Răsturnare de situaţie în privinţa modernizării stadionului Dinamo: totul este blocat! Comunicatul MAI
23.05.2017, 13:55După o lungă perioadă de timp în care lucrurile s-au tergiversat, în urmă cu două săptămâni se părea că situaţia modernizării stadionului din Ştefan cel Mare pentru Euro 2020 se cristalizase. Fostul preşedinte al CA, Nicolae Badea, afirmase, în EXCLUSIVITATE la Digi Sport, că este de acord cu propunerea CS Dinamo și că mai trebuie semnat doar un act adițional pentru ca totul să fie foarte clar, iar arena să intre în procesul de modernizare. Azi, însă, lucrurile au luat o altă turnură.
SuperLiga: Botoșani - Poli Iași, luni, 17:30, DGS 1
SuperLiga: UTA Arad - Univ. Craiova, luni, 20:30, DGS 1
Clubul Sportiv Dinamo Bucureşti al MAI a primit un răspuns la propunerea de act adiţional transmisă către ACS FC Dinamo Bucureşti (societatea lui Nicolae Badea), propunerea neputând fi acceptată deoarece se urmăreşte doar retragerea bunurilor şi suspendarea utilizării stadionului, nu şi cedarea sarcinilor, anunţă MAI.
"În continuarea demersurilor pentru predarea documentaţiei către Compania Naţională de Investiţii în vederea realizării noului stadion Dinamo, Clubul Sportiv Dinamo Bucureşti al MAI a primit la, sfârşitul săptămânii trecute, un răspuns la propunerea de act adiţional transmisă la data de 25 aprilie 2017 către ACS FC Dinamo Bucureşti. Propunerea ACS FC Dinamo Bucureşti nu poate fi acceptată deoarece prin aceasta se urmăreşte doar retragerea bunurilor şi suspendarea utilizării stadionului Dinamo şi nu cedarea acestor sarcini, ceea ce înseamnă că statul ar trebui să investească pentru un interes privat", se arată într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), remis marţi MEDIAFAX.
Totodată, ACS FC Dinamo Bucureşti impune inclusiv un termen de 15 zile ca după realizarea noului stadion de către stat, societatea privată să-şi reia dreptul de utilizare pe acesta şi tot pe o durată nedeterminată, potrivit MAI, mai scrie sursa citată.
MAI spune că soluţia propusă de ACS FC Dinamo Bucureşti presupune o grevare viitoare de sarcini asupra imobilului, ceea ce contravine legii, respectiv Anexei 3 a Ordonanţei 25/2001.
"Cu alte cuvinte, ACS FC Dinamo Bucureşti nu acceptă să excludă din obiectul asocierii bunurile imobile ce vor face obiectul investiţiei Companiei Naţionale de Investiţii, cunoscând că statul nu va putea investi în bunuri care nu-i aparţin în integralitate şi acceptând astfel nerealizarea investiţiei pentru noul stadion”, potrivit sursei citate.
Ministerul de Interne reiterează ideea potrivit căreia singura soluţie pentru realizarea investiţiei o reprezintă cedarea de către ACS FC Dinamo Bucureşti a tuturor sarcinilor care grevează stadionul Dinamo, atât în prezent, cât şi în viitor, aceasta fiind propusă de actul adiţional pe care CS Dinamo Bucureşti l-a înaintat, la data de 25 aprilie 2017, către ACS FC Dinamo Bucureşti.
"Ca urmare a acestei situaţii de tergiversare din partea ACS FC Dinamo Bucureşti, ministrul afacerilor interne, Carmen Dan, invită public reprezentanţii legali ai ACS FC Dinamo Bucureşti să-şi reconsidere punctul de vedere, să reanalizeze propunerea înaintată şi să accepte excluderea din asociere a bunurilor care ar urma să facă obiectul investiţiilor, aşa cum au fost ele menţionate în propunerea de act adiţional înaintată la data de 25 aprilie 2017. MAI aşteaptă un răspuns din partea reprezentanţilor ACS FC Dinamo Bucureşti până vineri, 26 mai 2017, apreciind acest termen ca fiind suficient pentru clarificarea şi deblocarea acestei situaţii”, se mai arată în comunicatul de presă al Ministerului Afacerilor Interne (MAI).
Ministerul precizează, în finalul comunicatului, că ACS FC Dinamo Bucureşti este o entitate distinctă de societatea care deţine echipa de fotbal Dinamo Bucureşti, respectiv FC Dinamo 1948 SA.
Fostul preşedinte al Consilulului de Administraţie al clubului Dinamo, Nicolae Badea, a declarat, pe 10 mai, la Digi Sport, că a ajuns la o înţelegere cu Clubul Sportiv Dinamo astfel încât stadionul din Şoseaua Ştefan cel Mare să poată fi reconstruit în vederea Euro 2020. Omul de afaceri susţinea că a acceptat propunerea Clubului Sportiv, iar actuala arenă va fi scoasă din contractul de asociere semnat între cele două părţi, prin intermediul unui act adiţional. Astfel, arena poate intra în administrarea Companiei Naţionale pentru Investiţii pentru a fi reconstruită.
Printre facilităţile deţinute de Nicolae Badea la stadionul Dinamo se află:
Acces stadion
Suprafaţa desfăşurată (Intrare principală Potcoava = 208,43 m2),
Suprafaţa construită = 3.866 m2, Suprafaţă desfăşurată = 3.866 m2
WC tribuna I
Suprafaţa desfăşurată = 150 m2,
Suprafaţa construită = 75 m2
WC peluza II
Suprafaţa desfăşurată = 208,43 m2
Suprafaţa construită = 75 m2
3 Garaje
Copertina de la Tribuna I şi cabinele de transmisie
Teren fotbal nr. 1 (zgură)
Suprafaţa amenajată = 70 m2
Suprafaţa desfăşurată = 140 m2
Guvernul Năstase a decis, prin hotărârea numărul 207, din 28 februarie 2002, scoaterea din domeniul public al statului în domeniul privat al statului şi în administrarea Ministerului de Interne a unui imobil situat în municipiul Bucureşti şi aprobarea închirierii unei părţi a acestuia Clubului Sportiv Fotbal Club Dinamo Bucureşti sau, după caz, asocierii cu acesta". Ulterior, Clubul a încheiat o asociere pe termen nedeterminat cu Nicolae Badea în care prin investiţiile realizate fostul acţionar al lui Dinamo a ajuns să deţină facilităţile de mai sus.
România a primit organizarea a patru meciuri din cadrul Campionatul European din 2020 pe Arena Naţională din Capitală. UEFA obligă ţările organizatoare să pună la dispoziţie alte patru stadioane la standarde internaţionale pentru antrenamentele oficiale ale echipelor naţionale. Cele patru arene pe care România le-a ales pentru a le moderniza sunt Arcul de Triumf, Steaua, Rapid şi Dinamo.
Etichete: nicolae badea , stadion dinamo , cs dinamo , comunicat oficial , modernizare stadion dinamo
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat luni că Moscova „nu este...