Patronii Rapidului explică situația contractelor neînregistrate la FRF: “Depășesc bugetul aprobat”
22.08.2015, 20:24Rapid continuă să traverseze o perioadă tulbure și jucătorii au fost la un pas să nu dispute amicalul de sâmbătă, cu Al Ittihad, din cauza unor probleme contractuale. O parte dintre fotbaliști nu au contractele înregistrate la FRF și li s-a cerut renegocierea. În plus, Valerii Moraru, patronul giuleștenilor, e acuzat de foștii jucători Săpunaru și Niculae că nu investește la club.
La Liga: Real Madrid - Sevilla, duminică, 17:15, DGS 1
SuperLiga: Dinamo - Rapid, duminică, 20:00, DGS 1
În aceste condiții, conducerea divizionarei secunde a emis sâmbătă un comunicat în care încearcă să lămurească atât problema contractelor nefinalizate, cât și nivelul investiției pe care o face în club.
Iată comunicatul:
“Cred că nu este o persoană din fotbalul mondial, mai puțin unii "Președinți" de cluburi de fotbal din România, care să nu cunoască faptul că un club își formează echipa în baza unui buget care se aprobă de către acționari, iar la un club în insolvență procedura este și mai dificilă, deoarece bugetul care se aprobă în AGA acționarilor urmează a fi aprobat de comitetul creditorilor și, ulterior, de către administratorii judiciari. Toată această procedură legală durează minimum 45 de zile. Astfel, în AGA din 14 iulie a fost aprobat un buget de 1,5 milioane de euro pentru sezonul 2015/2016, care considerăm că este decent pentru Liga 2, depășind considerabil bugetele oricărei echipe din această competiție. Acest buget, în proporție de peste 70%, este asigurat și garantat de creditorul majoritar și finanțatorul Azuga Waters, care va contribui cu 1,1 milioane de euro în următoarele 10 luni, câte 110.000 de euro lunar. Azuga Waters a depus un angajament de plată cu bilete la ordin pentru plata acestor contracte, în sumă totală de 1,1 milioane de euro.
În baza acestui buget, s-au purtat negocieri cu mai mulți fotbaliști, s-au trimis oferte și contracte cadru aprobate preventiv de catre comitet, contractele finale urmând să fie semnate după aprobarea lor de către comitetul creditorilor, care a fost convocat pentru data de 19 august, și de către administratorii judiciari. Majoritatea contractelor au fost întocmite în baza ofertelor aprobate de creditorul principal, care trebuia să asigure garanții pentru plata atât a acestor contracte, cât și a taxelor aferente, mai puțin câteva contracte, care au ajuns la comitetul creditorilor și la administatorii judiciari într-o redactare complet diferită: pe o perioda mult mai lungă, care prevedea dublarea salariilor pentru anul viitor și sume foarte mari de prime de meciuri, diferite de restul contractelor, plus prime majore de promovare și comisioane de transfer de min 50.000 de euro în țară și 100.000 de euro în afară. În total, aceste contracte depășeau bugetul echipei pentru acest an cu peste 200.000 de euro; mai mult, aceste contracte angajau clubul la cheltuleli de sute de mii de euro pentru anii viitori, pentru care nu existau bugete aprobate. Bineînțeles că nici comitetul, nici administratorul judiciar nu aveau cum să aprobe aceaste contracte, acestea fiind ilegale, deoarece depășeau considerabil bugetul, cât și garanțiile depuse de creditor.
Astfel, comitetul creditorilor a împuternicit conducerea să alinieze aceste contacte cu cele deja aprobate și semnate, în așa fel încât să se încadreze în bugetul aprobat și garantat de către creditorul prinicipal, Azuga Waters.
Cred că ar trebui să vă întrebați de ce doar câteva contracte au fost diferite, fiind introduse prime și bonusuri fără obiective de performanță și comisioane de sute de mii de euro? Aceste diferențieri nu crează decât conflicte în interiorul echipei.
Consider că este corect să informez suporterii și ceilalți jucători care au contracte valide și aprobate, pentru ca să nu fie duși în eroare de anumite persoane. În privința jucătorilor cu contractele neaprobate, noi suntem interesați să semnăm aceste contracte în cadrul bugetului aprobat și să le înregistrăm la FRF, dar nu putem să o facem decât în cadrul legal.
Cu stimă,
Violeta Moraru,
Administrator creditor majoritar Azuga Waters”
Etichete: rapid , jucatori rapid , lot rapid , contracte rapid
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Makaveli, pe numele său real Virgil Alexandru Zidaru, influencer și, mai nou, consilier parlamentar...