Lovitură de teatru! Secretarul ședinței din 1998: "Becali a preluat Steaua cu o manevră, dar CSA nu poate revendica echipa"
19.01.2017, 11:22Fost secretar general al adunării generale de trecere a Stelei la statutul de Fotbal Club, Dan Dumitrescu a spus la Digi Sport Matinal că ieșirea de sub tutela Armatei s-a produs în mod legal, iar MApN ”nu poate revendica acum echipa”. Acesta are totuși mari dubii în ceea ce privește trecerea clubului de fotbal în ”proprietatea cuiva”.
SuperLiga: Sepsi - Buzău, vineri, 17:30, DGS 1
SuperLiga: Farul - Oțelul, vineri, 20:30, DGS 1
”În 1998 am fost secretarul general al Adunării Generale de constituire a clubului, de trecere la statutul de Fotbal Club Steaua București, pentru că altfel nu ar mai fi putut să participe în Liga 1, conform reglementărilor UEFA și FIFA. Au fost de acord toți membrii prezenți la Casa Centrală a Armatei. Adunarea a fost constituită din foști jucători ai Stelei, ofițeri etc.
Steaua era societate non-profit, nu a trecut niciodată în proprietatea lui Viorel Păunescu. Păunescu a fost în Consiliul de Administrație și a devenit președinte, pentru că a refuzat acest post Emeric Ienei, primul propus. El era la Federația Română de Fotbal. Ar fi fost cu totul alta situația, dacă el ar fi acceptat”, a declarat Dan Dumitrescu la Digi Sport Matinal.
Potrivit acestuia, clubul de fotbal se afla într-o situație financiară foarte bună în momentul în care s-a desprins de Armată, întrucât se autofinanța prin banii încasați din sponsorizări:
”Steaua era societate non-profit și se autofinanța prin sponsorizări. Aveam un contract de sponsorizare de două milioane de dolari. Era o sumă fabuloasă pentru fotbalul românesc din acea perioadă. În acea perioadă, Steaua reușea să se autofinanțeze prin ceea ce creștea și vindea și prin sponsorizări.
A fost o trecere curată la societate non-profit. Am și acum statutul conceput atunci cu multă grijă, tocmai pentru ca Steaua să nu devină proprietatea cuiva, ci să rămână a sportivilor”, a mai declarat cel care în 2000 a plecat din club, din cauza absenței sponsorilor.
Deși a spus că trecerea la statutul de Fotbal Club s-a făcut legal, Dan Dumitrescu nu este de aceeași părere atunci când vine vorba despre trecerea Stelei în proprietatea cuiva:
”La un moment dat, am plecat de la Steaua în anul 2000. Au început să lipsească sponsorii de la Steaua, nu vreau să merg mai departe și să fac insinuări. A fost inventat Gigi Becali ca principal finanțator, în presă și în discuțiile de televiziune, asta era titulatura, deși nu avea nicio funcție atunci. Împrumuta clubul, iar gir erau contractele jucătorilor. Această rețetă financiară pe care o consider nefericită a condus la ce s-a întâmplat în 2003. Nu am amănuntele afacerii din 2003, dar Steaua a devenit proprietatea cuiva printr-o manevră”, a afirmat Dan Dumitrescu.
În plus, acesta a ținut să precizeze că, după ceea ce s-a întâmplat în 1998, Armata și Ministerul Apărării Naționale nu au niciun drept pentru a-și însuși din nou clubul:
”CSA Steaua și MApN nu pot revendica niciodată această echipă. Nu știu pe ce bază o fac. În urma trecerii din 1998, CSA era reprezentată în Adunarea Generală și în Consiliul de Administrație prin anumiți ofițeri, inclusiv președintele CSA Steaua București, Cristian Gațu, care recunoaște această trecere legală.
Ceea ce vreau eu pentru Steaua, ca om care a lucrat acolo, care a simpatizat echipa, este să devină o echipă curată. Vreau ca oamenii care reprezintă imaginea Stelei să fie lângă ea și, odată cu venirea lor, să dispară derbedeismul de la Steaua”, a mai spus Dan Dumitrescu la Digi Sport Matinal.
Etichete: steaua , gigi becali , armata , fotbal club , mapn , csa , digi sport matinal , 20:00 , dan dumitrescu
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Atacul de joi, în care a Rusia a lansat o rachetă balistică de mare putere asupra Ucrainei, a fost...