Soluţia găsită de Ministerul Afacerilor Interne pentru reconstruirea stadionului Dinamo
26.05.2017, 15:55Carmen Dan a găsit soluţia pentru reconstruirea stadionului din Ştefan cel Mare, în vederea Euro 2020. Ministerul Afacerilor Interne a anunțat că va încerca să desființeze asocierea dintre Clubul Sportiv Dinamo și ACS FC Dinamo.
Cupa Spaniei: Racing Ferrol - Rayo Vallecano, vineri, 20:00, DGS 1
La Liga: Valencia - Real Madrid, vineri, 22:00, DGS 1
''MAI a încercat să găsească o soluție, dar la ACS FC Dinamo primează interesul privat. Ei au profitat de patrimoniul statului, iar acum ne aflăm în fața unei reale ocazii de investiții și modernizare. Am așteptat din partea lor până astăzi un răspuns, o poziție și nu am primit nimic, dar ei au dat ieri un comunicat în presă și am înțeles că aceasta este poziția lor. Nu sunt dispusă ca nimeni din MAI să încalce legea pentru ca niște băieți deștepți să-și rezolve problemele financiare. CS Dinamo are pagube de peste patru milioane de lei și ne-am dat seama că scopul financiar de interes privat a fost predominant mereu. S-a vorbit mult de un interes pentru sport, public și fotbal, dar nu este nimic adevărat din toate lucrurile astea. În concluzie, MAI va desființa asocierea dintre CS Dinamo și ACS FC Dinamo'', a spus ministrul, într-o declarație de presă.
''În legătură cu insolvența, ACS FC Dinamo nu este interesat de sport, suporteri și echipe de fotbal. În concluzie, vom cere accelerarea procesului de insolvență. Menționez că din 2010 nu s-a întâmplat nimic în acest sens. Nici măcar o evaluare a datoriilor. MAI își dorește un nou stadion în Ștefan cel Mare, dar nu voi ceda niciunui fel de presiune'', a declarat Carmen Dan.
''Obiectivul care urmează să fie construit nu are doar un stadion, un gazon, tribune, vestiar și tabelă de marcaj, este vorba de o întreagă infrastructură comercială ce urmează să apară sub tribune, cafenele, spații de cazare, fast food-uri. Adevărul nu este pe teren, ci sub tribune'', a mai precizat ministrul.
Carmen Dan le ceruse săptămâna aceasta reprezentanților legali ai ACS FC Dinamo să-și reconsidere punctul de vedere, să reanalizeze propunerea înaintată și să accepte excluderea din asociere a bunurilor care ar urma să facă obiectul investițiilor, așa cum au fost ele menționate în propunerea de act adițional înaintată pe 25 aprilie 2017.
''În continuarea demersurilor pentru predarea documentației către Compania Națională de Investiții în vederea realizării noului stadion Dinamo, Clubul Sportiv Dinamo București al MAI a primit la, sfârșitul săptămânii trecute, un răspuns la propunerea de act adițional transmisă la data de 25 aprilie 2017 către ACS FC Dinamo București. Propunerea ACS FC Dinamo București nu poate fi acceptată deoarece prin aceasta se urmărește doar retragerea bunurilor și suspendarea utilizării stadionului Dinamo și nu cedarea acestor sarcini, ceea ce înseamnă că statul ar trebui să investească pentru un interes privat'', anunțase Ministerul Afacerilor Interne, într-un comunicat.
ACS FC Dinamo, aparținând fostului finanțator al clubului de fotbal, Nicolae Badea, entitate distinctă de societatea care deține echipa din prima ligă (FC Dinamo 1948 SA), a impus un termen de 15 zile ca, după realizarea noului stadion de către stat, societatea privată să-și reia dreptul de utilizare pe acesta, tot pe o durată nedeterminată.
''Această soluție propusă de ACS FC Dinamo București presupune o grevare viitoare de sarcini asupra imobilului, ceea ce contravine legii (Anexa 3 a Ordonanței 25/2001)'', susţine MAI.
Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, declarase pe 10 mai că singura soluție pentru realizarea investiției o reprezintă cedarea de către ACS FC Dinamo București a tuturor sarcinilor care grevează stadionul Dinamo, atât în prezent, cât și în viitor, aceasta fiind propusă de actul adițional pe care CS Dinamo l-a înaintat, la data de 25 aprilie 2017, către ACS FC Dinamo.
Potrivit ministrului, CS Dinamo este înscris la masa credală în procesul de insolvență al ACS FC Dinamo. "CS Dinamo este înscris la masa credală cu o sumă de aproximativ 4,3 milioane de lei, creanță chirografară reprezentând 8,3% din totalul creanțelor ACS FC Dinamo. Suma reprezintă datoriile neachitate ale asociației față de CS Dinamo ca urmare a neplății utilităților în perioada 2002-2010 și a penalităților", a spus Carmen Dan.
La 27 februarie, președintele FRF, Răzvan Burleanu, anunța că există riscul ca Stadionul Dinamo să nu intre în planul de modernizare pentru organizarea în România a Euro 2020. Acesta menționa că arena are mai mulți proprietari, printre care ACS FC Dinamo București, societate aparținând fostului acționar majoritar al clubului de fotbal, Nicolae Badea.
Ulterior, reprezentanții Clubului Sportiv Dinamo și ACS FC Dinamo au avut mai multe întâlniri pentru a se pune de acord privind demersurile necesare și legale pentru realizarea, prin Compania Națională de Investiții, a Obiectivului de Investiții ''Complexul Sportiv Dinamo — Stadion Central''.
România a primit organizarea a patru meciuri din cadrul Campionatul European din 2020 pe Arena Națională din Capitală.
UEFA obligă țările organizatoare să pună la dispoziție alte patru stadioane la standarde internaționale pentru antrenamentele oficiale ale echipelor naționale. Cele patru arene pe care România le-a ales pentru a le moderniza sunt Arcul de Triumf, Steaua, Rapid și Dinamo.
Agerpres
VEZI AICI PROGRAMUL COMPLET AL CANALELOR DIGI SPORT
Etichete: liga 1 , stadion dinamo , arena dinamo , refacere stadion dinamo , ministerul de interne stadion dinamo
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Mesaj puternic dat de o tânăra din Ucraina, la început de 2025. Fata, care a locuit timp de trei...