Video Exclusiv Acuzații către Dorin Șerdean. Sumele din oferta avută și ce s-a întâmplat când trebuia să semneze vânzarea lui Dinamo
articol scris de Digi Sport13.12.2022, 21:16
Planul de reorganizare a lui Dinamo a fost respins, după ce a fost modificat, conform Tribunalului București, iar Dorin Șerdean a avut câștig de cauză când l-a contestat.
La Liga: Real Madrid - Sevilla, duminică, 17:15, DGS 1
SuperLiga: Dinamo - Rapid, duminică, 20:00, DGS 1
Vlad Iacob: "Domnul Șerdean a acceptat oferta, dar nu a mai venit la notariat"
Însă în această situație, Dinamo riscă falimentul. Între timp, administratorul special al clubului, Vlad Iacob, i-a dat replica lui Șerdean, care a spus că se temea "să nu fie luat de fraier" cu oferta primită.
Iacob a dezvăluit că Șerdean a acceptat propunerea unor investitori puternici, dar nu a mai venit la notariat, deși totul era stabilit.
"Noi speram să primim o decizie favorabilă pentru club (n.r.: legat de planul de reorganizare), pentru că este în insolvență și nu putem niciodată minimiza riscul unui eventual faliment și trebuie să fim foarte responsabili când luăm decizii. Toți trebuie să fim.
Domnul Șerdean a avut o ofertă, de la potențialii investitori, valabilă până într-o zi de vineri, eu nu mai țin minte care vineri, când a spus că o acceptă și că vine să semneze.
Nu a mai venit, fără să ne spună că nu mai vine să semneze. Da, e vorba despre One. A fost așteptat la sediul unei case de avocatură foarte recunoscute în București, nici nu a mai anunțat că nu mai vine. L-am așteptat două ore cu avocații", a spus Vlad Iacob, la Digi Sport Special.
Vlad Iacob: "Investitorii erau perfect de acord cu ce dorea Șerdean"
"El a aflat, probabil, din presă, dar investitorii voiau să își păstreze confidențialitatea, iar asta pentru că e dreptul investitorilor, e ceva uzual, tocmai ca să evite niște negocieri exagerate.
Așa cum domnul Becali află că un club din Europa crește prețul unui jucător, exact așa ar fi putut și domnul Șerdean să facă, să crească prețul, când a aflat că un investitor cu potență financiară dorește Dinamo. Investitorii probabil au vrut să evite așa ceva și au decis să poarte negocierile prin avocați.
Îi amintesc domnului Șerdean că avocații au confirmat că erau de acord perfect cu acea scrisoare de garanție bancară, de două milioane de euro. Avem și dovezi, avem și corespondența cu domnul Șerdean, în care i se confirmă că este acceptată acea scrisoare de garanție și că va fi semnată în favoarea lui Dinamo.
Exista și o sumă pentru Șerdean, sumă pe care o acceptase de vineri, dar cred că chiar de miercuri sau joi. Nu a venit Șerdean, iar oferta era până vineri. Atenție, domnul Șerdean a încercat foarte multe renegocieri până la momentul respectiv.
I s-a spus că nu se va mai modifica nicio virgulă din acea ofertă primită miercuri și el a spus că vineri va veni. Nu a venit, el a venit săptămâna următoare, când i-am spus foarte clar că nu știm dacă acei investitori vor mai vrea să semneze, pentru că sunt niște investitori cu principii, care impun niște termene limită, pe care el le-a încălcat.
Mai mult, marți, săptămâna următoare, când am reușit să mă întâlnesc cu Șerdean, el a încercat din nou să negocieze. I-am spus clar să nu încerce așa ceva, pentru că e clar că nu vor accepta.
El a aflat, între timp, duminică, despre cine este vorba și după ce a aflat despre cine este vorba, a încercat o renegociere. Am reușit cu greu să-l conving ca, în acea zi de miercuri, să semneze contractul, i-am spus dinainte să semneze contractul că nu am certitudinea că ei vor mai accepta a doa oară. Era spre binele clubului.
Dar a trecut acel deadline și investitorii nu au mai vrut să semneze. În niciun caz, așa cum speculează el, că nu ar fi acceptat acea scrisoare de garanție, de două milioane de euro, în favoarea clubului. Acești investitori doreau să investească mult mai mult de atât în Dinamo, ba i-au și transmis în scris, prin intermediul avocaților", a spus Iacob.
Suma exactă pe care Dorin Șerdean a acceptat-o pentru a ceda acțiunile lui Dinamo
"Erau 200.000 de euro sumă fixă, cu 150.000 banii jos, încă 50.000 în câteva luni și apoi niște sume bazate pe performanțele clubului, 50.000 la promovare, dacă ajungea clubul în Liga 1. Deci erau niște sume.
Domnul Șerdean ar fi luat în jur de 400.000 de euro, iar clubul ar fi fost salvat în momentul acesta, fără probleme și cu un acționariat foarte stabil. În cazul falimentului, el riscă să nu mai încaseze nimic, el riscă să nu mai încaseze bani pe aceste acțiuni, dar iată că el a fost dispus să își asume riscul.
Eu îl somez încă o dată public să fie constructiv și să gândească în favoarea clubului, nu în favoarea domniei sale, să se gândească foarte bine ce poate face ca să ajute Dinamo.
Era o tăiere semnificativă (n.r.: diferență față de planul vechi de reorganizare) a datoriilor către creditorii chirografari, undeva între 5 și 6 milioane de euro.
Eu nu aș spune că e o victorie a lui Șerdean, pentru că eu nu știu de ce și-ar dori el ca aceste datorii să fie tăiate, pentru că valoarea acțiunilor lui depinde inclusiv de valoarea datoriilor lui Dinamo
Să vedem ce poate să facă cu clubul în această situație. Eu nu văd o soluție. De când am intrat noi în insolvență, el nu a găsit soluții, deși i-au fost solicitate. Nu a reușit să găsească soluții și nici nu văd ce soluții poate și cu un Dinamo cu datorii mult mai mari.
Ar fi foarte bine ca Șerdean să vină cu picioarele pe pământ, să arate că este dinamovist, că își dorește binele lui Dinamo și e urgent să revină la masa negocierilor. Fără fani, clubul era de mult în faliment. Acum, mingea e și la domnul Șerdean și sper să conștientizeze că Dinamo riscă să meargă în jos dacă nu se vor găsi soluții urgente.
Sper că va demonstra că e dinamovist. Dacă nu, el va încerca să tragă cu dinții, să fructifice acțiunile lui la o valoare mai mare, valoare pe care nimeni nu i-a pus-o la dispoziție până acum. Eu i-am găsit cea mai bună variantă, pe care el a acceptat-o după ce a expirat oferta investitorilor", a explicat Iacob.
Răzvan Zăvăleanu, administratorul judiciar al clubului, s-a arătat surprins de hotărârea Tribunalului București, de a respinge planul re reorganizare și a recunoscut că nu o înțelege, dar a subliniat că pericolul falimentului nu este iminent.
Dinamo are posibilitatea să facă apel, în termen de șapte zile de la comunicarea hotărârii.
În urma acestei decizii, Dorin Șerdean rămâne deținătorul pachetului majoritar de acțiuni de la Dinamo.
DDB voia să preia acțiunile, dacă planul de reorganizare era aprobat, iar datoriile clubului erau micșorate la 2,5 milioane de euro.
Etichete: plan reorganizare dinamo , dorin Șerdean , vlad iacob
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Makaveli, pe numele său real Virgil Alexandru Zidaru, influencer și, mai nou, consilier parlamentar...