Sezonul 2022/2023 din Liga 1 începe pe 9 iulie 2022, ÎN DIRECT la Digi Sport
articol scris de Digi Sport23.02.2022, 08:12
Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal a stabilit ca sezonul 2022/2023 al Ligii 1 să debuteze pe 9 iulie 2022, a anunţat FRF, pe site-ul său oficial.
SuperLiga: Sepsi - Buzău, vineri, 17:30, DGS 1
SuperLiga: Farul - Oțelul, vineri, 20:30, DGS 1
- Toate meciurile din sezonul 2022/2023 al Ligii 1 vor fi transmise în DIRECT pe Digi Sport și pe digisport.ro.
Sezonul 2022/2023 din Liga 1 începe pe 9 iulie
Decizia a fost luată "ţinând cont de configuraţia viitorului sezon competiţional la nivel de club, care urmează să fie întrerupt cu ocazia desfăşurării Cupei Mondiale din Qatar".
Cupa Mondială din Qatar se va disputa între 21 noiembrie şi 18 decembrie 2022, iar calendarul FIFA prevede ca jucătorii să se alăture echipelor naţionale începând cu data de 14 noiembrie 2022.
Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu a anunţat, la finalul Comitetului Executiv, că 12 aprilie este data Adunării Generale a FRF, în cadrul căreia vor avea loc alegerile pentru funcţia de preşedinte al instituţiei, el fiind deocamdată singurul candidat.
Aflat la finalul celui de-al doilea mandat de preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal, Burleanu nu a exclus nici posibilitatea unei a patra candidaturi, în cazul în care membrii afiliaţi vor dori schimbarea statutului care prevede doar trei mandate de conducător al forului fotbalistic.
Burleanu vrea introducerea unui plafon salarial în Liga 1
Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a declarat că reţinerea unor sume din drepturile TV care să asigure plata salariilor jucătorilor nu este o soluţie pentru a evita situaţiile în care cluburile nu îşi pot plăti fotbaliştii.
Federația a propus, printre altele, introducerea unui plafon salarial în Liga 1, ca un procent din total venituri.
"E o idee bună pe ansamblu (n.r. - reţinerea unor sume din drepturi), pe fond, care ar trebui să reprezinte doar un instrument pentru garanatarea desfăşurării activităţii unui club de Liga I, dar nicidecum o asemenea măsură nu poate reprezenta o soluţie unică, salvatoare pentru situaţia financiară la nvelul Ligii I. Dacă mergem în această direcţie, este nevoie de un acord al cluburulor de Liga Iîn Adunarea Generală a LPF şi nicidecum o intervenţie în manulaul de licenţiere. Veniturile din drepturile TV nu acoperă astăzi cheltuielile salariale pentru cluburile din Liga 1.
Problema pe care o avem la nivelul Ligii 1 este că pentru unele cluburi salariile sunt mult, mult prea mari decât nivelul de finanţare şi nu se pot acoperi din activitatea curentă. Prin urmare, orice decizii de intervenţie care vor avea loc în acest an cu impact din primăvara anului viitor duce şi la următoarea realitate: multe dintre cluburi trebuie să-şi reducă fondul de salarii sau să găsească surse de venit din piaţă. Obiectivul de la care plecăm în acest proces de consultare este să oprim cursa promisiunilor neonorate atunci când vine vorba de salalrii la nivelul Ligii 1. Aici e problema. Pană în vară vrem să epuizăm aceste întâlniri, dacă ni se va solicita sprijinul de către LPF şi de către cluburile din Liga 1.
Zona în care vrem să intervenim este la modificarea regulamentului de licenţiere, plecând de la experienţa pe care o avem cu sistemul actual de licenţiere, dublat de acest sistem de monitorizare. Astfel, dorim să creştem perioada de monitorizare financiară şi să renunţăm la anumite termene de graţie cu care lucrăm. O altă intervenţie este să monitorizăm bugetul planificat versus cel realizat. Fiecare club va trebui să depună bugetul cu toate sursele de finanţare şi în acelaşi timp vom avea acest control de două ori pe an în ceea ce priveşte realizarea acestui buget şi penalizări, care pot fi puncte sau de ordin finaciar.
O altă direcţie pe care o luăm în calcul este introducerea unui plafon salarial ca un procent din total venituri pentru cheltuielile salariale. Mai putem să încurajăm cluburile să dea un credit mult mai mare jucătorilor tineri. Credem că transferurile de jucători tineri pot reprezenta noi surse de venit pentru cluburi. În fotbalul european, 55 la sută din valoarea transferurilor a venit ca urmare a transferurilor jucătorilor sub 23 de ani. Pe noi, media ultimilor zece ani ne plasează la 47 la sută", a declarat Burleanu.
Două cluburi din Liga 1, Academica Clinceni şi Gaz Metan Mediaş, se confruntă cu mari probleme financiare şi şi-au pierdut majoritatea jucătorilor.
Etichete: program liga 1 , liga 1 la digi sport , meciuri liga 1 , calendar liga 1 , sezon 2022/2023
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Atacul de joi, în care a Rusia a lansat o rachetă balistică de mare putere asupra Ucrainei, a fost...