S-a amânat! Un nou termen de judecată pentru planul de reorganizare al Rapidului
22.11.2013, 09:12UPDATE 12:15: Rapidiştii mai au de aşteptat până se va lua o decizie în privinţa viitorului clubului. Tribunalul Bucureşti a fixat azi un nou termen de judecată pentru planul de reorganizare al clubului giuleştean: 14 februarie.
SuperLiga: Sepsi - Buzău, vineri, 17:30, DGS 1
SuperLiga: Farul - Oțelul, vineri, 20:30, DGS 1
"Având în vedere că au fost depuse contestaţii la procesul verbal al Adunării Generale a Creditorilor din 18 noiembrie, discuţiile privind confirmarea planului de reorganizare le vom amâna şi acordând termen 14 februarie 2014, dată până la care va fi decis şi termenul pentru soluţionarea contestaţiilor în cauză", a afirmat Oana Scutelnicu, judecător sindic.
Unul dintre acţionarii minoritari ai clubului, cu un procent de 0,06%, a solicitat un expert independent care să stabilească dacă planul de reorganizare este realist şi fiabil. Costurile unei astfel de expertize sunt foarte mari - aproximativ 100.000 de euro - şi solicitarea a stârnit o reacţie negativă din partea creditorilor.
Totodată, în dosarul prezentat azi de Rapid la Tribunalul Bucureşti, nu era ataşat procesul verbal încheiat la Adunarea Creditorilor de luni.
UPDATE 11:25: Planul de reorganizare al Rapidului, prezentat Tribunalului pentru aprobare astăzi, prevede ca din totalul de 118 816 562 de ron, datorii la data declarării insolvenței, clubul să plătească doar 588 612 ron. Adică de 200 de ori mai puțin decât era totalul datoriilor. Majoritatea acestora era către firmele lui George Copos, acesta reununțând să mai solicite achitarea acestor datorii.
Tribunalul va decide astăzi doar data la care va judeca cererea clubului de aprobare a planului de reorganizare.
UPDATE 11:10: Apar noi date în ceea ce privește planul de reorganizare pe care administratorul judiciar al Rapidului îl propune astăzi spre aprobare Tribunalului București.
La Tribunal s-au prezentat avocații mai multor foști jucători rapidiști care vor contesta planul aprobat luni de Adunarea Generală a Creditorilor. Astfel, în afară de Paul Codrea, vor mai contesta planul de reorganizare Marius Bilașco, Călin Albuț, Dani Coman, Ionuț Stancu și Ovidiu Burcă. Termenul legal în care se pot depune contestațiile este de cinci zile lucrătoare, astfel că până luni se mai poate face acest lucru.
În altă ordine de idei, se pare că administratorul judiciar nu a respectat după Adunarea Generală a Creditorilor una dintre prevederile legale privind procesul verbal de la acea ședință. Acesta trebuie depus la dosarul aflat pe rol la Tribunal în maximum trei zile de la Adunare, dar în același timp trebuie publicat în același termen și în Buletinul Procedurilor de Insolvență, ceea ce nu s-a întâmplat.
Șinând cont de toate aceste situații, e foarte posibil ca astăzi Tribunalul să dea un nou termen pentru judecarea cererii de aprobare a planului de reorganizare.
UPDATE 09:50: Cristina Andronache, administratorul judiciar al Rapidului, s-a prezentat la Tribunalul București la prima oră, a aflat numărul de dosar și când se va judeca și apoi a părăsit clădirea. Cererea de aprobare a planului de reorganizare a clubului are numărul 59 pe ordinea de zi și foarte probabil se va judeca după ora 13:00.
Tribunal București decide astăzi dacă planul de reorganizare al Rapidului e legal și hotărăște practic soarta clubului giuleștean. Luni, Adunarea Generală a Creditorilor a aprobat planul de reorganizare, dar Paul Codrea l-a contestat în termen legal (DETALII AICI).
Tribunalul va aproba sau nu acest plan și în funcție de decizie clubul fie intră în faliment, fie începe plățile reeșalonate către creditori, care trebuie lichidate în maxim trei ani, cât permite legea pentru situațiile de insolvență.
''Planul de reorganizare a fost aprobat, le mulţumesc tuturor jucătorilor actuali, dar şi foştilor jucători pentru caracterul de care au dat dovadă. Nu a fost greu să-i convingem. Vineri, la tribunal va fi o formalitate. Până atunci nu pot spune cifre şi nume.'', a declarat Nicolae Cristescu, luni, la Pro Rapid, după ședința Adunării Creditorilor.
Rapid risca falimentul dacă planul de reorganizare nu ar fi fost aprobat de cele patru categorii de creditori. Categoriile sunt următoarele: statul, chirografarii, salariaţii şi categoria speciali. Împotriva planului de reorganizare a fost statul, în timp ce chirografarii, salariaţii (63 la sută din aceştia) şi cei din categoria speciali au fost de acord cu acesta.
Datorii de 34 de milioane de euro
La 13 septembrie, Tribunalul Bucureşti, Secţia a VII-a civilă, a stabilit data de 22 noiembrie ca termen pentru publicarea tabelului de creditări, în cazul dosarului de insolvenţă al SC FC Rapid SA. Tabelul urma să fie întocmit până la acea dată. De asemenea, urmau să fie aduse modificări la planul de reorganizare, ca urmare a retrogradării echipei în Liga a II-a, prin decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS).
SC FC Rapid SA are de achitat datorii în valoare de 148.029.085 lei (aproximativ 34 milioane de euro), conform tabelului preliminar de creanţe admis de adminstratorul judiciar în dosarul de insolvenţă.
La masa credală au fost înscrişi 163 de creditori care au solicitat creanţe în valoare de 210.838.992 lei (aproximativ 48 de milioane de euro), însă administratorul judiciar a admis doar 148 de milioane de lei.
La 7 decembrie 2012, Tribunalul Bucureşti a admis cererea SC FC Rapid SA şi a deschis procedura de insolvenţă a clubului.
Etichete: rapid , fotbal , rapid faliment , rapid liga 2 , fotbal liga 2 , planul de insolventa al rapidului , rapid bucuresti insolventa
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Atacul de joi, în care a Rusia a lansat o rachetă balistică de mare putere asupra Ucrainei, a fost...