Dinamo a rezolvat problema stadionului! Va plăti 10.000 de euro pe meci
articol scris de Digi Sport17.02.2023, 17:02
Liga a 2-a se reia pe 25 februarie, în direct pe Digi Sport, iar Dinamo încearcă să prindă play-off-ul, deși se confruntă cu probleme financiare grave.
SuperLiga: Botoșani - Poli Iași, luni, 17:30, DGS 1
SuperLiga: UTA Arad - Univ. Craiova, luni, 20:30, DGS 1
Dinamo va închiria arena Arcul de Triumf
Planul de reorganizare a clubului a fost respins de către instanță. DDB voia să preia acțiunile, dacă planul de reorganizare era aprobat, iar datoriile clubului erau micșorate la 2,5 milioane de euro.
Dinamo ocupă locul 8 în Liga a 2-a, după 16 meciuri. În primul meci din 2023, “roș-albii” ar trebui să joace la București cu Unirea Constanța, dar echipa aflată pe ultimul loc în clasament este în pragul desființării. Pentru 20 de jucători și-au reziliat contractele.
Pe lângă situația financiară, Dinamo mai avea o problemă: pe ce stadion va juca meciurile de pe teren propriu. Stadionul Dinamo, din Șoseaua Ștefan cel Mare, va fi demolat, pentru a fi construită o arenă modernă.
În 2022, Dinamo a jucat la Clinceni și Giurgiu meciurile considerate pe teren propriu.
Acum, conducerea lui Dinamo a ajuns la un acord pentru închirierea arenei moderne Arcul de Triumf, inaugurată în vara anului 2021.
Dinamo va plăti 10.000 de euro pentru fiecare meci jucat pe Arcul de Triumf, potrivit Fanatik.
Singura confruntare în care Dinamo a evoluat pe arena Arcul de Triumf a fost meciul cu Sepsi Sfântu Gheorghe din Cupa României, câştigat de echipa de primă ligă cu 3-2, pe 8 noiembrie 2022.
Cel mai probabil, meciul dintre Dinamo şi Unirea Constanţa, din etapa cu numărul 17 a Ligii a 2-a, se va juca luni, 27 februarie 2023, dacă ultima clasată își va rezolva problemele.
- În etapa a 18-a din Liga a 2-a, meciul dintre CS Șelimbăr și Dinamo se va disputa pe un alt stadion modern: noua arenă a celor de la Hermannstadt.
Încă o schimbare la proiectul noului stadion Dinamo! “Te obligă UEFA, FIFA”
Noua arenă din "Ștefan cel Mare" va avea 25.000 de locuri, iar finalizarea lucrărilor ar urma să aibă loc în 2025.
Până atunci, președintele CS Dinamo a oferit detalii despre viitoare construcție și a dezvăluit ce schimbări vor exista la noul stadion al "Câinilor".
"(n.r. despre intrările stadionului) Nu știu dacă vor mai fi pe Floreasca. Te obligă acum UEFA, FIFA, să ai intrare separată pentru echipă. Echipa nu mai poate intra pe unde intră spectatorii. O să facem o platforma separată.
Ce știm concret e că va fi structurat pe inelul 1 și inelul 2, că va avea mai multe săli sub el, dar și că hotelul, restaurantul, sălile de conferință au fost bifate. Nu va avea pistă sută la sută.
Doar stadionul avem în cap anul acesta. Când va intra buldozerul, le spunem sărut-mâna celor de la CNI, le mulțumim, tragem un gărduleț acolo ca să nu ne deranjeze și ne apucăm de muncă. Demolarea am înțeles că o să facem noi. Am discutat cu CNI că să o facă ei, dar o să o facem noi”, a spus Ionuț Popa, potrivit Playsport.
Dotările noului stadion Dinamo
- Dimensiunea terenului de joc: 105 x 68 metri;
- Incinta terenului, respectiv terenul de joc şi distanţele (de siguranță și pentru panourile led publicitare) până la tribune: 125 x 85 metri;
- Suprafaţa de joc hibridă (gazon natural ranforsat cu fibre sintetice), prevăzut cu sistem de aspersoare și de drenare a apelor şi instalaţie de încălzire și degivrare;
- Circa 2.000 de locuri pentru zona VIP, incluzând locurile din loje;
- Locuri speciale pentru persoanele cu dizabilități şi pentru însoțitorii acestora;
- Sector special destinat galeriei oaspete (circa 1.250 locuri), însemnând 5% din capacitatea totală a stadionului, cu o cale de acces distinctă faţă de ceilalţi spectatori;
- Magazine de suveniruri, de articole sportive (fan-shopuri) și spaţii pentru alimentaţie tip fast-food & bauturi racoritoare, amplasate în fiecare tribună a stadionului;
- Restaurant (pub);
- Spaţii pentru presă şi săli pentru conferinţe şi activităţi de protocol;
- Zonă de presă și minim 2 studiouri tv;
- Spaţiu expoziţional pentru “Muzeul Dinamo”;
- Hotel pentru sportivi (circa 40 camere);
- Sala ospitalitate VIP;
- Spaţii vânzare bilete;
- Spaţii tehnico-administrative;
- Cabinet medical de prim ajutor;
- Post de supraveghere pentru sistemul de monitorizare video - atât cel perimetral, cât şi cel din incintă;
- Camera VAR;
- Infrastructură modernă de comunicații;
- Sistem suplimentar independent de alimentare electrică de rezervă (generator electric);
- Spații depozitare utilaje întreținere teren;
- Parcări (parcare specială destinată echipelor, arbitrilor şi oficialilor meciurilor, parcare VIP de circa 150 locuri, parcare subterană de 2 nivele pentru circa 1.000 masini);
Etichete: dinamo , liga 2 , arcul de triumf , dinamo stadion
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Primele rezultate parțiale ale alegerilor prezidențiale din 24 noiembrie, primul tur de scrutin, au...