Rădoi nu e singurul care face cursuri în Moldova! Apolzan a aflat când va primi tehnicianul licenţa
30.09.2015, 11:54Lui Mirel Rădoi i s-a interzis să mai ofere indicaţii jucătorilor Stelei în timpul partidelor, deoarece nu deţine licenţa PRO care i-ar permite să profeseze. Pentru că această licenţă PRO este obligatorie pentru antrenorii din Liga 1, Dan Apolzan, directorul Şcolii de Antrenori, caută să îi ajute pe tinerii tehnicieni ai României să lucreze în legalitate. Unii foşti fotbalişti apelează însă la metoda folosită şi de Rădoi - frecventarea cursurilor din Republica Moldova.
Nations League: Grecia - Anglia, joi, 21:45, DGS 1
Elite League U20: România - Portugalia, joi, 19:00, DGS 1
Într-o amplă conferinţă de presă, Dan Apolzan a abordat discuţia despre Rădoi, dezvăluind că surse de peste Prut i-au spus că tehnicianul Stelei va deţine licenţă abia peste 5 sau 6 ani! Totodată, Apolzan a mai dezvăluit ce alţi foşti fotbalişti se şcolesc în aceste zile în Moldova.
"De la UEFA am primit o singură întrebare. Mi s-a spus să-mi exprim poziţia faţă de Mirel Rădoi, dacă e antrenor sau nu. Şi m-am pronunţat, că nu îl percep ca şi antrenor. Am avut o corespondenţă cu Şcoala Federală de Antrenori din Moldova. Au spus că el este eligibil, pentru că nu au ajuns la un acord cu Ministerul Sportului cu privire la Bacalaureat.
Cu certificatul de absolvire al liceului este ok. La ei sunt trei categorii, C, B, A, prima are examenul pe 5 octombrie 2015, a doua în mai 2016, iar a treia în 2019. Acesta a fost răspunsul lor. Foşti jucători precum Senin, Surdu şi Huţan sunt cursanţi în Republica Moldova. Ei te pot primi fără bacalaureat şi fără carnet de antrenor. Sunt mulţi care au apelat să-şi facă licenţele în alte ţări. E absolut legal! E un crossboarder oficial, libera circulaţie a persoanelor şi a antrenorilor în fotbalul european.
Chiar am vrut să-l ajut pe Mirel Rădoi. I-am spus că nu e bine să înceapă aşa, că ar trebui să fie secund pe undeva până îşi rezolvă problemele. Am încercat, pentru că am aflat din diverse surse că Generaţia de Aur a obţinut beneficii de pe urma calificărilor, totul pe baza carnetelor de antrenor. M-am dus la Cornel Drăguşin (n.r. directorul Şcolii de Antrenori de la acea vreme) acasă să-l întreb cum a procedat. Mi-a zis: 'Dane, nu le-am dat niciodată carnetul de antrenor, dar au primit categorii, prin hotărâre de minister'. Ei şi-au obţinut între timp carnetele de antrenori! Mi-a spus că nu se poate.
L-am sunat pe Adrian Ilie, de la Centrul Naţional de Formare şi Perfecţionare a Antrenorului, pe care l-am întrebat cum se dau carnetele de antrenor, el fiind director acolo timp de 12-15 ani. L-am întrebat dacă e posibil ca un jucător care a participat la Campionatul European să primească carnetul prin hotărâre de minister. Mi-a zis că nu se poate aşa ceva! Tot ce se poate oferi este o diplomă de maestru emerit al sportului sau rente viagere.
Mirel mi-a spus să nu mă supăr că nu face şcoala la noi, i-am spus că nu este cazul. Eu nu văd să termine mai repede din punctul meu de vedere, tot în 5-6 ani se termină totul, din ce mi-au trimis moldovenii", a declarat Dan Apolzan, în conferinţa transmisă ÎN DIRECT de Digi Sport.
PROGRAMUL TV COMPLET AL CANALELOR Digi Sport
Etichete: mirel radoi , antrenori , dan apolzan , radoi steaua , steaua radoi , scoala de antrenori
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Preşedintele american Joe Biden a pledat miercuri pe lângă succesorul său Donald Trump pentru...