Exclusiv Adi Popa iese la atac: "S-a pornit o ură împotriva noastră!". Rapidiștii și gălățenii, luați la țintă
articol scris de Digi Sport14.04.2023, 12:37
Vestea că Legea Sportului ar putea fi modificată curând, iar asta să le permită "Militarilor" promovarea în SuperLiga, le dă speranțe jucătorilor lui Daniel Oprița.
SuperLiga: Poli Iași - FCSB, luni, 20:00, DGS 1
SuperLiga: UTA Arad - Botoșani, luni, 17:00, DGS 1
Adi Popa, cunoscut ca un lider vocal al echipei, a avut un mesaj pentru rivalele din Liga a 2-a care au contestat posibila modificare a legii care ar face ca toate calculele play-off-ului să fie date peste cap.
Adi Popa, despre schimbarea Legii Sportului. Rapid și Oțelul Galați, atacate de jucătorul celor de la CSA Steaua
"Eu am spus-o încă din vară că sper la normalitate. Multă lume face tevatură și contestă că o să fim ajutați. Da, suntem unii care o să beneficiem. Dar să nu uităm că sunt 70 la sută din echipele din România susținute din bani publici. Consider că aceasta ar putea fi salvarea fotbalului românesc.
Rezultatele din ultimii ani lasă de dorit. Riscăm să ajunge și în alte urne prin Europa. Ok, nu se va schimba legea anul ăsta și nu o să beneficiem, dar hai să fim corecți, dacă primăriile și-ar retrage finanțarea jumătate din echipele din Liga 1 ar dispărea.
Eu am vorbit ca idee de banul public. Am văzut mai noi că Rapidul contestă foarte vehement și că nu-i normal. Dacă ne uităm la ei vedem că au câteva secții la CS Rapid, handbal și alte două sau trei secții care au salarii cum nu găsești în Liga 1 la fotbal. Înainte să contestăm și să dăm cu pietre e mai bine să ne uităm în ograda noastră.
Așa se întâmplă când îți e frică de un adversar, încerci să-l ataci pe toate căile. (n.r. declarațiile celor de la Oțelul Galați). Consider că meritul sportiv trebuie să primeze. Finanțarea noastră din bani publici e mult mai mică față de alte echipe fiindcă noi avem venituri din sponsorizări, ceea ce multă lume omite.
Noi am avut tot bugetul încasat din bani publici cam cât a luat Oțelul într-o tranșă ca să-și deblocheze conturile în iarnă, vreo 400.000 sau 500.000 de euro. Tot bani publici, Consiliul Local Galați. S-a pornit așa o ură împotriva noastră și e alimentată artificial și nu pe fapte concrete și nu e corect.
Toți steliștii apreciază eforturile domnului Talpan!", a spus Adi Popa, într-un interviu exclusiv pentru Digi Sport realizat de Viorel Grigoroiu.
Florin Talpan visează să fie conducător al clubului CSA Steaua
Omul asociat cu războiul dintre CSA Steaua și FCSB se vrea conducător al formației "Militarilor".
"Eu m-aş vedea pe o poziţie mult mai înaltă. Persoana de lângă ministru care să se ocupe special de clubul Steaua şi în momentul în care lucrurile nu merg bine, să iau măsuri. Eu aşa m-aş vedea.
Sunt foarte multe persoane care în ultima perioadă m-au sunat. Şi sunt multe glorii ale Clubului Sportiv al Armatei Steaua, care au înaintat în vârstă între timp şi mă uit cât de mult mă iubesc.
Cred că şi pentru ei este ultima speranţă, bucurie. Cred că le mai alină suferinţele şi durerile. Dacă eu eram lăsat şi se făcea ceea ce trebuia, Rapidul nu mai era pe locul 5 să o bată Sepsi", a spus Florin Talpan.
Cum s-ar schimba Legea Sportului
Pentru ca Steaua să poată promova, Legea Sportului ar trebui schimbată până la finalul actualei stagiuni din liga secundă, lucru confirmat de oficialii FRF. Un proiect de lege a fost depus în acest sens.
Propunerea legislativă a fost semnată de Vasile Dîncu, fostul ministru al Apărării, senatorul Matei Constantin Bogdan și deputatul Radu Popa.
Modificarea Legii Sportului este motivată în felul următor: “Pentru maximizarea performanțelor sportive și pentru utilizarea la potențialul maxim al bazelor sportive existente la nivel național, se impune recunoașterea ca și cluburi sportive profesioniste și a persoanelor juridice de drept public, înființate ca instituții publice reprezentative în domeniul activității sportive de performanță, măsură menită să contribuie la o mai eficientă gestionare a infrastructurii existente și fiind, de asemenea, un pas important în efortul de readucere a sportului românesc la nivelul de performanță al sportului din statele europene”.
Alineatul (1) al Articolului 31 s-ar modifica și ar avea următorul cuprins:
„Cluburile sportive profesioniste sunt structuri sportive organizate ca asociații fără scop patrimonial, societăți comerciale sportive pe acțiuni sau persoane juridice de drept public, înființate ca instituții publice reprezentative în domeniul activității sportive de performanță, care au obținut licența din partea federației sportive naționale, emisă în conformitate cu statutele și regulamentele federațiilor internaționale pe ramura de sport”.
Alineatul (3) al Articolului 31 s-ar modifica și ar avea următorul cuprins:
„Cluburilor sportive profesioniste organizate ca asociații fără scop patrimonial, li se aplică regimul juridic al acestui tip de asociații, cluburilor sportive profesioniste, organizate ca societăți sportive comerciale pe acțiuni, li se aplică regimul juridic al societăților comerciale, cu particularitățile din prezenta lege, iar cluburilor sportive profesioniste organizate ca persoane juridice de drept public, înființate ca instituții publice reprezentative în domeniul activității sportive de performanță li se aplică regimul juridic al instituțiilor publice în subordinea cărora funcționează”.
Etichete: adi popa , csa steaua dinamo
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Rusia reprezintă o ameninţare mai mare pentru securitatea Uniunii Europene decât pentru apărare...