veșnic ghinionistă. Mutu a fost inclus în "TOP 10 cele mai neinspirate afaceri"
10.01.2013, 20:39Câștigătoarea Ligii Campionilor din sezonul precedent, Chelsea, trece prin momente foarte dificile. Eliminată din UCL și din Cupa Ligii Angliei, trupa lui Rafa Benitez este foarte departe de locul 1 în Premier League și poate considera acest campionat drept unul ratat.
SuperLiga: Poli Iași - FCSB, luni, 20:00, DGS 1
SuperLiga: Dinamo - Rapid, duminică, 20:00, DGS 1
Unul dintre motivele pentru care Chelsea nu a confirmat în acest sezon este și lipsa de eficacitate a spaniolului Fernando Torres, considerat de jurnaliștii de la The Telegraph drept cea mai mare "țeapă" din istoria fotbalului englez. 50 de milioane de lire sterline a plătit Roman Abramovic pentru atacantul iberic, în 2011, când acesta a fost adus de la Liverpool.
Mai jos puteți citi un top 10 al celor mai scumpe transferuri ratate în ultimele decenii de echipele din Premier League, iar internaționalul român Adrian Mutu (33 de ani) nu lipsește, fiind clasat pe un deloc onorant loc 7. Desigur, fotbaliștii nu au nicio vină pentru sumele uriașe plătite de patronii de club în schimbul lor, iar faptul că Chelsea are trei prezențe în acest top pare să ne spună că rusul Abramovic este cel mai păgubit șef de club din istoria fotbalului englez.
TOP 10 TRANSFERURI SCUMPE RATATE ÎN ANGLIA:
1. FERNANDO TORRES (Chelsea): prestațiile sale de la Liverpool ar fi trebuit să reprezinte o garanție a succesului la Londra. Din pură vanitate, Abramovic a plătit 50 de milioane de lire sterline în schimbul său, dar ibericul a marcat doar 26 de goluri în peste 100 de meciuri la Chelsea, după ce pe "Anfield" ajunsese la o medie uluitoare de un gol marcat pe meci.
2. ANDY CARROLL (Liverpool): adus ca înlocuitor al lui Torres pe Anfield, uriașul internațional englez a dezamăgit crunt și nici nu mai face parte din lotul "cormoranilor". A costat 35 de milioane de lire sterline, bani proveniți în principal din vânzarea lui Torres. El se chinuie acum să prindă echipa la West Ham United, unde a fost împrumutat până la finele sezonului.
3. ANDREI SHEVCHENKO (Chelsea): pentru 30 de milioane de lire sterline plătite în schimbul său, ucrainianul a furnizat prea puține goluri în Anglia. Practic, plecarea sa de la AC Milan a coincis cu ieșirea sa din prim-planul fotbalului mondial. De altfel, el și-a anunțat retragerea din activitate după Euro 2012.
4. JUAN SEBASTIAN VERON (Manchester United): l-a costat pe Alex Ferguson 28,1 milioane de lire sterline în anul 2001, plătite lui Lazio, dar antrenorul lui United l-a apărat cu toate mijloacele pe fotbalistul argentinian. Acesta a părăsit "Old Trafford" fără prea mari realizări, semnând cu Chelsea în 2003.
5. ALBERTO AQUILANI (Liverpool): "cormoranii" au plătit peste 20 de milioane de lire sterline pentru a-l înlocui pe ibericul Xabi Alonso cu fotbalistul de la AC Milan, dar Rafa Benitez a renunțat rapid la titularizarea sa, după ce italianul a arătat clar că are dificultăți de adaptare în Anglia. A avut probleme și cu accidentările și și-a încheiat șederea în Premier League după doar 28 meciuri.
6. JO (Manchester City): a costat 18 milioane de euro, sumă care s-a dovedit a fi arunată pe geam de oficialii lui City. Brazilianul a marcat un singur gol în campionat, în 9 apariții, fiind trimis cu împrumut la Everton, unde a eșuat previzibil. Nu a mai revenit însă la Manchester și joacă acum la Atletico Mineiro, în țara natală.
7. ADRIAN MUTU (Chelsea): atacantul român a avut parte de un debut fulminant pe "Stamford Bridge", dar s-a oprit la un bilanț de 6 goluri în 27 de meciuri de campionat, moment în care i-a fost reziliat contractul pentru binecunoscutul scandal al drogurilor în care a fost implicat "Briliantul". Au urmat experiețe la Juventus și Fiorentina, dar Mutu nu a fost uitat nici acum de ziariștii englezi.
8. FRANCIS JEFFERS (Arsenal): Arsene Wenger nu dă greș prea des cu jucătorii pe care-i promovează, dar cele 8 milioane de lire sterline plătite pe Jeffers în 2001 nu au fost justificate de prestațiile englezului, care a fost vândut după trei ani nereușiți la Charlton, contra a 2,5 milioane.
9. BOSKO BALABAN (Aston Villa): internaționalul croat a impresionat la Dinamo Zagreb și Aston Villa a plătit 6 milioane de euro pentru a-l aduce în Premier League, unde acesta a dezamăgit crunt. A jucat doar două meciuri ca titular în doi ani și jumătate și a fost trimis înapoi în țara natală, unde a redevenit golgheterul de temut care îi impresionase pe oficialii din Birmingham.
10. TOMAS BROLIN (Leeds United): unul dintre cei mai buni jucători de la Euro 1992 și CM 1994 a fost adus ca o mare vedetă la Leeds United, echipă ce a plătit aproape 5 milioane de lire în schimbul său, în 1995. Deficitar însă la capitolul pregătire fizică, Brolin a prins rar echipa și a părăsit Elland Road pentru a se alătura lui Crystal Palace, după doar 20 de meciuri bifate. S-a retras la 29 de ani.
Etichete: adrian mutu , mutu , mutu chelsea , mutu adrian , adrian mutu chelsea , mutu abramovic , adrian mutu fiorentina , top premier league
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
O serie de mai multe explozii au avut loc în locuri publice din Rusia, în zone aglomerate din mai...