Mircea Sandu, obligat să dea înapoi toți banii luați de la FRF de când a fost înlocuit de Burleanu
31.05.2017, 17:55Fostul președinte al FRF, Mircea Sandu, a pierdut procesul privind renta viageră pe care și-o stabilise înainte de plecarea din Federație. Instanța a constatat nulitatea contractului de rentă viageră și l-a obligat Mircea Sandu la restituirea către FRF a sumei de 114.736,46 lei precum și la achitarea către forul fotbalistic național a sumei de 21.357,09 lei cu titlu de cheltuieli de judecată.
SuperLiga: Poli Iași - FCSB, luni, 20:00, DGS 1
SuperLiga: UTA Arad - Botoșani, luni, 17:00, DGS 1
Contractul de rentă viageră fusese încheiat între Mircea Sandu și FRF în 5 martie 2014, ultima zi a fostului președinte la conducerea Federației. Sentința dată astăzi, 31 mai 2017, este definitivă, anunță FRF pe site-ul oficial.
În 5 martie 2014, în dimineaţa dinaintea alegerilor pentru şefia FRF, Mircea Sandu, încă preşedinte în funcţie, a semnat cu Gino Iorgulescu, prim-vicepreşedinte al federaţiei, un contract de rentă viageră. Mircea Sandu a parafat actul în calitate de rentier, iar Iorgulescu, în calitate de reprezentant al federaţiei.
Pachetul de beneficii al lui Mircea Sandu a fost adoptat în Comitetul Executiv, înaintea Adunării Generale care l-a adus în fruntea FRF pe Răzvan Burleanu. Conform pachetului stabilit atunci, Mircea Sandu avea o rentă viageră în valoare de 75.000 de euro anual, drept de administrare a etajului 2 al unei clădiri a FRF, orice intervenţie chirurgicală sau recuperare medicală plătită de FRF, o limuzină de la FRF şi benzina decontată indiferent de numărul de kilometri parcurşi, telefon, personal angajat cu salarii în limita a 5.000 de lei lunar, deplasări la meciurile echipei naţionale cu decontarea cazării la hotel de cinci stele şi diurnă de 500 de euro pe zi.
Acest pachet nu a fost prezentat în cadrul AG din 5 martie, ci doar s-a supus la vot propunerea ca Mircea Sandu să devină preşedinte de onoare al FRF. Ulterior, Sandu a renunţat la 25.000 de euro din cei 75.000, la limuzină şi la secretară.
Răzvan Burleanu a considerat drept "nesimţit" pachetul de beneficii al preşedintelui de onoare şi a promis că îl va supune dezbaterii AG. La 28 iunie, Adunarea Generală a FRF a invalidat renta viageră de 50.000 de euro pe an şi celelalte beneficii stabilite pentru Mircea Sandu.
La 8 august 2014, din cauza disensiunilor cu noua conducere a FRF, Mircea Sandu a anunţat că renunţă la funcţia de preşedinte de onoare al forului şi la toate beneficiile pe care i le aducea această postură, conform contractului de rentă viageră.
Pe 11 august 2014, Mircea Sandu a înaintat FRF o ofertă de denunţare unilaterală a contractului, primind ulterior din partea conducerii federaţiei o notificare de "desfiinţare" a înţelegerii "cu anumite condiţii", prin încheierea unui act adiţional, care urma să fie legalizat la notariat.
Având în vedere faptul că noua conducere a FRF nu a acceptat oferta lui Sandu de încetare a contractului, acesta a comunicat federaţiei că retractează intenţia de denunţare unilaterală. În cele din urmă Federaţia Română de Fotbal (FRF) l-a acţionat în instanţă, la Tribunalul Bucureşti, pe fostul preşedinte.
Etichete: proces mircea sandu , mircea sandu renta , burleanu sandu frf
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
O înregistrare video care pretinde că arată capturarea de către ruşi a unui australian care lupta...