OFICIAL: Răzvan Burleanu este noul președinte al FRF! L-a învins pe Vasile Avram cu un scor categoric
04.03.2014, 23:51UPDATE 18:09. S-a reluat numărătoarea voturilor și cel care a avut câștig de cauză a fost Răzvan Burleanu (29 de ani)! Conducătorul Federației de Mini-Fotbal a câștigat clar turul 2 al alegerilor, cu o diferență zdrobitoare, de peste 50 de voturi față de Avram (din 175 exprimate).
SuperLiga: Poli Iași - FCSB, luni, 20:00, DGS 1
SuperLiga: UTA Arad - Botoșani, luni, 17:00, DGS 1
Burleanu îi succede în funcție lui Mircea Sandu, care a ocupat postul suprem din cadrul FRF din 1990. "Cu 113 voturi, domnul Burleanu a devenit președintele Federației Române de Fotbal", a anunțat Gino Iorgulescu, în fața Adunării Generale.
UPDATE 18:07. Haosul se instalează treptat în sală. Din cauza încurcăturii de la numărarea voturilor, președintele LPF Gino Iorgulescu a propus o soluție de compromis: aceea ca fiecare dintre cei doi candidați să piardă câte un vot, pentru echilibrarea sufragiilor! Vasile Avram nu este de acord și amenință cu contestarea alegerilor
UPDATE 18:02. Se numără buletinele de vot pentru că totalul acestora nu corespunde cu cel al oamenilor care au rămas în sală și după încheierea primului scrutin! La revenirea în sală, numărul celor prezenți a scăzut, însă din cele 238 de buletine de vot au fost folosite 173, același număr de voturi exprimate în primul tur.
UPDATE 17:35. Reporterii Digi Sport anunță că s-a încheiat votarea pentru turul al doilea. A început deja numărarea voturilor, iar Burleanu pare favorit.
UPDATE 17:16. Răzvan Burleanu va păstra în cadrul echipei sale și o parte dintre contracandidații de astăzi. Gheorghe Chivorchian ar urma să ocupe funcţia de secretar general, în timp ce Marcel Puşcaş va avea o funcţie în cadrul departamentului de relaţii internaţionale.
UPDATE 16:37: A început procesul de votare pentru turul II de scrutin, în care au ajuns Răzvan Burleanu şi Vasile Avram.
UPDATE 16:35: "E greu să împarţi nişte funcţii. Mereu am spus că eu candidez pentru funcţia de preşedinte. Nu sunt omul care să alerge după funcţii. Mergem în turul II şi cel care va câştiga va conduce FRF.", a declarat Vasile Avram.
UPDATE 16:33: Gheorghe Chivorchian a anunţat că îl suţine pe Răzvan Burleanu în turul II: "Îi rog pe cei care mă susţin să îi dea voturile lui Răzvan Burleanu", a spus Chivorchian.
UPDATE 16:11: După o pauză de circa 15 minute, membrii vor fi invitaţi din nou în sală, pentru a relua procesul de votare.
UPDATE 16:00: Răzvan Burleanu, Vasile Avram, Gheorghe Chivorchian şi avocatul Cătălin Ciubotă au părăsit sala de şedinţe şi s-au aşezat la o masă, pentru a avea o discuţie privată.
UPDATE 15:55: Federaţia Română de Fotbal nu are încă un nou şef. Conform alegerilor care au avut loc azi, 5 martie, la Casa Fotbalului, Răzvan Burleanu şi Vasile Avram au strâns cele mai multe voturi, însă nu suficiente pentru a se impune din primul tur. Cei doi au ajuns astfel în turul II de scrutin, acolo unde va avea loc un nou proces de votare.
Răzvan Burleanu - 72 de voturi
Vasile Avram - 59 de voturi
Gheorghe Chivorchian - 29 de voturi
Sorin Răducanu - 0 voturi
Anulate - 13 voturi
UPDATE 15:36: Numărătoarea voturilor s-a încheiat.
UPDATE 15:15: Procesul de votare a luat sfârşit. Urmează numărătoarea, iar în jurul orei 15:45 vom afla numele noului preşedinte al FRF.
Votul a început cu reprezentanţii cluburilor din Liga I, în ordine alfabetică, urmaţi de cei din liga secundă, liga a treia, cluburile de juniori, futsal şi feminine.
La vot au participat 173 de membri afiliaţi din 224.
UPDATE 14:55: Vasile Avram a votat, printre ultimii, din partea Asociaţiei Municipale de Fotbal Bucureşti (AMFB).
UPDATE 14:18: Votul s-a încheiat pentru Liga 1 şi Liga 2. Urmează Liga 3 şi AJF-urile.
UPDATE 13:56: Mircea Sandu a părăsit sala de şedinţă, motivând că are întâlnire cu preşedintele Federaţiei Argentiniene de Fotbal. "Mâine, preşedintele ales şi CEx să fie prezenţi în sala de consiliu de la etajul doi. Preşedintele ales va trebui să propună secretarul general şi trezorierul. Vă urez succes şi ne vedem la meci", a declarat Sandu.
UPDATE 13:55: A început procesul de votare. Adrian Mititelu a fost ales supervizor de către membrii prezenţi în sală.
UPDATE 13:50: În cadrul discursului său, Marcel Puşcaş le-a cerut susţinătorilor săi să-l voteze pe Răzvan Burleanu.
"Dacă faci sex un minut, e prea puţin, dacă stai cu fundul pe o sobă încinsă, pare o veşnicie. Cât timp am, domnule preşedinte? Şase minute ar fi prea puţine pentru a prezenta toate lucrurile bune făcute de Mircea Sandu în cei 24 de ani. Dacă în 1990 eram la maxi-fotbal pe locul 9, iar după aceea am ajuns pe 53, atunci hai să încercăm să îi dăm şansa unuia din mini-fotbal. Vă rog, domnule secretar, să luaţi act de retragerea mea, iar cei care au încredere în mine să ofere voturile lui Răzvan Burleanu", a declarat Puşcaş.
UPDATE 13:33: Mircea Sandu a anunţat că în sală sunt 173 de membri, deci cvorumul a fost întrunit. "Cine ia 87 de voturi (n.r. jumătate plus unu dintre membrii prezenţi) e preşedintele Federaţiei!", a anunţat "Naşul".
Urmează procesul de votare. Dacă niciunul dintre candidaţi nu va obţine majoritatea - 87 de voturi - se va trece la turul II al alegerilor.
UPDATE 13:10: Fiecare dintre cei 5 candidaţi la şefia FRF (Vasile Avram, Răzvan Burleanu, Gheorghe Chivorchian, Marcel Puşcaş şi Sorin Răducanu) va ţine un discurs. Primul este Vasile Avram.
UPDATE 13:06: Reprezentantul Progresului a cerut din nou amânarea votului, însă în momentul în care a primit din nou un răspuns negativ, a părăsit sala. Alţi doi membri au intrat pe parcurs, astfel că 174 de persoane au răspuns prezent la "strigarea catalogului".
UPDATE 12:57: 173 de membri sunt în sală, cvorumul a fost întrunit. Se va trece la procesul de votare a noului preşedinte al FRF.
UPDATE 12:50: Mircea Sandu face din nou prezenţa în sala de şedinţă. Trebuie să se întrunească cvorumul pentru a se trece la votul pentru alegerea preşedintelui Federaţiei Române de Fotbal.
În caz contrar, se va aştepta două ore. Dacă nici după acest interval cvorumul nu va fi întrunit, după 24 de ore va avea loc o nouă Adunare Generală. În eventualitatea în care nu vor fi prezenţi 66% din cei 224 de membri afiliaţi se va convoca o Adunare Generală Extraordinară.
UPDATE 12:33: Carmen Tocală, secretar de stat în cadrul Ministerului Tineretului şi Sportului, şi fostul preşedinte al LPF, Dumitru Dragomir, au plecat de la Casa Fotbalului, unde se desfăşoară Adunarea Generală de alegeri a FRF.
Cei doi au plecat înainte de începerea procedurii de vot pentru desemnarea noului preşedinte al FRF.
UPDATE 12:31: A început partea a doua a şedinţei de la Casa Fotbalului.
UPDATE 12:26: Foarte mulţi membri au început să plece de la Casa Fotbalului. Deşi unul dintre candidaţi, Gheorghe Chivorchian, a declarat că votul va fi validat indiferent de câte persoane sunt în sală, acesta a fost contrazis de actualul preşedinte de onoare, Mircea Sandu.
După spusele acestuia, conform regulamentului, la reluarea şedinţei trebuie întrunit din nou cvorumul, adică 66% din totalul de 224 de membri afiliaţi.
UPDATE 12:12: Gheorghe Chivorchian, fost președinte la FCM Bacău, Politehnica Timișoara și Ceahlăul Piatra Neamț, a dezvăluit că, dacă va câștiga alegerile pentru șefia LPF, va coopta alături de el și câțiva dintre actualii contracandidați.
Unul dintre oamenii pe care Chivorchian urmărește să îi coopteze în echipa sa este și analistul Digi Sport Ilie Dumitrescu, fost membru al Generației de Aur și unul dintre cei care ar fi trebuit să facă parte din staff-ul lui Gică Popescu, cel care nu mai poate candida, după ce a fost condamnat la 3 ani, o lună și 10 zile de închisoare în Dosarul Transferurilor (DETALII AICI).
"Se vrea o schimbare. Numai împreună putem ca în viitor nu prea îndepărtat să putem determina mediul de afaceri să vină către fotbal și factorul politic - prin legi - să vină în favoarea sportuluui și să determinăm publicul să revină pe stadion. Pot pleca acum toţi din sală, dacă la începutu şedinţei s-a făcut cvorum, acum pot vota şi trei inşi. Votul va fi valabil"", a declarat Gheorghe Chivorchian, pentru Digi Sport.
"Cred că după 25 de ani de administrație în fotbal, pot întreprinde ceva împreună cu echipa managerială, în care sunt și contracantidați. Pot fi Ionuț Lupescu, Neluțu Sabău și Ilie Dumitrescu sau Gabi Balint.", a adăugat fostul președinte de la FCM Bacău, Politehnica Timișoara și Ceahlăul Piatra Neamț.
UPDATE 11:59: S-a luat o pauză la Casa Fotbalului. Când şedinţa se va relua, în sală vor intra şi cei 5 candidaţi.
UPDATE 11:52: Mircea Sandu a devenit preşedinte onorific al FRF. Sandu a primit 170 de voturi, singurul vor împotrivă fiind cel al lui Adrian Mititelu, finanţatorului clubului FC Universitatea Craiova.
"Vă mulţumesc că mă onoraţi cu această distincţie de a fi preşedinte de onoare al FRF. Sunt la dispoziţia dumneavoastră, a fotbalului. Când federaţia va avea un preşedinte ales, îi voi preda gestiunea, patrimoniul, posibilitatea să vă reprezinte cu onoare şi cu cinste şi vă promit că n-am să bat niciodată la uşa presedintelui executiv al FRF. Dacă cineva va avea nevoie de mine, sunt deschis la orice ajutor pe care pot să îl dau. În rest, uşa mi-e deschisă, ca întotdeauna, chiar şi domnului Mititelu", a declarat Sandu, care a primit un tabloul cu chipul său de la AJF Prahova.
Mircea Sandu este preşedinte al FRF din 1990, dar a anunţat că nu mai candidează pentru un nou mandat la alegerile programate azi (miercuri). Sandu, care este şi membru al Comitetului Executiv al UEFA, l-a susţinut pe Gică Popescu la şefia FRF, dar fostul internaţional a fost condamnat marţi la 3 ani, o lună şi 10 zile de închisoare cu executare, în dosarul transferurilor.
UPDATE 11:48: La FRF se vorbeşte că la momentul votului în urnă vor fi depuse mult mai puţine bile decât numărul participanţilor şi că la numărare vor fi mai insuficiente pentru desemnarea unui preşedinte. Acesta ar fi planul de ultima oră prin care se doreşte să nu se aleagă un preşedinte astăzi.
La un moment dat, Adalbert Kassai şi Gheorghe Chivorchian au părăsit împreună sala şi au urcat la etaj, acolo unde este biroul actualului secretar general.
UPDATE 11:46: Adunarea Generală a Federaţiei Române de Fotbal a votat acordarea titlurilor de membri de onoare ai FRF mai multor oameni de fotbal, precum Dumitru Dragomir, fost preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, foştilor internaţionali Mircea Lucescu sau Cornel Dinu.
Necula Răducanu, Ion Pârcălab, Ludovic Sătmăreanu, Ionuţ Lupescu, Vasile Zavoda s-au numărat şi ei printre cei care au primit acest titlu onorific, urmând să beneficieze de o rentă viageră. De asemenea s-au acordat şi titluri de membri de onoare post-mortem lui Nicolae Dobrin, Florea Dumitrache, Titus Ozon.
Adunarea Generală a fost declarată statutară, la Casa Fotbalului fiind prezenţi 168 din cei 224 de membri afiliaţi (peste necesarul de două treimi). Ulterior, numărul celor prezenţi a ajuns la 171.
UPDATE 11:43: Nu s-a întrunit numărul necesar de voturi pentru ca afilierea lui CS Universitatea Craiova să fie validată. Clubul susţinut de Primăria Craiova rămâne cu afilierea provizorie.
Totodată, a fost luată decizia de a nu fi dezafiliată astăzi Poli Timişoara.
UPDATE 11:35: În acest moment sunt 171 de membri în sală, la Adunarea Generală, după ce la începutul şedinţei fuseseră număraţi 168.
UPDATE 11:25: 83 de persoane au votat pentru afilierea lui CS Universitatea Craiova, dar se va repeta numărătoarea voturilor, deoarece numărul total al acestora nu corespunde cu numărul votanţilor. Mircea Sandu numărase personal voturile, cu voce tare.
UPDATE 11:23: S-a trecut la punctul 2 pe ordinea de zi, care se referă la afilierea sau dezafilierea membrilor.
Adrian Mititelu a cerut ca CS Universitatea Craiova să nu fie afiliată, moment în care Mircea Sandu s-a enervat şi a intervenit. "Domnule Mititelu, am să cer să fiţi expulzat din sală!", a exclamat "Naşul".
UPDATE 11:00: Dumitru Dragomir a fost numit membru de onoare în Adunarea Generală.
"Vă mulţumesc mult pentru această onoare! Să le dea Dumnezeu sănătate celor care au intrat în puşcărie", a declarat Dragomir, fost prim-vicepreşedinte al FRF.
UPDATE 10:55: Reprezentantul Progresului, Tudor Iacob, a cerut amânarea alegerilor: "Să dăm şansa Generaţiei de Aur". Mircea Sandu i-a cerut să îşi spună părerea în partea a doua a şedinţei.
Există posibilitatea ca simpatizanţii lui Gică Popescu să plece din sală. În acest caz, cvorumul nu se mai întruneşte şi alegerile se vor amâna.
UPDATE 10:35: Mircea Sandu i-a dat cuvântul secretarului de stat din MTS, Carmen Tocală.
"Sunt mândră de toți oamenii din fotbal. Sunt mândră că mă aflu astăzi aici. Demnitatea și decența cu care ați trecut prin greutățile din sport ne dau încă o dată măsura că oamenii din sport sunt puternici.", a spus Carmen Tocală.
UPDATE 10:30: Mesajul lui Mircea Sandu, pentru cei 168 de oameni prezenţi în sală şi cu drept de vot: "Votaţi aşa cum vă dictează conştiinţa!"
UPDATE 10:25: 224 de membri ai Adunării Generale sunt valizi, ceea ce înseamnă că este cvorum şi astăzi se alege preşedintele FRF.
Pentru a ieşi din primul tur, un candidat trebuie să obţină 85 de voturi.
"Vă iubesc pe toți, chiar și pe Craiova, chiar și pe domnul Mititelu", a mai spus Mircea Sandu.
UPDATE 10:15: Mircea Sandu şi-a început discursul: "Din păcate ieri a fost o zi grea şi urâtă, ca vremea de afară. Îmi pare rău de Pădureanu, de Popescu şi de ceilalţi. Trebuie să îi încurajăm pe cei care sunt acolo, eu sunt alături de ei", a afirmat acesta.
UPDATE 10:02: La sediul FRF au ajuns membrii Comitetului Executiv, în frunte cu Mircea Sandu. "Bună ziua, vă îmbrăţişez pe toţi", a declarat cel care a stat vreme de 24 de ani în fruntea Federaţiei Române de Fotbal. A început Adunarea Generală!
VIDEO Intervenţia lui Viorel Grigoroiu în jurnalul Digi Sport:
UPDATE 10:00: Din câte se pare, se va îndeplini cvorumul pentru validarea alegerilor pentru președinția Federației Române de Fotbal. În sală sunt deja aproximativ 180 de reprezentanți ai cluburilor afiliate la FRF. Rămâne de văzut câți vor avea și drept de vot și îl vor și exprima.
În sală a intrat și fostul președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, care timp de ani buni a fost și vicepreședinte al Federației. A ajuns și Carmen Tocală, actualul secretar de stat în Ministerul Tineretului și Sportului.
UPDATE 09:14: Membrii afiliaţi ai FRF au început să sosească la Casa Fotbalului, unde, de la ora 10:00 se va desfăşura Adunarea Generală de alegeri pentru şefia forului.
Tot în această dimineaţă, de la ora 08:30, membrii Comitetului Executiv al FRF s-au întrunit pentru a lua act de faptul că unul dintre candidaţi, Gheorghe Popescu, condamnat la trei ani şi o lună de închisoare cu executare în Dosarul Transferurilor, nu va mai putea participa la alegeri şi ulterior va informa Adunarea Generală de această situaţie.
La alegerile pentru preşedinţia FRF îşi anunţaseră participarea şase candidaţi: Gheorghe Popescu, Gheorghe Chivorchian, Vasile Avram, Marcel Puşcaş, Răzvan Burleanu şi Sorin Răducanu. Altor doi candidaţi, Paul Zarna şi Octavian Popescu, le-au fost respinse dosarele deoarece nu au îndeplinit condiţiile obligatorii din statutul FRF. În urma condamnării în dosarul transferurilor, Gheorghe Popescu nu va mai putea candida la funcţia de preşedinte al FRF.
La o zi după sentințele dictate în Dosarul Transferurilor (DETALII), care îl afectează din plin pe candidatul Gică Popescu, Federația Română de Fotbal își va alege astăzi, de la ora 10:00, noul președinte. Ziua alegerilor se va încheia cu meciul amical dintre România și Argentina, de la ora 21:00 (DETALII).
În cursul serii de marți, Digi Sport a transmis informații importante de la hotelul unde a avut loc dineul de dinaintea Adunării Generale a Federației Române de Fotbal. Așa cum era de așteptat, verdictul din Dosarul Transferurilor a afectat din plin lumea fotbalului, care a părut bulversată la dineul oficial. Strânși pe grupuri în funcție de prietenii, mulți dintre invitați s-au întrebat cu cine vor vota, în condițiile în care favoritul majorității era fostul fotbalist Gică Popescu.
Cum Gică Popescu nu mai are dreptul de a candida la alegeri, au rămas în cursă 5 candidați: Gheorghe Chivorchian, Vasile Avram, Răzvan Burleanu, Marcel Puşcaş şi Sorin Răducanu.
A fost propus Anghel Iordănescu
Celor prezenți li s-a propus din partea actualei conduceri varianta Anghel Iordănescu, selecționerul Generației de Aur. Votanții n-au fost de acord cu propunerea, pentru că fostul antrenor ar fi prea în vârstă și n-ar mai urmări obiective în tendințe cu fotbalul modern.
Gică Hagi e varianta-surpriză
Mircea Sandu a ajuns mai târziu la dineul oficial, iar motivul a fost unul cât se poate de serios: a încercat să găsească un înlocuitor pe măsură pentru Gică Popescu! Alegerea sa nu a fost una tocmai surprizătoare: Sandu a încercat să-l convingă pe Gică Hagi să accepte să candideze.
Totuși, finanțatorul proiectului ''Viitorul Constanța'' ar putea fi susţinut doar dacă alegerile FRF vor fi amânate sau dacă la Adunare nu se va întruni cvorumul necesar acțiunii (66%, adică 2/3 din votanți).
Astfel, dacă ar accepta, la următoarea Adunare Generală, Gică Hagi ar urma să candideze și să aibă șanse reale de a deveni noul președinte al FRF. Alegerile ar putea fi amânate pentru două ore, iar apoi pentru alte 24, existând și posibilitatea ca oamenii prezenți la alegeri să plece acasă și revină pentru o dată ulterioară.
Iancu e sigur că alegerile vor fi amânate
În cursul zilei de marți, Răzvan Burleanu, Marcel Puşcaş, Gheorghe Chivorchian, Vasile Avram şi Sorin Răducanu şi-au explicat strategiile, dar fostul patron al Politehnicii Timişoara, Marian Iancu, este convins că alegerile pentru funcţia de preşedinte al FRF vor fi anulate.
"După condamnarea lui Gică Popescu, Mircea Sandu va anula Adunarea Generală. Eu am notificat că Adunarea de mâine nu este statutară şi se va putea lega de asta pentru a o anula. Probabil că se va stabili o altă dată şi Anghel Iordănescu va putea candida şi câştiga alegerile", a declarat Marian Iancu la Digi Sport (DETALII).
www.digisport.ro vă va ține la curent cu toate evenimentele zilei, de la ora 10:00.
Etichete: dosarul transferurilor , alegeri frf , alegeri frf martie , dosarul transferurilor fotbal , fotbal dosarul transferurilor
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Rusia reprezintă o ameninţare mai mare pentru securitatea Uniunii Europene decât pentru apărare...