Mircea Sandu nu crede că e normal să plătească 135.000 de lei şi a făcut recurs la decizia Curţii de Apel
13.09.2017, 15:54Fostul preşedinte al FRF, Mircea Sandu, continuă să se lupte cu actuala conducere de la Casa Fotbalului şi a făcut recurs la decizia instanţei prin care era obligat să plătească peste 135.000 de lei, cea mai mare parte din renta viageră care îi fusese achitată. Sentinţa din 31 mai 2017 preciza că "s-a constatat nulitatea contractului de rentă viageră şi îl obligă pe pârâtul Mircea Sandu să restituie către FRF suma de 114.736,46 lei, plus 21.357,09, cheltuieli de judecată".
SuperLiga: Sepsi - Buzău, vineri, 17:30, DGS 1
SuperLiga: Farul - Oțelul, vineri, 20:30, DGS 1
Cu doi ani în urmă, Mircea Sandu somase FRF "să procedeze la executarea integrală a contractului aflat în vigoare, cu efectuarea tuturor prestaţiilor datorate începând cu data de 12 august 2014, de la care nu s-a mai realizat plata rentei". În replică, Federaţia Română de Fotbal l-a acţionat în instanţă, la Tribunalul Bucureşti, pe fostul preşedinte Mircea Sandu şi îi solicită acestuia restituirea sumelor încasate din renta viageră, valoarea de recuperat fiind calculată la 114.736,46 lei, proces pe care l-a câştigat pe 31 mai.
Cum s-au derulat evenimentele
În 5 martie 2014, în dimineaţa dinaintea alegerilor pentru şefia FRF, Mircea Sandu, încă preşedinte în funcţie, a semnat cu Gino Iorgulescu, prim-vicepreşedinte al federaţiei, un contract de rentă viageră. Mircea Sandu a parafat actul în calitate de rentier, iar Iorgulescu, în calitate de reprezentant al federaţiei.
Ce conţinea pachetul de beneficii
Pachetul de beneficii al lui Mircea Sandu a fost adoptat în Comitetul Executiv, înaintea Adunării Generale care l-a adus în fruntea FRF pe Răzvan Burleanu. Conform pachetului stabilit atunci, Mircea Sandu avea o rentă viageră în valoare de 75.000 de euro anual, drept de administrare a etajului 2 al unei clădiri a FRF, orice intervenţie chirurgicală sau recuperare medicală plătită de FRF, o limuzină de la FRF şi benzina decontată indiferent de numărul de kilometri parcurşi, telefon, personal angajat cu salarii în limita a 5.000 de lei lunar, deplasări la meciurile echipei naţionale cu decontarea cazării la hotel de cinci stele şi diurnă de 500 de euro pe zi.
Ulterior, din proprie iniţiativă, Sandu anunţat că e dispus ca renta să scadă la 50.000 de euro şi că nu mai vrea achitarea celei mai mari părţi a beneficiilor şi chiar a anunţat la un moment dat că renunţă complet. Pentru că nu a primit niciun răspuns la ultima iniţiativă, "Naşul" a revenit asupra deciziei şi a spus că vrea să i se plătească renta.
Etichete: renta viagera mircea sandu , mircea sandu renta , recurs mircea sandu curtea de apel
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Fostul președinte rus și actual vicepreședinte al Consiliului de Securitate Dmitri Medvedev...