Au venit primele explicații pentru imaginile rușinoase de la România - Lituania
articol scris de Digi Sport11.09.2024, 13:09
Meciul România - Lituania, scor 3-1, din Liga Națiunilor, a oferit imagini rușinoase pentru un duel de nivel internațional.
La Liga: Barcelona - Atletico Madrid, sâmbătă, 22:00, DGS 1
SuperLiga: Gloria Buzău - Univ. Craiova, sâmbătă, 19:30, DGS 1
Stanciu și Mihăilă au cerut la flash-interviu ca naționala să nu mai joace în Ghencea, dar mult mai dur a fost Lucescu, cel care a descris gazonul ca fiind "mizerabil" și "execrabil".
Galerie Foto
Firma care se ocupă de gazonul din Ghencea a venit cu lămuriri
După ce subiectul a căpătat amploare în toată țara, firma care se ocupă cu mentenanța gazonului de pe Ghencea a explicat cum s-a ajuns ca starea terenului să ajungă atât de precară.
"Vara asta a fost una atipică, temperaturile ridicate, cu cod galben de caniculă, au început de la sfârșitul lunii mai. Pe fondul ăsta, vegetația gazonului are mult de suferit.
La gazon avem o situație specială. În condițiile în care este utilizată intens suprafața de joc, el nu are timp să se refacă de la un meci la altul, pe fondul temperaturilor ridicate.
Planta, efectiv, se blochează, noi nu mai putem recupera densitatea gazonului. În mod normal, după o perioadă de două sau trei săptămâni, în funcție de uzura care se exercită pe stadion, se fac supra-însămânțări, ca să nu pierzi densitatea.
Atunci densitatea scade, trebuie să vii cu aport de sămânță, ca să poți să acoperi zonele pierdute. Pe fondul temperaturilor ridicate, plantele nu mai pot vegeta corect, nu își mai realizează procesul de fotosinteză.
În lunile iulie și august am avut temperaturi de peste 40 de grade, în condițiile în care toate varietățile de gazon vegetează în condiții optime la un maxim de 26-28 de grade la nivelul solului.
De departe gazonul hibrid este mult mai bun. La un gazon natural 100%, planta pe timp de vară își schimbă manifestările. Rădăcina se retrage, cu alte cuvinte îi moare rădăcina.
Ziua, în perioadele cu temperaturi ridicate și soare puternic, planta nu mai lucrează, își închide stomatele și nu își mai realizează procesele fiziologice de creștere, transpiră și nu se mai reface", a declarat Stelian Dia, potrivit Iamsport.
Citește și:
VIDEO cu rezumatul meciului România - Lituania 3-1:
Etichete: mircea lucescu , ghencea , gazon , romania lituania , stadionul steaua
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
ANAF a descoperit că „acțiunea de campanie Echilibru și Verticalitate, de pe pe TikTok, a fost...