S-a aprobat planul de reorganizare! Rapid nu intră în faliment!
17.11.2013, 14:20UPDATE: Planul de reorganizare al clubului FC Rapid a fost aprobat, astfel că gruparea giuleşteană a scăpat de faliment, a declarat unul dintre acţionari, Nicolae Cristescu, luni seară, la Pro Rapid, la finalul adunării creditorilor.
La Liga: Real Madrid - Sevilla, duminică, 17:15, DGS 1
SuperLiga: Dinamo - Rapid, duminică, 20:00, DGS 1
''Planul de reorganizare a fost aprobat, le mulţumesc tuturor jucătorilor actuali, dar şi foştilor jucători pentru caracterul de care au dat dovadă. Nu a fost greu să-i convingem. Vineri, la tribunal va fi o formalitate. Până atunci nu pot spune cifre şi nume'', a declarat Cristescu.
Rapid risca falimentul dacă planul de reorganizare nu ar fi fost aprobat de cele patru categorii de creditori. Categoriile sunt următoarele: statul, chirografarii, salariaţii şi categoria speciali.
Împotriva planului de reorganizare a fost statul, în timp ce chirografarii, salariaţii (63 la sută din aceştia) şi cei din categoria speciali au fost de acord cu acesta.
La 13 septembrie, Tribunalul Bucureşti, Secţia a VII-a civilă, a stabilit data de 22 noiembrie ca termen pentru publicarea tabelului de creditări, în cazul dosarului de insolvenţă al SC FC Rapid SA. Tabelul urma să fie întocmit până la acea dată. De asemenea, urmau să fie aduse modificări la planul de reorganizare, ca urmare a retrogradării echipei în Liga a II-a, prin decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS).
SC FC Rapid SA are de achitat datorii în valoare de 148.029.085 lei (aproximativ 34 milioane de euro), conform tabelului preliminar de creanţe admis de adminstratorul judiciar în dosarul de insolvenţă.
La masa credală au fost înscrişi 163 de creditori care au solicitat creanţe în valoare de 210.838.992 lei (aproximativ 48 de milioane de euro), însă administratorul judiciar a admis doar 148 de milioane de lei.
La 7 decembrie 2012, Tribunalul Bucureşti a admis cererea SC FC Rapid SA şi a deschis procedura de insolvenţă a clubului.
Pe 18 noiembrie va avea loc Adunarea Creditorilor la Rapid, iar oficialii clubului speră să ajungă la un consens cu cei care au de primit sume mari de bani.
Părțile implicate sunt jucători, firmele care au avut contracte cu clubul, băncile, dar și propriii angajați.
Actualul patron al clubului, Adrian Zamfir, trebuie să primească acceptul celor numiți mai sus pentru a merge în instanță cu planul de reorganizare.
Până acum, cazul a fost amânat de două ori, ultima înfățișare având loc pe 13 septembrie.
Față de planul de reorganizare întocmit inițial, cel din prezent a suferit modificări majore. Primul a fost făcut pentru situația în care Rapid ar fi evoluat în Liga 1, unde sumele de bani încasate erau mai mari. În urma retrogradării în eșalonul secund, acesta a fost regândit conform noii stări de fapt.
Adunarea Creditorilor va avea loc pe 18 noiembrie, iar apoi planul de reorganizare va ajunge în instanță pe 22 noiembrie.
În cazul în care creditorii nu ajung la o înțelegere cu reprezentanții Rapidului, clubul va intra în faliment, deoarece Tribunalul nu va aproba planul de reorganizare.
Într-un eventual scenariu negru pentru clubul din Giulești, echipa va fi retrogradată în ultimul eșalon valoric, bunurile clubului vor fi scoase la licitație conform legii insolvenței. În acest caz, primii care își vor încasa integral sumele restante sunt salariații clubului, adică jucătorii și angajații.
"Dintr-un anumit punct de vedere eu încerc să îi înțeleg. Până la urmă, nu e treaba mea, cei care sunt implicați trebuie să rezolve această situație", a spus Viorel Moldovan cu privire la planul de reorganizare de luni.
"Îi înțeleg pe cei care au restanțe și nu vor să accepte. În momentul în care se semnează un contract, suntem în România, suntem în UE, suntem afiliați la UEFA, la toate forurile, iar dacă nu ești în stare să plătești niște salarii la angajați, nu ai ce căuta în fotbalul profesionist", a spus și Daniel Pancu, după meciul amical de sâmbătă, jucat împotriva Viitorului (DETALII AICI).
Etichete: rapid , rapid insolventa , faliment rapid , rapid liga 2 , adrian zamfir , plan de reorganizare rapid , adunarea creditorilor rapid
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Makaveli, pe numele său real Virgil Alexandru Zidaru, influencer și, mai nou, consilier parlamentar...