Se înscrie Craiova până pe 15 iulie? Suporterii și autoritățile locale fac presiuni, Mititelu deocamdată ezită
03.07.2012, 21:48Suspendată provizoriu în iulie anul trecut și dezafiliată definitiv pe 14 mai din cadrul FRF, Universitatea Craiova a fost repusă în drepturi de Curtea de Apel București pe 25 iunie. Deși inclusiv juriștii forului condus de Mircea Sandu au declarat că oltenilor li va se permite înscrierea în viitoarea ediție a ligii secunde în pofida recursului pe care l-au înaintat la decizia justiției, nu se știe deocamdată dacă Universitatea se va afla la startul viitorului campionat.
SuperLiga: Poli Iași - FCSB, luni, 20:00, DGS 1
SuperLiga: UTA Arad - Botoșani, luni, 17:00, DGS 1
În cazul în care Adrian Mititelu nu-și va înscrie echipa până pe data de 15 iulie, Craiova nu va putea reveni ulterior în fotbalul românesc decât din ultimul eșalon fotbalistic! Mai limpede, neînscrierea în viitorul sezon al Ligii a 2-a echivalează cu retrogradarea până la campionatul județean.
Proiectul lui Nețoiu, momentan abandonat
Deși FRF oferise un loc virtual municipiului doljean în eșalonul secund înaintea deciziei adoptate de Curtea de Apel, proiectul înființării unei noi echipe care ulterior să preia palmaresul Universității de la Fisc a picat, cel puțin pentru moment. Motivul este simplu. Ideea respectivă era condiționată aproape exclusiv de realegerea lui Antonie Solomon în fruntea Primăriei Craiova, ori acesta a pierdut clar în fața lui Lia Olguța Vasilescu, care a susținut pe față resuscitarea vechii echipe.
Jucători s-ar găsi
Dacă s-ar decide pentru înscrierea în liga secundă, cea mai mare problemă cu care se confruntă Mititelu în prezent este lipsa jucătorilor cu care să abordeze viitorul campionat. Totuși, soluții există. Foști olteni precum Mihai Dina, Constantin Cângioveanu și Robert Săceanu i-au sunat pe oficialii Universității, fiind dispuși să revină în Bănie în condiții decente. De asemenea, fostul președinte Marcel Iancu are o echipă de juniori de 18 ani în Divizia D pe care ar dori să o promoveze la prima echipă a Craiovei, în timp ce sectorul de copii și juniori ar urma să fie asigurat de către Consiliul Județean Dolj.
“Eu pot să produc materie primă pentru o echipă de fotbal şi să mă limitez la rigorile legii, care începând din această lună devin din ce în ce mai restrictive, în sensul că prin directiva UEFA nu putem să extindem foarte multe cheltuieli din bani publici pentru o echipă de fotbal. Dar putem să facem alte lucruri care ţin de echipă, care ţin de transport. Putem să punem la dispoziţie cinci echipe de juniori pentru o echipă de Divizia A, pe care să o putem afilia la Federaţie şi aceste cinci echipe să le susţinem noi, pentru că ştiţi că este imperativ ca o echipă din Divizia A să aibă cinci echipe de juniori în divizia naţională”, a spus azi Ion Prioteasa, președintele CJ Dolj.
Salvarea, banii dinspre Primărie via zona de agrement din Balta Craioviței
Cel mai important lucru sunt banii. Sau lipsa lor, în cazul de față. Cu toate că suporterii nici nu vor să audă de încă un an de absență a Universității, iar autoritățile, inclusiv primarul Lia Olguța Vasilescu, și-ar dori Craiova pe teren după ce au marșat pe această idee în campania electoral recent încheiată, Adrian Mititelu pare hotărât să nu cedeze. După cum a și recunoscut, în momentul de față este lipsit de mijloacele financiare pentru susținerea echipei.
În urmă cu câteva zile a apărut o rază de lumină. Mititelu a câștigat în justiție procesele pe care le avea pentru mai multe hectare din Balta Craioviței, care se întindeau de mai mulți ani după ce cumpărase creanțele din câteva litigii. Nota bene, unul dintre punctele forte cu care noul primar a câștigat alegerile îl constituie tocmai proiectul pentru amenajarea unei mari zone de agrement în aceeași Baltă a Craioviței, printr-o investiție deja calculată la aproximativ zece milioane de euro. “Ceea ce am putut să fac ca şi primar până acum, eu cred că aţi văzut că am făcut cu prisosinţă. De acum înainte, cred că este o discuţie pe care va trebui să o faceţi cu investitorul echipei Universităţii Craiova, nu cu mine, ca primar. Eu, ca primar, atât pot să vă asigur, că dacă vreodată va veni cineva să ceară cheltuieli administrative, aşa cum permite legea, voi găsi resursele necesare, că dacă este mai tăiem de la limitatoarele de viteză şi acoperim aceste cheltuieli administrative”, a spus azi Lia Olguța Vasilescu.
Conform unor surse din Bănie, primarul a discutat deja cu Adrian Mititelu despre posibilitatea ca Primăria să cumpere aproximativ 6-7 hectare din terenul pe care patronul Universității le deține în respectiva zonă, cu această ocazie putându-se practic realiza și o direcționare perfect legală a banilor publici spre echipa de fotbal.
Etichete: fotbal , universitaea craiova , craiova dezafiliata , mititelu olguta vasilescu , balta craiovitei
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Rusia reprezintă o ameninţare mai mare pentru securitatea Uniunii Europene decât pentru apărare...