VIDEO Mircea Sandu îl contrazice pe Dragomir și clarifică situația Ligii 1
21.05.2013, 18:10După ce președintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a declarat că Adunarea Generală este cea care are ultimul cuvânt în stabilirea sistemului competițional, acesta a fost contrazis cu fermitate de șeful Federației Române de Fotbal, Mircea Sandu.
SuperLiga: Sepsi - Petrolul, sâmbătă, 18:30, DGS 1
SuperLiga: Dinamo - UTA, sâmbătă, 21:00, DGS 1
Conducătorul FRF a spus că numărul de echipe din Liga 1 este responsabilitatea Comitetului Executiv al Federației, care poate cel mult să primească propuneri din partea Adunării Generale. Mai mult, Mircea Sandu susține că nu acceptă modificări în regulament făcute pe parcurs.
Astfel, locurile 15-18, care vor retrograda pe criteriu sportiv, nu pot rămâne în primul eșalon, indiferent dacă le-a fost acceptat sau nu dosarul de licențiere.
Vor retrograda şi cluburile care nu au primit licenţa, indiferent de locul ocupat la finalul campionatului.
Vor promova echipele clasate pe primele două locuri în cele două serii ale eșalonului secund, însă numai dacă au licența pentru sezonul următor.
"Sunt sătul. Vorbim vorbe și cine se pronunță în necunoștință de cauză și de regulamente, face un mare rău fotbalului. Regulamentul nostru spune clar că, în fiecare an, înainte de sezon, Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal, AJF-urile, respectiv AMF, vor decide aprobarea sistemului competițional. Nu ține de Adunarea Generală, nu are nicio legătură cu ea", a declarat Mircea Sandu, în cadrul emisiunii "Fotbal Club", de la Digi Sport 1.
"Am avut o întâlnire cu câțiva reprezentanți ai cluburilor de Liga 1. Nu înțeleg și nu știu de ce nu s-a făcut la Ligă o Adunare Generală, să facă o propunere în unanimitate sau majoritate la Comitetul Executiv, care analiza. Eu am spus că nu voi face altceva decât să respect legea și nu voi accepta modificări pe parcurs, dar am un singur vot", a adăugat preşedintele FRF.
"Primul criteriu este cel sportiv. Retrogradează locurile 15-18, chiar dacă au toate licențele. Cine nu obține licența, chiar dacă din punct de vedere sportiv a evitat retrogradarea, este tot în Liga a 2-a. Cei care candidează la promovare și-au făcut deja dosarele de licențiere și nu pot promova cele de pe locurile 3, 4, 5 sau 6. Promovează numai cine ia licenţa pentru Liga 1. Am scos locurile vacante, pentru a înlătura suspiciunile. Nu știu cum vor găsi soluțiile pentru sezonul următor", a încheiat Mircea Sandu.
Cel mult 16 echipe în Liga 1
Pe lângă cele patru echipe care vor retrograda pe criteriul sportiv, din sezonul viitor nu le vom mai avea în Liga 1 nici pe Rapid și Universitatea Cluj, care nu au primit licența. În aceeași situație se află și CS Turnu Severin, dar oltenii vor ocupa, cel mai probabil, unul dintre locurile retrogradabile.
Cu șase retrogradate și cu maximum patru echipe care pot promova, Liga 1 va avea, din toamnă, cel mult 16 echipe. Președintele FRF a spus, însă, că din eșalonul secund vor urca numai cluburile care obțin licența, dintre cele patru clasate pe locurile promovabile. Dacă vreuna dintre ele nu va trece examenul, numărul de echipe din prima divizie se va diminua.
Etichete: liga 1 , lpf , romania , mircea sandu , frf , dumitru dragomir , adunarea generala , comitet executiv , cex , sistem competitional
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Cântăreții de manele Bogdan Mocanu și Culiță Sterp și-au cerut scuze public după ce au postat pe...