Rapid se îndreaptă spre o nouă amânare! Planul prin care giuleştenii vor să "dribleze" Comisia de Licenţiere
13.02.2014, 16:0814 februarie 2014 se anunţă o zi cu conotaţii importante pentru suporterii Rapidului. Majoritatea aşteaptă acest nou termen în care Tribunalul să aprobe planul de reorganizare al unui club de mare tradiţie în fotbalul românesc.
SuperLiga: Sepsi - Buzău, vineri, 17:30, DGS 1
SuperLiga: Farul - Oțelul, vineri, 20:30, DGS 1
Potrivit informaţiilor Digi Sport, strategia actualilor conducători din Giuleşti este în continuare una de aşteptare, ori, în termeni mai duri, de prelungire a agoniei. Cristina Andronache, administratorul judiciar al Rapidului, va solicita o nouă amânare, caz în care apare pericolul neaprobării dosarului de licenţiere din partea Comisiei de pe lângă FRF. Mai precis, Rapid ar putea juca degeaba returul şi play-off-ul.
Cu alte cuvinte, în mai puţin de un an, Rapid ar fi pusă pentru a treia oară în situaţia de a nu juca în Liga 1, deşi, pe teren, jucătorii şi-au câştigat acest drept. Desigur, în cazul în care echipa ocupă unul dintre primele două locuri în liga a doua la finalul acestui campionat.
În ediţia trecută de campionat a Ligii I, jucătorii Rapidului s-au salvat de la retrogradare cu un lot decimat şi cu mari probleme financiare, apoi, astă-vară, au câştigat meciul de baraj cu Chiajna, impus de FRF, dar anulat printr-o decizie TAS. Acum, giuleştenii sunt lideri în seria I a Ligii a II-a şi favoriţi la promovare.
Vom avea parte de un nou sezon în care nu vom cunoaşte până foarte târziu care sunt echipele din Liga I. Planul actualilor acţionari prevede ca, după probabila amânare a dosarului de insolvenţă decisă de instanţă, vineri, 14 februarie, să ceară Comisiei de Licenţiere a FRF o păsuire de două luni, până la 31 mai.
În spatele acestei solicitări de amânare se ascunde aceeaşi incapacitate de plată a actualilor finanţatori, Nicolae Cristescu şi, mai ales, Adrian Zamfir. Aprobarea planului de organizare ar da startul procesului de insolvenţă şi ar aduce cu sine obligativitatea de plată „la zi” a angajaţilor. Adică orice întârziere a salariului pentru angajaţi mai mare de 5 zile care ar fi reclamată în instanţă, ar provoca falimentul clubului. Cum există restanţe de 6-7 luni în momentul de faţă, e clar că tandemul Cristescu-Zamfir nu ar face faţă unor astfel de constrângeri. Soluţia ar fi vânzarea clubului, dar, dacă până acum nu au fost în stare să o facă, probabil că nici de acum încolo nu vor reuşi.
Cum speră Zamfir să evite nelicenţierea
Din ultimele informaţii, Cristina Andronache, administratorul judiciar al Rapidului nu aşteaptă un verdict favorabil în instanţă vineri, de aceea a şi pregătit varianta cu solicitarea amânării completării dosarului de licenţiere. Adică în ciuda unei amânări, Rapid încă să spere la promovare. Iar varianta chiar este plauzibilă, deoarece „regulamentul oferă Comitetului Exectiv al FRF posibilitatea de a decide amânarea luării unei decizii privind licenţierea dacă un club are motive întemeiate”. Iar decizia unei instanţe este un astfel de motiv.
O astfel de decizie a Comitetului Executiv al FRF prezintă un mare avantaj sportiv, returul şi play-off-ul Seriei I a Ligii a II-a urmând să aibă, în Rapid, o echipă care va juca pe viaţă şi pe moarte pentru unul dintre primele două locuri. Pentru giuleşteni va fi însă continuarea agoniei pentru că a devenit cât se poate de clar că actualii finanţatori nu au adus nimic bun clubului pe care l-au luat de la Copos.
Zamfir procedează exact precum Copos!
Din interior au răzbătut informaţii dezolante legate de modul de conducere al celor doi. În ciuda aparenţelor, Cristescu este singurul care se zbate şi negociază în stânga şi în dreapta cu posibilii investitori. Numai că el nu este acţionar! Zamfir e cel care deţine 99 la sută din Rapid, dar când trebuie să definitiveze tratativele nu vine la întâlnire sau nu mai răspunde la telefon. Aşa a procedat cu Nicolae Sarcină, de exemplu, exact aşa făcea George Copos cu ei!
În schimb, deşi jucătorii continuă să fie neplătiţi cu lunile, Cristescu îşi recuperează constant banii pe care îi cheltuie, la fel cum Zamfir încasează la timp sumele cuvenite firmei de pază adusă la meciurile Rapidului. „Practic nu au investit niciun leu de la ei, doar pozează în salvatori ai Rapidului. Din puţinii bani care mai intră la club ei îşi trag primii pentru serviciile aduse, în timp ce angajaţii mor de foame”.
Etichete: rapid , amanare , rapid liga a doua , cristescu rapid , nicolae cristescu , adrian zamfir , zamfir
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Atacul de joi, în care a Rusia a lansat o rachetă balistică de mare putere asupra Ucrainei, a fost...