Video Explicațiile Rapidului în cazul lui Cătălin Hlistei. Ce substanță a folosit jucătorul și ce urmează pentru el
articol scris de Digi Sport28.09.2020, 12:22
Ofițerul de presă al Rapidului, Lucian Ionescu, a explicat ce se întâmplă cu jucătorul Cătălin Hlistei după ce acesta a picat un test anti-doping.
SuperLiga: Botoșani - Poli Iași, luni, 17:30, DGS 1
SuperLiga: UTA Arad - Univ. Craiova, luni, 20:30, DGS 1
Oficialul Rapidului a dat asigurări că Hlistei folosește niște picături nazale, pentru că are probleme respiratorii. Hlistei poate evolua în continuare pentru Rapid, nu este suspendat: "Lucrurile sunt destul de simple. Jucătorul nostru a suferit o operație nazală în 2014, a avut o accidentare las nas în 2016, iar de atunci este dependent de o anumită substanță care să-i ajute respirația.
Lucian Ionescu: "Hlistei poate să joace, a folosit picături care îi ajută respirația"
A avut loc un control anti-doping după meciul Rapidului cu Turris, din play-off. Au venit rezultatele, i-a fost descoperită în corp substanța respectivă, care este interzisă în anumite moduri de administrare. Cum ar fi oral, injectabil și așa mai departe. Dar nu și când este administrată nazal, ceea ce a făcut Hlistei. El poate să joace, așteptăm rezultatele. Sunt picături care îi ajută respirația. Știa medicul, nu cred că trebuia să știm toți din club. Nu e ceva interzis.
Poate juca fără nicio problemă. Am fost chemați să explicăm cum s-a administrat această substanță, asta e tot. Și alți jucători procedează la fel, cei care au probleme respiratorii. Așteptăm rezultatele cu concentrația, care vor demonstra cum a fost administrată substanța. Lucrurile sunt ok, nu are nimeni un motiv de îngrijorare", a spus Lucian Ionescu, după audierea lui Cătălin Hlistei de la ANAD.
Ce spune ROAF în cazul jucătorilor care pică testul anti-doping
Pentru moment, clubul Rapid nu riscă să primească vreo sancțiune. Iată ce spune ROAF în cazul jucătorilor care pică un test anti-doping:
"Abaterile privind dopajul nu vor mai fi sancţionate dacă de la săvârşirea lor au trecut mai mult de 8 (opt) ani. Dopingul şi faptele de dopaj sunt definite în Regulamentul FIFA privind controlul doping în cadrul şi în afara competiţiilor.
Dacă mai mult de un jucător din aceeaşi echipă este sancţionat pentru dopaj, echipa va putea fi de asemenea sancţionată. Echipei i se pot scădea 6 puncte sau poate fi exclusă din competițiile în curs sau viitoare.
În cazul dopajului, nu este posibilă suspendarea parțială a executării sancțiunilor în conformitate cu dispozițiile Regulamentului disciplinar FIFA. Sancţiunile disciplinare pronunțate de FRF sau, după caz, de LPF, AJF/AMFB în caz de dopaj, pot fi atacate la FIFA/UEFA sau la FRF, în condiţiile regulamentelor acestora", se arată în ROAF.
Etichete: jucatori rapid , anad , lucian ionescu , catalin hlistei
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat luni că Moscova „nu este...