Marian Iancu, acuzații dure pentru Mircea Sandu: "De aceea nu îl iert"
articol scris de Digi Sport23.02.2023, 10:29
Fostul patron al clubului Poli Timișoara, Marian Iancu, l-a atacat fără menajamente pe Mircea Sandu, șeful FRF din urmă cu mai mulți ani.
SuperLiga: Sepsi - Buzău, vineri, 17:30, DGS 1
SuperLiga: Farul - Oțelul, vineri, 20:30, DGS 1
Omul de afaceri spune că formația sa a fost privată de câștigarea titlului pentru că nu a făcut parte din "sistem".
Marian Iancu, supărat pe Mircea Sandu
"Numai faptul că am fost declarat persona non grata în fotbalul românesc de Mircea Sandu… Lucrul acesta mă onorează și mă scoate din orice unghi închis în care m-ar putea introduce, mincinos, oricine s-ar gândi să spună că am făcut parte din Cooperativă.
Nu mi-am propus nici să-l uit și nici să îl iert. Nu merită! Nu merită, pentru că a făcut cu bună știință tot ce a făcut. Eu nu m-am aliniat, n-am intrat în conjunctura asta, n-am făcut compromis. Am încercat să îi explic, să îi spun lucrul ăsta, că voi investi în fotbal…
Tot ce a făcut a făcut în cunoștință de cauză, să mă oprească, să îmi demonstreze că e mai tare, că poate să își impună voința", a spus Marian Iancu, pentru Prosport.
Marian Iancu și-a continuat acuzațiile: "A avut dreptate, de fiecare dată m-a oprit la limită, am fost de două ori vicecampion, locul 3, iarăși, de câteva ori. Am jucat finale de cupe, din care cel puțin una… Hai, să zic, una am pierdut-o chiar cu Rapidul, nu eram la nivelul la care să putem să batem Rapidul, dar a doua…
Mi-a dovedit că avea puterea, avea influența necesară și avea organismul, logistica, dezvoltată în interiorul federației să oprească pe oricine. Și a reușit! De aceea nu îl iert, și nici nu mi-am propus vreodată".
Marian Iancu a slăbit peste 30 de kilograme în închisoare: ”Mâncarea nu are niciun gust acolo”
Iancu a dezvăluit că a avut un singur conflict în perioada în care a fost închis și a vorbit despre modul în care a trăit în cei opt ani petrecuți în spatele gratiilor.
”Am slăbit pentru că a trebuit să slăbesc. Aveam 140 de kilograme când am intrat și am ieșit cu 104. Am luat deja două, trei kilograme în șapte luni și nu e mult. Acolo mâncarea n-are niciun gust. Era și un magazin, ai ce să-ți cumperi, chiar dacă nu se compară cu ce aveai acasă. Ai anumite carduri cu bani pe care le poți folosi, plus pachetele care vin de acasă.
Înainte să mă liberez cu o lună, am avut o discuție cu medicul de la Jilava. Același de care s-a plâns și Rudel Obreja. Îi zic medic pentru că sunt la o emisiune, el n-are nicio calitate, n-are cum să fie medic. Am avut o dispută... În rest n-am avut nicio problemă cu absolut nimeni. Am respectat pe toată lumea și am avut parte de respect din partea tuturor.
N-am plâns niciodată în acești 8 ani, chiar dacă probleme au fost. N-ai cum... Mai ales că sunt 8 ani! Se întâmplă și-acasă lucruri bune sau rele, inclusiv eu l-am pierdut pe tata anul trecut. Lucruri bune sau rele care te influențează, dar n-am cedat niciodată. Nu sunt tipul ăsta de om”, a declarat Marian Iancu, potrivit GSP.ro.
Marian Iancu a fost eliberat în iunie 2022
Marian Iancu, fostul patron al celor de la Poli Timișoara a fost eliberat condiționat la finalul lunii iunie 2022, după ce a ispășit opt ani de închisoare din cei 12 primiți în total.
În urma deciziei Judecătoriei sectorului 4, Iancu a părăsit arestul.
”În baza art. 425 ind. 1 alin. 7 pct. 2 lit. a) Cod procedură penală admite contestaţia formulată de contestatorul – petent Iancu Alexandru Marian împotriva sentinţei penale nr. 1026 din data de 11.05.2022 pronunţată de Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti în dosarul penal nr. 10415/4/2022.
Desfiinţează sentinţa atacată şi, rejudecând cauza: În temeiul art. 587 alin. 1 Cpp raportat la art. 59 C.pen.1969 şi cu aplicarea art. 5 NCP admite cererea de liberare condiţionată formulată de petentul – condamnat Iancu Alexandru Marian.
Dispune liberarea condiţionată a petentului – condamnat de sub puterea MEPI nr. 270/2022 emis de Tribunalul Bucureşti Secţia I Penală în baza sentinţei penale nr. 92/2022. Pune în vedere petentului dispoziţiile art. 61 din Vechiul Cod penal privind revocarea liberării condiţionate. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Definitivă”, se arată în soluționarea cazului.
Cu Iancu finanțator, Poli Timișoara a fost printre echipele de top din România, înainte să fie retrogradată în Liga 2, iar în Europa a jucat în grupele UEFA Europa League, după ce în preliminariile UEFA Champions League a produs o surpriză imensă prin eliminarea celor de la Șahtior, în urmă cu 11 ani.
Cine este Marian Iancu și de ce a fost condamnat
Omul de afaceri a fost trimis în judecată în 2006, la un an după ce Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a descoperit că Marian Iancu şi alte opt persoane ar fi prejudiciat bugetul de stat cu 1,356 miliarde de lei. Ulterior, DIICOT a confirmat că prin firmele lui Iancu au fost derulate tranzacţii fictive cu uleiuri minerale.
Acuzat de evaziune fiscală şi spălare de bani în dosarul RAFO, Marian Iancu a fost obligat să înapoieze statului 150 de milioane de dolari şi 18 milioane de euro, împreună cu doi complici.
În spatele gratiilor au ajuns şi fratele său, Octavian Iancu, dar şi fostul său asociat, Constantin Mărgărit, care au primit câte 10 ani de închisoare.
Pentru a recupera prejudiciul, magistraţii Curţii de Apel au decis confiscarea, de la Marian Iancu şi de la ceilalţi doi inculpaţi condamnaţi, a 7 case şi apartamente, 7 terenuri şi 3 maşini.
Totodată, judecătorii au decis ca autorităţile să caute bunurile pe care fraţii Iancu le deţin în Elveţia, Statele Unite ale Americii şi Marea Britanie.
Etichete: marian iancu , mircea sandu , frf , patron poli timisoara
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Atacul de joi, în care a Rusia a lansat o rachetă balistică de mare putere asupra Ucrainei, a fost...