LPF a trimis cluburilor protocolul pentru reluarea antrenamentelor colective și pentru reînceperea Ligii 1
27.05.2020, 15:50Liga Profesionistă de Fotbal a anunțat cluburile privind protocolul de reluare a antrenamentelor colective, care se va face tot în regim de cantonament. LPF a transmis și condițiile care trebuie îndeplinite la reînceperea Ligii 1, care va avea loc în weekend-ul 13 - 14 iunie.
La Liga: Real Madrid - Sevilla, duminică, 17:15, DGS 1
SuperLiga: Dinamo - Rapid, duminică, 20:00, DGS 1
La reluarea campionatului, LPF a delimitat trei zone. Zona 1 cuprinde interiorul stadionului, unde vor avea acces 96 de persoane; zona 2 cuprinde tribunele, unde vor avea acces 53 de persoane; iar zona 3 înseamnă exterior stadion, unde vor avea acces 21 de persoane.
- În zona 1 vor fi jucătorii, arbitri, staff-ul tehnic, delegați de meci, copii de mingi, fotografii, ambulanța, brancardieri, deținătorii de drepturi tv și stewarzi.
- În zona 2 intră stewarzi, delegați de meci, delegație gazdă, delegație oaspeți, punct de comandă, jurnaliști, reprezentanți ANAD, deținătorii de drepturi, reprezentanții ISU.
- În zona 3 intră deținătorii tv, stewarzi și cei care întrețin gazonul.
Cerințe pentru reluarea meciurilor în Liga 1
- Sosirea echipelor cu mai multe mijloace de transport/ autocare (creșterea distanței dintre jucători, membrii staffului), cu acceptarea ca alternativă a purtării de mască de protecție. Trebuie asigurată dezinfectarea corespunzătoare a autocarelor înainte de accesul echipelor. Este nevoie de o decalare a momentului sosirii la arena sportivă sau de o distanțare în spațiu a accesului echipelor pe stadion. Echipele trebuie să ajungă la locația de desfășurare a meciului la un interval de timp de cca. 10 minute. În funcție de structura stadionului, se recomandă utilizarea unor căi diferite de acces la vestiare, iar vizitarea terenului de joc de către cele doua echipe (jucători și staff) se va face în intervale de timp diferite.
- Se recomandă ca acolo unde există posibilitatea de folosire a unor spații libere adiacente ca vestiare suplimentare, acestea sa fie utilizate de jucătorii de rezervă. În caz contrar se va recurge la reducerea aglomerării în timpul folosirii vestiarelor prin echiparea/dezechiparea în intervale de timp diferite/consecutive a jucătorilor titulari față de rezerve.
- Ieșirea la încălzire de la vestiare, prin tunelul de acces, pe teren de joc se va face alternativ de către cele două echipe, cu distanțare temporală. Este interzisă staționarea sau încălzirea preliminară a jucătorilor (gimnastică/streching) în spațiile interioare/holuri de acces limitrofe vestiarelor.
- Controlul echipamentului se va efectua la ușa fiecărui vestiar de arbitrul asistent (nu în zona de adunare).
- Intrarea pe teren prin tunelul de acces al jucătorilor și staff-urilor celor două echipe nu se va face simultan, ci cu distanțare temporală (in intervale de timp diferite/ consecutive).
Intrarea pe teren a echipelor
- Fără copii însoțitori (copii escortă) - Fără mascote - Fără poze de grup la centrul terenului (fotografii din zona - interioară au voie să se poziționeze doar în spatele porții și doar după linia fotografilor) -
- Fără ceremonie de deschidere cu invitați sau persoane suplimentare
- Fără strângeri de mână
- Pe banca tehnică vor lua loc numai cei 6 membrii ai staff-ului, cu intervale de un scaun liber între aceștia. Jucătorii de rezervă vor lua loc în tribună, imediat deasupra băncii tehnice (daca există acces direct la teren), sau pe scaune/bănci suplimentare, ca o completare la băncile tehnice (de asemenea acoperite în mod similar acestora), în ambele situații cu respectarea intervalului de un scaun liber între aceștia.
- Ieșirea de pe teren prin tunelul de acces al jucătorilor și staff-urilor celor două echipe nu se va face simultan, ci cu distanțare temporală (în intervale de timp diferite/ consecutive).
Protocolul LPF privind reluarea antrenamentelor colective
”Faza sesiunilor de antrenament se va face ca și până acum în regim de cantonament închis. Urmează ca LPF să poarte discuții cu Ministerul Tineretului și Sportului și Ministerul Sănătății pentru o eventuală derogare privind regimul de cantonament în faza sesiunilor de antrenament colectiv.
La momentul reluării competiției, cantonamentul jucătorilor și persoanelor implicate în procesul de pregătire fizică a acestora nu mai este obligatoriu”, se arată în comunicatul transmis de LPF cluburilor din Liga 1.
O parte din cerințele pentru reluarea antrenamentului colectiv al echipelor din Liga 1
- Informarea privind păstrarea măsurilor de igienă de bază (dezinfectarea mâinilor, igienă în caz de tuse și strănut,
distanță) va avea loc în conformitate cu cerințele Ordinului comun al MTS și MS și ale Protocolului Medical. - Timpul petrecut în vestiar înainte și după antrenament va fi redus la minim, la fel și durata și intensitatea contactului jucătorilor cu însoțitorii.
- Jucătorii și angajații care au acces la terenul de antrenament vor fi informați despre simptomatologia
- Se va reglementa accesul jucătorilor și al angajaților a căror prezență este neapărat necesară pe terenul de antrenament
- Antrenamentele se vor desfășura fără public. Este interzis accesul oricărei alte persoane în afară persoanelor
comunicate LPF la intrarea în cantonament, în incinta bazei sportive - Înainte de intrarea pe teren, medicul echipei va confirma persoanei responsabile desemnată de club spre a păstra
legătura cu LPF, în scris (de ex. prin SMS), că toți jucătorii și angajații sunt neinfectați. La intrarea în baza de antrenament se va controla temperatura fiecărei persoane care intră în interior. - Vor fi puse la dispoziție soluții de dezinfectare a mâinilor (dozatoare), după posibilități, la intrarea în sau
în interiorul fiecărei încăperi, folosite în special înainte de accesul pe teren. - Dezinfectare periodică a suprafețelor în timpul antrenamentului și la finalul zilei de antrenament.
Folosirea spațiilor comune se va face doar din motive imperative. - Ședințele sau orice alte discuții de grup ale echipei vor avea loc doar cu păstrarea unei distanțe adecvate și
doar în spații îndeajuns de mari (de preferabil pe terenul de pregătire sau în alte spații deschise).
Aerisirea corespunzătoare a spațiilor din interior de cât mai multe ori posibil pe parcursul unei zile. - Nu se vor lua mesele la comun și nu se va folosi bucătăria la comun.
- Se vor folosi exclusiv sticle personalizate pentru băuturi.
- Folosirea spațiilor comune (vestiare, dușuri) se va face doar în grupuri mici, cu respectarea unei distanțe de
minim 2 metri. Este oportună distribuirea simultană în mai multe spații. Se recomandă folosirea metodei deja uzitată, de a se folosi dușul din spațiul de cazare al jucătorilor, reducând astfel orice risc de infectare. - Închiderea zonei de wellness, mai ales a saunei.
- Departamentul medical va lucra cu mască, își va dezinfecta în mod constant mâinile sau va folosi
mănuși de unică folosință (pe care le va schimba după fiecare contact cu jucătorii). - În cazul testărilor Covid-19, se va numi o singură persoană care nu se va schimba. Din cauza riscului crescut de infectare, aceasta va fi scutită de alte activități în cadrul echipei (de exemplu, acestea vor fi efectuate de către angajați disponibili, sau, după caz, se va angaja personal cu calificare medicală).
Etichete: lpf , reluare liga 1 , protocol reluare liga 1 , protocol lpf
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Makaveli, pe numele său real Virgil Alexandru Zidaru, influencer și, mai nou, consilier parlamentar...