Dinamoviștii, impresionați de stadionul Ghencea: “Noi avem același lighean comunist”
articol scris de Digi Sport19.04.2023, 14:07
Meciul CSA Steaua - Dinamo, scor 2-0, a fost urmărit de aproximativ 25.000 de spectatori pe stadionul Ghencea și n-a fost lipsit de incidente.
La Liga: Real Madrid - Sevilla, duminică, 17:15, DGS 1
SuperLiga: Dinamo - Rapid, duminică, 20:00, DGS 1
Mihnea Ionescu: "CSA e o echipă de cartier, la fel cum e și Rapid"
La finalul meciului, fanii lui Dinamo, dezamăgiți de rezultat, au avut un comportament reprobabil. Au dat foc câtorva scaune din peluza stadionului Ghencea, vrând să recreeze, probabil, un eveniment care s-a petrecut în urmă cu mai bine de 25 de ani, în mai 1997.
Focul nu s-a extins, iar pompierii au intervenit prompt și au lichidat incendiul cu ajutorul extinctoarelor.
Galerie Foto
Dinamo riscă o sancțiune drastică din partea FRF pentru aceste incidente. Mihnea Ionescu, fost lider în PCH, s-a delimitat de acest gest al suporterilor dinamoviști.
Totodată, Mihnea Ionescu s-a declarat impresionat de noul stadion Ghencea, despre care consideră că este cel mai frumos dintre cele trei construite în ultimii ani.
Membru fondator în Asociația Dinamoviști pentru Dinamo, Mihnea Ionescu a criticat întârzierile de la proiectul noului stadion Dinamo.
"Arată foarte bine noul stadion Ghencea. Arată cel mai bine dintre stadioanele nou construite, cele trei făcute pentru Campionatul European. Probabil că stadionul Dinamo ar fi arătat mai bine, dacă alte forțe nu se puneau de-a curmezișul. În 2023, avem același lighean comunist. Ne-am dus în Ghencea ca să vedem un stadion occidental.
Nu am înțeles de ce a fost atâta încrâncenare, mai ales că o mare parte dintre suporterii dinamoviști consideră că nu aceea este Steaua adevărată. CSA e o echipă de cartier, la fel cum e și Rapidul. Să vedem câți suporteri o să aducă la meciul retur, pe Arena Națională. 80% dintre fanii din București sunt din jurul stadionului, la asta mă refer.
Nu mai merg lucrurile ca pe vremuri. Acum, galeria lui Dinamo are alți vectori de decizie, dacă îi sfătuiesc bine nu pot să spun. Îmi place ultraseria, dar până la un anumit punct. Cu excepția Rapidului, fiecare galerie face ce vrea pe stadioane", a spus Mihnea Ionescu, pentru Fanatik.
Stadion Dinamo va fi demolat în acest an
Dinamo va avea parte de o arenă nouă, multifuncțională, de care vor beneficia atât fotbaliștii, cât și ceilalți atleți care sunt legitimați la formația din Ștefan cel Mare.
Vechea arenă ar urma să fie demolată în 2023, apoi, cel mai probabil în 2026, va fi inaugurat noul stadion. În acest moment, se pun la punct ultimele detalii din proiect.
”Am avut astăzi o întâlnire de lucru foarte bună la care am participat alături de secretarul general al Ministerului Afacerilor Interne, de reprezentanţi ai CS Dinamo, ai Companiei Naţionale de Investiţii şi ai companiei de proiectare pentru a analiza stadiul proiectului construirii noii arene multifuncţionale din Complexul Sportiv Dinamo, care va avea ca piesă centrală un stadion ultramodern de fotbal.
Anul trecut am pus piatra de temelie pentru acest proiect major de dezvoltare a infrastructurii sportive a CS Dinamo şi continuăm să facem paşi importanţi pentru materializarea lui. S-au stabilit câteva detalii importante, precum facilităţile din cadrul arenei şi căile de acces, în conformitate cu cerinţele forurilor internaţionale de fotbal”, a anunțat Lucian Bode, pe contul personal de Facebook.
De asemenea, Lucian Bode a vorbit și despre faptul că stadionul va avea două inele și va reprezenta un proiect emblematic pentru MAI și pentru sport în general.
”Ca elemente de noutate, stadionul va avea două inele şi va fi înconjurat de o platformă pentru distribuţia fluxurilor de spectatori, situată la cota străzilor adiacente. Va fi cu siguranţă un proiect emblematic pentru MAI si pentru sportul românesc.
Clubul Dinamo este un simbol al tradiţiei şi al performanţei şi ne-am angajat cu toţii să consolidăm acest parcurs al modernizării instituţionale. Performanţa se face cu investiţii. Iar sportul românesc are nevoie de investiţii consistente”, a completat Lucian Bode.
Dotările noului stadion Dinamo:
- Dimensiunea terenului de joc: 105 x 68 metri;
- Incinta terenului, respectiv terenul de joc şi distanţele (de siguranță și pentru panourile led publicitare) până la tribune: 125 x 85 metri;
- Suprafaţa de joc hibridă (gazon natural ranforsat cu fibre sintetice), prevăzut cu sistem de aspersoare și de drenare a apelor şi instalaţie de încălzire și degivrare;
- Circa 2.000 de locuri pentru zona VIP, incluzând locurile din loje;
- Locuri speciale pentru persoanele cu dizabilități şi pentru însoțitorii acestora;
- Sector special destinat galeriei oaspete (circa 1.250 locuri), însemnând 5% din capacitatea totală a stadionului, cu o cale de acces distinctă faţă de ceilalţi spectatori;
- Magazine de suveniruri, de articole sportive (fan-shopuri) și spaţii pentru alimentaţie tip fast-food & bauturi racoritoare, amplasate în fiecare tribună a stadionului;
- Restaurant (pub);
- Spaţii pentru presă şi săli pentru conferinţe şi activităţi de protocol;
- Zonă de presă și minim 2 studiouri tv;
- Spaţiu expoziţional pentru “Muzeul Dinamo”;
- Hotel pentru sportivi (circa 40 camere);
- Sala ospitalitate VIP;
- Spaţii vânzare bilete;
- Spaţii tehnico-administrative;
- Cabinet medical de prim ajutor;
- Post de supraveghere pentru sistemul de monitorizare video - atât cel perimetral, cât şi cel din incintă;
- Camera VAR;
- Infrastructură modernă de comunicații;
- Sistem suplimentar independent de alimentare electrică de rezervă (generator electric);
- Spații depozitare utilaje întreținere teren;
- Parcări (parcare specială destinată echipelor, arbitrilor şi oficialilor meciurilor, parcare VIP de circa 150 locuri, parcare subterană de 2 nivele pentru circa 1.000 masini);
Etichete: steaua , csa steaua , stadionul ghencea , dinamo , steaua-dinamo , liga 2 , mihnea ionescu
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
O serie de mai multe explozii au avut loc în locuri publice din Rusia, în zone aglomerate din mai...