WhatsApp Image 2024-05-24 at 19.49.10
Exclusiv ”Cel mai valoros jucător din campionat” nu are și cel mai mare salariu din România! Cât câștigă
FOTBAL: FC UNIVERSITATEA CLUJ - UNIVERSITATEA CRAIOVA, SUPERLIGA SUPERBET (22.09.2024)
Nicușor Bancu a vorbit după remiza cu liderul U Cluj: "Nu sunt mulțumit de rezultat, trebuie să ne revenim"
WhatsApp Image 2024-09-30 at 10.23.52
Au bătut palma! De ce a fost reprimit Ianis Hagi la prima echipă a lui Rangers
Digi Sport 1 Live
Acum

Nicușor Bancu a reacționat după ce fanii Universității Craiova l-au huiduit: ”Sunt convins că am fi câștigat titlul”

articol scris de Digi Sport
01.10.2024, 22:55

Universitatea Craiova a învins-o pe Unirea Slobozia, scor 3-0, în etapa a 11-a din SuperLiga, dar în ciuda scorului, căpitanul Nicușor Bancu (32 de ani) a fost huiduit de suporteri.

FOTBAL: UNIVERSITATEA CRAIOVA - GLORIA BUZAU, SUPERLIGA SUPERBET (16.08.2024)
Nicușor Bancu / Foto: Sport Pictures
  • Champions League: Șahtior - Atalanta, miercuri, 19:45, DGS 1

  • Champions League: Lille - Real Madrid, miercuri, 22:00, DGS 1

Acest incident s-a întâmplat la finalul meciului, după ce apărătorul lateral a trimis o pasă spre portar, când scorul era deja 2-0 pentru olteni. Ulterior, Alex Mitriță le-a ”bătut obrazul” suporterilor Universității Craiova care au făcut acest gest.

Nicușor Bancu, mesaj pentru suporterii Universității Craiova: ”Permiteți-mi să plusez: cum v-ați simți dacă pe teren ar fi copiii voștri, iar anumiți oameni i-ar înjura din simplul motiv că greșesc?”

La o zi distanță de la acest incident, Universitatea Craiova a postat un amplu mesaj scris de Nicușor Bancu pentru suporterii echipei prin intermediul căruia le-a transmis că huiduielile auzite din tribune în timpul meciurilor nu îl ajută nici pe el și nici pe colegii lui.

Nicușor Bancu joacă pentru Universitatea Craiova din vara anului 2014 și de atunci a strâns 360 de meciuri, 37 de goluri și 59 de pase decisive. De asemenea, Bancu a câștigat alături de olteni Cupa României în sezoanele 2017/2018 și 2020/2021.

”Mă numesc Nicușor Bancu și sunt căpitanul Universității Craiova. Am jucat timp de 10 ani cu leul pe piept. În acest timp, am suferit și două accidentări grave. Și, din această calitate, aș vrea să mă deschid în fața voastră și să vă spun cum se simt lucrurile și din partea noastră, a jucătorilor.


Știința nu e doar echipa ta preferată, ci și a mea. Doar că pentru mine e chiar mai mult decât echipa preferată sau decât un simplu loc de muncă: Știința înseamnă familia mea, reputația mea profesională, speranțele și visele mele, povestea în care cred și care mă reprezintă. Dacă credeți, așadar, că vă doare mai tare decât pe noi, jucătorii, atunci când greșim sau când pierdem, vă înșelați!

Vă înșelați și dacă credeți că huiduielile sau injuriile din tribune sau din comentarii ne ajută. Din contră, ne toarnă plumb în ghete, ne fac să ne pierdem încrederea, să fim și mai nesiguri, ne cresc și mai mult șansele la greșeli suplimentare. După ce că ne doare când nu ne iese jocul, trebuie deseori să mai suportăm și loviturile fraților noștri din tribune sau de pe internet. Nu vi se pare un pic nedrept?

V-ați pus vreodată în locul nostru? Cum v-ați simți voi, dacă ați juca pentru Universitatea și ați fi huiduiți de sute de oameni, la o simplă pasă la portar, la scorul de 2-0? Nu era nici măcar o greșeală sau un meci slab, din contră, am controlat meciul cu Slobozia și l-am câștigat clar. Permiteți-mi să plusez: cum v-ați simți dacă pe teren ar fi copiii voștri, iar anumiți oameni i-ar înjura din simplul motiv că greșesc, făcându-i astfel să-i doară și mai mult?

Nu, criticile și nemulțumirile exprimate agresiv nu ne ajută deloc. Din contră, ne ajută să vă simțim aproape și de partea noastră atunci când ne e greu. Eu, unul, nu pot să simt că o persoană care mă înjură sau huiduie este de partea mea. Când, în schimb, primesc încurajări atunci când mi-e greu și greșesc, abia atunci simt că prind aripi, abia atunci mă supramotivez să dau tot ce am ca să fiu mai bun, abia atunci mă autodepășesc.

Mi se pare că acesta e un punct de cotitură în viața Universității Craiova, așa că îmi permit să vă lansez o provocare. Vreți să arătăm întregii țări că putem trece împreună prin momentele dificile, nu divizați și certați? Vreți să fim mai puternici? Vreți să creăm cu adevărat o echipă, o familie de care să se teamă toți adversarii?

Atunci haideți să umplem stadionul cu FC Botoșani. Pentru voi, să umpleți un stadion cu Botoșani e la fel de greu cât e pentru noi să câștigăm într-o deplasare la Cluj sau la FCSB. Adică e foarte greu, dar nu e imposibil. Cred în voi, așa cum cred și în noi. Putem să fim 30.000 cu Botoșani!

Cu riscul de a-i supăra pe mulți dintre voi, îmi permit să închei cu ceva în care cred: dacă, la acea finală celebră a campionatului cu CFR Cluj, în pandemie, am fi avut aproape un stadion care să ne încurajeze la fiecare greșeală și în fiecare moment greu, sunt convins că am fi câștigat acel titlu.

În schimb, dacă accesul publicului ar fi fost permis în acel play-off, iar voi ne-ați fi înjurat și huiduit la orice greșeală, mă îndoiesc că am mai fi ajuns măcar să jucăm această finală. Gândiți-vă bine la asta, vă rog: la cât de mult contează reacțiile voastre când vine vorba despre rezultatele echipei pe care o iubiți.

Mă înclin în fața voastră și sper din tot sufletul să-mi luați cuvintele de mai sus ca pe o invitație la reconciliere și unitate. Dacă acceptați provocarea noastră și veți face, cu Botoșani, o atmosferă pozitivă și fierbinte, pe un stadion plin, am convingerea că acela va putea fi un pas important către visul nostru comun, la care visăm de mai bine de 30 de ani.”, este mesajul postat de Universitatea Craiova.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Alex Mitriță, mesaj pentru suporteri, după huiduielile la adresa lui Nicușor Bancu: ”Nu poți să ai atâta răutate”

Aveam nevoie de această victorie. A fost o gură de aer. Ne așteaptă un meci greu la Galați acum. Lumea trebuie să înțeleagă că suntem pe locul doi, campionatul este foarte lung.

Nu poți să ai atâta răutate ca suporter, dacă iubești această echipă. Trebuie să fim o familie dacă vrem să câștigăm campionatul, începând de la suporteri până la ultimul om din club.

Nu ai cum să procedezi așa cu Nicușor Bancu, dar acesta este fotbalul. Trebuie să fim alături unul de celălalt.

Trebuie să aibă răbdare, campionatul este lung. Trebuie să mergem încrezători și să dăm totul pe teren (n.r. la meciul cu Oțelul)”, a spus Alex Mitriță, la flash-interviu.

VIDEO Rezumat Universitatea Craiova - Unirea Slobozia 3-0

Etichete: nicusor bancu , alex mitrita , video universitatea craiova slobozia


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Cum au reușit spionii Israelului să se infiltreze în Hezbollah. Liderii grupării au făcut o greșeală crucială în războiul din Siria
Cum au reușit spionii Israelului să se infiltreze în Hezbollah. Liderii grupării au făcut o greșeală crucială în războiul din Siria

În războiul din 2006 contra grupării Hezbollah, Israelul a încercat să îl ucidă pe Hassan Nasrallah...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
profimedia-0069438461
La 11 ani de la accidentul horror, ”Michael Schumacher a avut prima apariție publică”

Ianis Hagi a primit o ofertă "salvatoare" pe ultima sută de metri și a dat răspunsul pe loc
ianis-hagi-digisport
Fiica lui Schumacher s-a căsătorit! Invitația a venit cu o interdicție clară. ”Nu aș fi participat”. Fostul pilot, prezent?
gina-michael-schumacher
Cel mai vechi jucător de la FCSB, OUT! Unde ar putea ajunge: ”Îți faci treaba cu el”
andrei-vlad
Nota primită de Dennis Man, după ce a marcat în ”thriller-ul” Parma - Cagliari! Valentin Mihăilă, schimbat la pauză
dennis-man1
Recomandările redacției
WhatsApp Image 2024-09-30 at 10.23.52
Au bătut palma! De ce a fost reprimit Ianis Hagi la prima echipă a lui Rangers

Exclusiv Ilie Dumitrescu a făcut un ”pariu” în direct despre UEFA Champions League: ”Dau scris!”
ilie dumitrescu nou
Doar Dortmund e peste, la golaveraj! Loc 2 neverosimil în Champions League: în campionat e pe 13 și tocmai a pierdut 0-3
Team Brest celebrate win after the UEFA Champions League, League phase football match between Salzburg and Brest FOOTBAL
Video Recordul Progresului București, egalat după 27 de ani, în UEFA Champions League!
Champions League Group Phase MD2: Borussia Dortmund vs Celtic, Dortmund, USA - 01 Oct 2024
Citește și
Video Exclusiv Ce nu au voie să facă, pe ”Ion Oblemenco”, fotbaliștii Craiovei. ”Asta trebuie ținută minte”
FOTBAL:UNIVERSITATEA CRAIOVA-UNIREA SLOBOZIA, SUPERLIGA SUPERBET (30.09.2024)
Galerie Foto Felicitat de ”Barbie din Bănie”! Cum a fost răsplătit Mitriță după un nou meci cu gol pentru Universitatea Craiova
alessia mitrita
Cum nu se poate mai mândru de ea. David Beckham, de mână cu fiica lui prin Paris. Harper are 13 ani și este adorabilă
Cum nu se poate mai mândru de ea. David Beckham, de mână cu fiica lui prin Paris. Harper are 13 ani și este adorabilă
Adevăratul motiv pentru care Adrian Mititleu nu l-a dat afară pe Marius Croitoru de la FC U Craiova!
Adevăratul motiv pentru care Adrian Mititleu nu l-a dat afară pe Marius Croitoru de la FC U Craiova!
Nelu Varga e la un pas de transferul momentului în Superliga: Alex Dobre, negocieri avansate cu CFR Cluj
Nelu Varga e la un pas de transferul momentului în Superliga: Alex Dobre, negocieri avansate cu CFR Cluj
Monica Bellucci, fotografiată pe străzile din Paris, la scurt timp după ce a împlinit 60 de ani. Actrița radiază de frumusețe
Monica Bellucci, fotografiată pe străzile din Paris, la scurt timp după ce a împlinit 60 de ani. Actrița radiază de frumusețe
Christina Aguilera, mândră de noua ei siluetă, după ce a slăbit drastic. S-a afișat într-o salopetă mulată și cizme peste genunchi
Christina Aguilera, mândră de noua ei siluetă, după ce a slăbit drastic. S-a afișat într-o salopetă mulată și cizme peste genunchi
„Ciclonul Varga“ a lovit Clujul: patronul CFR-ului, criză de nervi și amenințări fără precedent în vestiarul echipei
„Ciclonul Varga“ a lovit Clujul: patronul CFR-ului, criză de nervi și amenințări fără precedent în vestiarul echipei
Cine sunt românii care pot avea 7.900 €/lunar? Unde trebuie să meargă și ce vor face?
Cine sunt românii care pot avea 7.900 €/lunar? Unde trebuie să meargă și ce vor face?
WhatsApp nu va mai funcționa pe anumite telefoane: Samsung, iPhone și Huawei, pe listă. Ce alternative au românii
WhatsApp nu va mai funcționa pe anumite telefoane: Samsung, iPhone și Huawei, pe listă. Ce alternative au românii
Becali a atacat un jurnalist: ”Îmi vrea moartea”. Răspunsul lui: „M-a confundat cu Radu Banciu”
Becali a atacat un jurnalist: ”Îmi vrea moartea”. Răspunsul lui: „M-a confundat cu Radu Banciu”
Alex Mitriță nu s-a abținut! Ce le-a transmis suporterilor Universității Craiova, după huiduielile la adresa lui Nicușor Bancu
alex-mitrita

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Christina Aguilera, mândră de noua ei siluetă, după ce a slăbit drastic. S-a afișat într-o salopetă mulată și cizme peste genunchi
Christina Aguilera, mândră de noua ei siluetă, după ce a slăbit drastic. S-a afișat într-o salopetă mulată și cizme peste genunchi
Digi World
Cu ce să speli fructele și legumele eficient, ieftin și simplu, pentru a elimina pesticidele, bacteriile sau mucegaiul
Cu ce să speli fructele și legumele eficient, ieftin și simplu, pentru a elimina pesticidele, bacteriile sau mucegaiul
Digi Animal World
Ce a găsit un bărbat când se pregătea să-și spele rufele: „Era în haine, am rămas traumatizat”
Ce a găsit un bărbat când se pregătea să-și spele rufele: „Era în haine, am rămas traumatizat”