Exclusiv UTA se află în mare fierbere. Investitorii care vor să preia clubul cer un audit pentru a verifica natura datoriilor
articol scris de Digi Sport12.07.2022, 09:03
Înainte să se termine campionatul, UTA părea înscrisă pe un drum care urma să-i dea mai multă forţă. Patru oameni de afaceri urmau să preia clubul, iar cei care l-au gestionat până acum lăsau impresia că abia aşteaptă să cedeze echipa.
SuperLiga: Botoșani - Poli Iași, luni, 17:30, DGS 1
SuperLiga: UTA Arad - Univ. Craiova, luni, 20:30, DGS 1
Simion Apreutese, Cătălin Juncan, ca investitori, plus Rudolf Vizental și Marius Grada au intrat în negocieri cu Alexandru Meszar, cel care a manageriat UTA, iar discuţiile păreau că avansează rapid.
Până în momentul în care a părut că totul s-a rupt şi acum a mai rămas mai puţin de o săptămână până la startul Superligii de fotbal a României, iar tratativele de la Arad s-au învolburat serios în culise.
Acuzat că nu vrea să facă o infuzie rapidă de capital la UTA, Simion Apreutese a reacţionat
Alexandru Meszar, cel care gestionează investiţia la clubul arădean, a lăsat de înţeles că oamenii interesaţi de club nu vizează o investiţie masivă de capital.
Apreutese a reacţionat şi neagă varianta lansată de oficialul arădean. De asemenea, în acest război al declaraţiilor, reprezentantul suporterilor în organigrama de conducere, Dan Proca, este de partea lui Apreutese.
"Afirmațiile reprezentantului conducerii se contrazic între ele. 'Nu vrem bani dar să fie plătite datoriile la zi'. Asta ne arată că, de fapt, conducerea clubului UTA încearcă să ofere o imagine pozitivă în fața suporterilor, dar în realitate dorește să primească imediat banii din creditările pe care le are în club.
Ori în acest moment există semne de întrebare atât din punct de vedere al cuantumului acestor creditări, cât mai ales în ceea ce privește proveniența lor.
Aceste datorii trebuie supuse unui audit, trebuie verificată realitatea și legalitatea lor. Sunt niște pași firești care trebuie urmați și care nu pot fi evitați.
Noi avem ultima referință legată de situația financiară a clubului în data de 31 martie, ori pentru a ne asuma niște datorii trebuie să vedem exact la cât se ridică și mai ales din ce anume provin. Pentru că noi știam de niște datorii, iar acum aflăm că au mai apărut între timp și altele, inclusiv la actualul staff", a precizat Apreutese pentru Digi Sport.
Simion Apreutese susţine că el şi asociaţii săi sunt gata să cheltuie milioane de euro pentru UTA
"Niciodată nu ne-am pus problema că am prelua clubul fără costuri, din contră suntem conștienți că reechilibrarea bugetului și creșterea nivelului clubului ne vor costa câteva milioane de euro.
Este clar că, deși prezentată ca o gratuitate, preluarea clubului se face cu active și pasive, adică în momentul semnării preluăm toate datoriile și le achităm la diverse termene, în funcție de scadențe. Apoi, atâta timp cât UTA are un deficit între venituri și cheltuieli, funcționând pe minus, este evident că vom avea un aport al asociaților pentru a echilibra bugetul. La fel cum există și un plan de investiții pe care îl dorim implementat.
Dincolo de succesele sportive de până acum, pe care nu le contestăm, actualul management a produs datorii.
Acest tip de management trebuie modificat, iar pentru asta e nevoie ca cei care își asumă acoperirea acestor datorii, să aibă pârghiile pentru a-și asuma această responsabilitate", a mai spus omul de afaceri.
Declaraţiile lui Meszar care l-au deranjat pe investitorul care vrea să preia UTA
"Acești domni investitori, pe care îi respect, au alt plan, ei au plan managerial. În momentul de față, nu putem să-i numim investitori, pentru că au plan managerial și doresc profesionalizarea clubului.
Și prin profesionalizare și un management mai bun, să aibă venituri mai mari clubul, din care, pe parcurs, să se achite aceste datorii.
În momentul de față, UTA are nevoie de investitori, nu de manageri sau de profesionalizare a clubului, pentru că așa de slabi manageri cum am fost sau cum suntem, noi suntem pe un drum bun, avem stabilitate.
De aceea, majoritatea antrenorilor și jucătorilor vin la UTA cu plăcere, pentru că este stabilitate, avem suporteri, stadion nou. Deci nu e momentul de stins focul, nu e nevoie de pompieri, pentru că nu este foc", a explicat Meszar într-un interviu pentru Digi Sport.
Ce vor să facă la UTA Arad noii investitori dacă se va ajunge la o înţelegere
”Referitor la apariția în spațiul public a unor discuții referitoare la viitorul clubului UTA și la implicarea unei anumite structuri de acționariat în acest proiect, dorim să facem unele precizări:
Am constituit un grup de inițiativă care a înaintat actualei conduceri a clubului o scrisoare de intenție în vederea preluării clubului UTA. Momentan, discuțiile sunt avansate, dar nu există vreo înțelegere semnată între cele două părți, înțelegere care sperăm că va fi perfectată în viitorul apropiat, astfel încât implicarea pe care ne-o dorim să poată fi concretizată încă din această pauză competițională.
În ceea ce privește numele vehiculate în media, dorim să precizăm că, în noua structura, implicare directă, la nivel de acționariat, vor avea Simion Apreutese, acționarului grupului International Alexander Holding, și Cătălin Juncan, arădean stabilit în SUA, cu afaceri în domeniul transportului și logisticii.
În ceea ce privește celelalte două nume vehiculate, Rudolf Vizental și Marius Grada, vor face parte din echipa care va crea, implementa și dezvolta noul proiect, fără a avea, cel puțin pentru moment, calitatea de acționari ai clubului.
La aniversarea a 77 de ani de la înființarea clubului UTA, suntem mândri să fim suporterii acestei echipe unice și ne dorim ca alături de toată suflarea Utistă să ducem clubul la următorul pentru generațiile viitoare.
Le suntem recunoscători celor care, începând cu Baronul Neuman, timp de 77 de ani au pus câte o cărămidă la construcția acestei stări de spirit care este UTA, iar istoria ne responsabilizează”, se arată în comunicatul semnat de Simion Apreutese, Cătălin Junca, Rudolf Vizental și Marius Grada.
Președintele Suporter Club UTA Arad doreşte preluarea clubului de către noii investitori şi reclamă implicarea politicului în afacere
Luna trecută, Dan Proca, președintele Suporter Club UTA Arad, organizația care deține sigla, culorile și palmaresul echipei, a declarat că nu poate să-și explice de ce Alexandru Meszar, finanțatorul echipei, a decis să nu semneze cedarea clubului către grupul de investitori, așa cum promisese.
”Domnul Meszar a anunțat că proiectul a căzut, în timp ce noi eram în club cu investitorii și trebuia să semnăm actele. Era setată o întâlnire de domnul Meszar, care este și el membru în acest ONG. (Este adevărat că un baron local a înfrânat acest proiect?)
Da, este vorba de fostul primar. După afirmațiile domnului Meszar, fostul primar, domnul Falcă, i-ar fi transmis să nu semneze cu acești investitori.
Probabil ați văzut și mesajele domnului Meszar. Au existat și întâlniri, solicitate de domnul Falcă, la care noi ne-am prezentat, inclusiv și posibilii finanțatori, știind că politicul este important. Să spunem atât.
Noi am prezentat public, astăzi, toate informațiile pe care la avem. Acești oameni de afaceri sunt, în primul rând, UT-iști. Ținem foarte mult la aspectul acesta. UTA reprezintă un lucru foarte important pentru această comunitate.
Acești oameni au venit foarte sinceri, au respectat condițiile impuse de domnul Meszar legate de confidențialitate în negocieri până nu se vor finaliza, pentru a nu destabiliza clubul.
Au respectat aceste detalii și acum să ne trezim, în ziua când vor trebui semnate actele, la ora 12:00, a trimis un mesaj că întâlnirea nu mai are loc.
Ei voiau să vină ca membri cotizanți, cu bani, pe care nu mai doreau să-i recupereze. Nu părea niciun moment senzația că tranzacția va cădea”, a declarat Dan Proca, la Digi Sport Special.
Etichete: uta arad , alexandru meszar , simion apreutese , uta se vinde
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Primele rezultate parțiale ale alegerilor prezidențiale din 24 noiembrie, primul tur de scrutin, au...