News Alert Palmaresul echipei Steaua se rejudecă. Înalta Curte de Casație și Justiție a admis recursul FCSB-ului
articol scris de Digi Sport17.05.2022, 18:23
Înalta Curte de Casație și Justiție a luat, acum două luni, o decizie în procesul care vizează marca Steaua, între FCSB și Clubul Sportiv al Armatei.
La Liga: Real Madrid - Sevilla, duminică, 17:15, DGS 1
SuperLiga: Dinamo - Rapid, duminică, 20:00, DGS 1
Palmaresul echipei Steaua se rejudecă. Înalta Curte de Casație și Justiție a admis recursul FCSB-ului
De data aceasta, aceeași instanță a decis să accepte recursul celor de la FCSB legat de palmares și a fixat primul termen pentru luna noiembrie 2022.
Concret, în dosarul 48951/3/2017 privind palmaresul echipei istorice Steaua București, Înalta Curte de Casație și Justiție a admis de principiu recursurile declarate de FCSB și de Asociaţia Salvaţi Steaua.
Instanța ”a respins excepţia nulităţii recursurilor, invocată de intimatul-reclamant Clubul Sportiv al Armatei, Steaua Bucureşti. Admite, în principiu, recursul declarat de pârâta SC Fotbal Club FCSB împotriva deciziei nr. 1034A din 28 iunie 2021 şi a încheierii din 10 mai 2021, pronunţate de Curtea de Apel Bucureşti.
Fixează termen la 3 noiembrie 2022”, se arată documentul publicat pe scj.ro.
”Deși decizia din apel a fost favorabilă FCSB, în sensul că instanța a constatat că palmaresul echipei Steaua după anul 2003 nu aparține CSA, iar actuala echipă de fotbal a Armatei nu este continuatoarea echipei istorice Steaua București, am formulat recurs.
Instanța supremă trebuie să lămurească natura juridică a instituției de drept a palmaresului sportiv și respectiv dacă palmaresul unei echipe de fotbal căreia i s-a asigurat continuitatea sportivă și competițională, este unic și aparține entității juridice care o deține în prezent”, a declarat avocatul FCSB, Adrian Căvescu, pentru digisport.ro.
- CSA Steaua a câştigat procesul pentru palmares cu FCSB şi a recuperat marca Steaua de la Gigi Becali.
La Curtea de Apel București, în 2021, CSA Steaua a câștigat în instanță trofeele și performanțele clubului de la înființarea din 1947 până în 1998. CSA Steaua a cerut și palmaresul clubului roș-albastru între anii 1998, când Viorel Păunescu a devenit președintele "militarilor", și 2003.
FCSB a susținut că deține palmaresul echipei din 1998 până în prezent, deoarece a asigurat continuitatea echipei Steaua. O decizie în acest sens n-a fost confirmată de instanță.
Verdict în procesul pentru marca Steaua, între FCSB și CSA. Decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție
Înalta Curte de Casație și Justiție a luat o decizie în procesul care vizează marca Steaua, între FCSB și Clubul Sportiv al Armatei. Instanța a admis recursurile ambelor părți și a decis să trimită dosarul pentru rejudecare la Curtea de Apel București.
Avocații care au reprezentat FCSB susțin că această decizie este favorabilă clubului patronat de către Gigi Becali.
Până la ora redactării materialului, poziția oficială a CSA Steaua încă nu a fost exprimată.
FCSB a cerut anularea, respectiv decăderea tuturor mărcilor “Steaua” aparținând CSA și constatarea mărcii notorii “Steaua” aparținând FCSB, din anul 2003.
După decizia de azi, Curtea de Apel București va trebui să rejudece în totalitate dosarul. FCSB susține că nu există o marcă notorie a CSA cu denumirea Steaua, în condițiile în care Clubul Sportiv al Armatei nu a folosit mărcile în perioada 2003 - 2017.
În schimb, CSA Steaua susține că este continuatoarea echipei istorice, câștigătoare a Cupei Campionilor Europeni, și pretinde daune în valoare de 37 de milioane de euro, pentru că FCSB ar fi profitat fără temei legal de pe urma mărcii "Steaua" în perioada 2004-2014.
În plus, CSA Steaua a cerut la FRF dezafilierea FCSB-ului și excluderea din cupele europene.
Etichete: gigi becali , palmares steaua , marca steaua , palmares steaua fcsb , razboi fcsb steaua , adrian cavescu
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Indiferent de vârstă, românii își pot face gratuit, anual, o serie de analize medicale în unitățile...