OFICIAL! Rapid este retrogradată în Liga 2! Decizia luată de Tribunalul Bucureşti şi de ce depinde soarta giuleştenilor
17.05.2013, 09:28UPDATE: Este oficial! Rapid este retrogradată în Liga 2, după decizia luată azi de judecătorul sindic.
SuperLiga: Sepsi - Buzău, vineri, 17:30, DGS 1
SuperLiga: Farul - Oțelul, vineri, 20:30, DGS 1
Tribunalul Bucureşti a stabilit un nou termen pentru 13 septembrie, instanţa motivând că nu poate aproba planul de reorganizare până nu se soluţionează creanţele foştilor jucători rapidişti. Printre ei se află Surdu, Rui Duarte, Burcă, Codrea sau Bozovic.
Astfel, două lucruri sunt clare după decizia de azi: Rapid este oficial retrogradată în Liga 2, iar clubul nu mai poate face apel la TAS privind licenţa. În acelaşi timp, dacă până la următorul termen Rapid nu îşi plăteşte datoriile menţionate mai sus, va intra în faliment şi va ajunge în Liga a V-a.
Avocaţii Rapidului au cerut preschimbarea termenului de judecată, cerând tribunalului să judece cazul până pe 31 mai, pentru a merge la TAS, dar judecătoarea nu a vrut să audă şi a respins planul. Conform regulamentului, după data de 10 mai, cluburile care nu au primit licenţă la instanţele de pe plan naţional pot ataca decizia la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, care trebuie să se pronunţe până în 31 mai, când se încheie procedura de licenţiere.
SC FC Rapid SA are de achitat datorii în valoare de 148.029.085 lei (aproximativ 34 milioane de euro), conform tabelului preliminar de creanţe admis de adminstratorul judiciar în dosarul de insolvenţă.
La masa credală au fost înscrişi 163 de creditori care au solicitat creanţe în valoare de 210.838.992 lei (aproximativ 48 de milioane de euro), însă administratorul judiciar a admis doar 148 de milioane de lei.
La 7 decembrie, Tribunalul Bucureşti a admis cererea SC FC Rapid SA şi a deschis procedura de insolvenţă a clubului condus de George Copos.
Astăzi are loc ultimul termen în dosarul de insolvenţă al Rapidului, deschis la Tribunalul Bucureşti.
Pe 17 mai, după ora prânzului, instanţa va accepta sau nu planul de reorganizare aprobat de Adunarea Generală a creditorilor. Digisport.ro vă ține la curent cu noutățile pe tot parcursul zilei!
Dacă instanţa va respinge dosarul, clubul va intră în faliment şi poate ajunge chiar și în Liga a 5-a. Pentru ca giuleștenii să poată face apel la TAS, planul lor de reorganizare trebuie aprobat, altfel șansele salvării devin inexistente.
TAS reprezintă ultima şansă şi pentru „U” Cluj. Ardelenii sunt în aceiaşi situaţie ca Rapidul, adică în insolvenţă. Oficialii celor două grupări susţin că membri comisiei de licenţiere nu au ţinut cont de legislaţia română privind insolvenţa şi că dacă planul de reorganizare este aprobat, atunci licenţa trebuie acordată.
După data de 10 mai, cluburile care nu au primit licenţă pot ataca decizia Comisiei de Apel a Sistemului Naţional de licenţiere la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, care trebuie să se pronunţe până în 31 mai, când se încheie procedura de licenţiere.
Ministerul Justiţiei anunță că Rapid SA are de achitat datorii în valoare de aproximativ 34 milioane de euro, conform tabelului preliminar de creanţe admis de adminstratorul judiciar în dosarul de insolvenţă. La 7 decembrie, Tribunalul Bucureşti a admis cererea SC FC Rapid SA şi a deschis procedura de insolvenţă a clubului condus de George Copos.
George Copos spune că a angajat "o armată de avocaţi", iar clubul Rapid va ataca la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne decizia de neacordare a licenţei pentru ediţia 2013-2014 a Ligii I. "Din păcate, în România legea nu e lege. Legea insolvenţei este foarte clară şi trebuia luată în considerare de Sistemul Naţional de Licenţiere. Am angajat o armată de avocaţi, cei mai buni din ţară, acum se pregăteşte dosarul şi vom deschide procesul la TAS. În două-trei zile depunem toate actele", a explicat Copos.
TAS a respins însă de-a lungul timpului solicitările altor formaţii din Liga 1: Poli Timişoara şi FC Bihor. În regulamentul FRF este scris că o echipă fără licenţă retrogradează direct în eșaloanele inferioare, dar Federaţia nu impune pentru sezonul viitor licenţă la divizia B.
Echipa din Giuleşti a jucat ultima dată în Liga a 2-a în sezonul 1989-1990. În cei 90 de ani de existenţă ai clubului, Rapid a adunat trei titluri, 13 Cupe ale României şi 4 Supercupe.
“Dacă judecătorul sindic aprobă planul şi măsurile de redresare ale clubului Rapid, sunt speranţe şi la TAS. Eu rămân optimist!”
Ion Ionescu, avocat, fost jucător al Rapidului
Etichete: rapid , copos , rapid insolventa , rapid liga a cincea , liga a cincea , liga a cincea rapid retrogradare , retrogradare rapi , rapid insolvent
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Fostul președinte rus și actual vicepreședinte al Consiliului de Securitate Dmitri Medvedev...