Planul de reorganizare a trecut de creditori, dar Rapidul are o nouă problemă
19.11.2013, 12:05"Planul de reorganizare" pus pe hârtie de patronul Rapid, Adrian Zamfir, a primit votul decisiv, dar ca să poată fi dus la bun sfârşit, în fiecare lună clubul trebuie să cheltuiască cel puţin 160.000 de euro.
SuperLiga: Sepsi - Petrolul, sâmbătă, 18:30, DGS 1
SuperLiga: Dinamo - UTA, sâmbătă, 21:00, DGS 1
Rapidistul Nicolae Cristescu anunţa luni seară (amănunte AICI), epuizat, dar fericit, că "planul de reorganizare a trecut de Adunarea Generală a Creditorilor, condiţii în care votul instanţei, aşteptat vineri, devine mai degrabă formal". Chiar şi aşa, la cum au arătat lucrurile din momentul în care Copos a cedat clubul, în acest moment nu par să existe aceşti bani.
În aceste condiţii, dacă nu apar contestaţii în cele trei zile permise de lege după Adunarea Generală de luni seară, Rapidul ar putea primi, vineri, de la judecătorie apă vie pentru cel puţin trei ani, atât cât permite legea pentru reeşalonarea plăţilor în situaţii de insolvenţă.
Noul conducător al clubului din Grant, Nicolae Cristescu, a avut decenţa să le mulţumească tuturor celor care au renunţat la banii care li se cuveneau, actuali şi foşti angajaţi, şi a lăsat să se înţeleagă că abia de acum încolo lucrurile vor intra pe un făgaş normal.
Rapidul din acest moment nu se poate autofinanţa
Numai că pentru contracte, cheltuieli de întreţinere, deplasări, salarii etc, cheltuiala minimă este de 160.000 de euro. Aşa scrie în "Planul de Reorganizare". Iar ultimele luni nu au lăsat senzaţia că noii acţionari dispun de această sumă. Viorel Moldovan a adus bani de acasă şi a transmis mai multe mesaje că echipa trebuie să dispună de mai mulţi bani pentri prime, deplasări ori cantonamente. Iar Daniel Pancu a afirmat că "ar fi bine dacă echipa ar putea fi preluată de un investitor potent financiar".
În sprijinul acestei idei cum că la ora actuală conducătorii Rapidului nu pot susţine cheltuielile la zi, trebuie spus că există deja datorii reeşalonate faţă de actualii angajaţi. Cel mai elocvent exemplu este cel al lui Marian Rada. Acesta din urmă a acceptat să îşi rezilieze contractul de antrenor şi să semneze un nou angajament ca director tehnic, cu condiţia ca Zamfir şi Cristescu să îi plătească suma de 20.000 de euro restanţi în decurs de două luni. Acest demers era necesar, întrucât clubul plătea amendă la fiecare meci în care Viorel Moldovan stătea pe bancă, în acte apărând ca principal tehnicianul cu care giuleştenii s-au salvat sezonul trecut din punct de vedere sportiv de la retrogradare. Un prim termen, 15 noiembrie, atunci când în contul lui Rada trebuiau viraţi o parte din bani a trecut deja.
Sub 400.000 de euro din sponsorizări
La meci pe teren propriu, chiria Giuleştiului este undeva în jur de 1.200 de euro, exceptând utilităţile, iar venitul clubului din bilete se ridică la la vreo 15.000 de euro din bilete. La aceşti bani s-ar adăuga sumele din abonamente, doar 1.000 vândute până în acest moment, banii din drepturile TV, 90.000 de euro, plus banii de la sponsori, cam 250.000 de euro pe an în acest moment. Puţin pentru un club ca Rapid.
Trebuie precizat că la un club în insolvenţă, plăţile care trebuie făcute conform planului şi nu pot fi amânate.
Etichete: rapid , creditori , plan de reorganizare , plan rapid , plan de reorganizare rapid
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Cântăreții de manele Bogdan Mocanu și Culiță Sterp și-au cerut scuze public după ce au postat pe...