Rapid dă în judecată FRF și LPF și cere daune de peste 3 milioane de euro
02.08.2013, 17:12Unul dintre acţionarii FC Rapid, Adrian Zamfir, intenţionează să acţioneze FRF şi LPF în judecată pentru că, în urma deciziei TAS care a retrogradat echipa în Liga a II-a, gruparea pe care o conduce a fost păgubită cu cel puţin 3 milioane de euro, informează gândul.info.
SuperLiga: Sepsi - Buzău, vineri, 17:30, DGS 1
SuperLiga: Farul - Oțelul, vineri, 20:30, DGS 1
Întrebat dacă va acţiona pe cale oficială împotriva Comitetului Executiv al FRF, Zamfir a răspuns: "Avocaţii noştri lucrează la asta, vă daţi seama că după această decizie greşită situaţia financiară a Rapidului a fost dată un pic peste cap. Din acest motiv trebuie să existe nişte daune interese, nu? Primul contract care a fost semnat cu Murfatlar, în valoare de trei milioane de euro, pentru publicitate, a fost semnat numai pentru cazul în care Rapid joacă în Divizia A. O primă pagubă este de trei milioane de euro, contractul de publicitate cu Murfatlar. Era pe un singur an. Cu cei de la Murfatlar am vorbit şi au spus că nu sunt de acord să mai dea banii aceştia pentru Divizia B. Contractul se reziliază, dar mi-au spus că în instanţă vor veni ca parte, ca martori în această situaţie.", a spus acţionarul rapidist pentru gândul.info.
El a adăugat că mai sunt două contract de de publicitate semnate, dar deocamdată nu a discutat cu respectivii sponsori dacă acestea vor rămâne valabile şi în Liga a II. "Mai sunt două contracte, doar că cu cei de la Murfatlar am vorbit acum. Să vedem dacă ceilalţi îşi menţin contractele sau nu. Dar nu pot să mă pronunţ până nu vorbesc cu avocaţii. O să se hotărască împotriva cui ne îndreptăm, dacă ne îndreptăm împotriva FRF sau LPF sau amândorura.", a menţionat oficialul grupării giuleştene.
Zamfir susţine că toţi membrii Comitetului Executiv al FRF ar trebui să demisioneze ca urmare a deciziei de a organiza barajul de menţinere în Liga I dintre Rapid şi Concordia Chiajna. "Echipa Rapid era pregătită în momentul în care am preluat-o noi pentru Divizia B. S-a inventat acel baraj cu care noi nu am fost de acord, noi am notificat FRF în această privinţă şi anume că nu suntem de acord cu acel meci de baraj. Am fost obligaţi să jucăm, am câştigat pe teren şi vedeţi ce s-a întâmplat. Ideea este că toată această brambureală s-a votat în cadrul Comitetului Executiv al FRF. Părerea mea este că tot Comitetul Executiv ar trebui să-şi dea demisia. Pe noi ne-au afectat foarte mult din punct de vedere financiar, pentru că noi contractele cu jucătorii trebuie să le menţinem la nivelul Diviziei A, iar noi vom juca în B. Cu alte contracte de publicitate, cu alte fonduri din drepturile de televiziune. Noi aveam un buget bun pentru promovare, doar că toate acestea s-au dat peste cap.", a precizat Adrian Zamfir.
Lotul de jucători nu se va modifica în urma retrogradării echipei în Liga a II-a, iar obiectivul rămâne promovarea, susţine Adrian Zamfir. "Mergem cu echipa actuală, echipa actuală putea face cu brio în Divizia A, dar în Divizia B presupun că o să fie mult mai uşor. Vom juca în Divizia B şi anul viitor vom promova.Obiectivul va fi categoric promovarea. Rapidiştii pot să rămână liniştiţi din două motive: echipa este acum mai puternică decât credeam pentru Divizia B şi că situaţia financiară rămâne neschimbată, exista buget pentru Divizia B, nu este nicio problemă. Un mesaj pentru ei este că îi aşteptăm la stadion pentru că noi mergeam şi în anii comunismului, când eram în Divizia B, mergeam 30.000 pe stadion.", a afirmat Zamfir.
TAS a anunţat, vineri, că a obligat Federaţia Română de Fotbal să înregistreze CS Concordia Chiajna în campionatul Ligii I din România pentru sezonul 2013/2014, în locul SC FC Rapid SA. Instanţa de la Lausanne a anulat astfel decizia luată de Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal în 6 iulie 2013, cu privire la meciul de baraj dintre CS Concordia Chiajna şi SC FC Rapid SA.
Numărul de echipe din Liga I a reprezentat un subiect de dispută în această vară între FRF şi LPF. Şeful de la Casa Fotbalului, Mircea Sandu, dorea 17 echipe în Liga I, câte au rămas după acordarea licenţelor, în timp ce preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a susţinut un sistem cu 18 echipe pentru a evita o diminuare a sumei care revine anual cluburilor din vânzarea drepturilor TV.
Decizia finală a aparţinut Comitetului Executiv al FRF, care a hotărât disputarea unui meci de baraj pentru menţinerea în primul eşalon, între echipa Rapid, care nu a îndeplinit criteriul financiar din manualul de licenţiere, şi Concordia Chiajna, formaţia retrogradată sportiv cel mai bine clasată (locul 15 în sezonul precedent).
Concordia s-a adresat Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS) pentru revocarea hotărârii cu privire la disputarea barajului cu Rapid, contestând totodată dreptul echipei giuleştene de a juca în primul eşalon, în condiţiile în care nu are licenţă.
Ilfovenii au jucat, totuşi, meciul de baraj, pierdut cu scorul de 1-2 după prelungiri, la 13 iulie.
Conform programării meciurilor din etapa a III-a, Rapid trebuie să joace, sâmbătă, de la ora 21.00, cu Steaua, în deplasare, pe Arena Naţională. Surse din cadrul clubului Steaua au declarat pentru MEDIAFAX că până vineri se vânduseră aproximativ 10.000 de bilete la acest meci. Rapid a jucat deja două partide, scor 1-2, cu FC Vaslui în deplasare şi 1-1, cu Viitorul Constanţa acasă.
Etichete: lpf , rapid , fotbal , rapid fotbal , rapid retrogradata , rapid liga 2 , rapid liga ii
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Fostul președinte rus și actual vicepreședinte al Consiliului de Securitate Dmitri Medvedev...