Exclusiv Interviu cu eroul Voluntariului din meciul cu Steaua. Ce zice de pasa superbă de gol şi cum vede situaţia din Liga 1
13.02.2017, 20:13Voluntari a reuşit, duminică seară, surpriza etapei în Liga 1, remizând cu Steaua, scor 2-2. Unul dintre eroii ilfovenilor a fost Ionuţ Balaur, care a reuşit o pasă de 40 de metri la reuşita de 1-0 a lui Ivanovic. Totodată, fundaşul central, a fost exemplar în apărare, anihilându-l în multe momente pe Gnohere.
SuperLiga: Poli Iași - FCSB, luni, 20:00, DGS 1
SuperLiga: UTA Arad - Botoșani, luni, 17:00, DGS 1
Într-un interviu realizat astăzi de DigiSport, apărătorul de 27 de ani a vorbit despre partida de aseară, dar şi despre problemele financiare din Liga 1 sau despre modul în care s-a reprofilat singur. La bază atacant, un fotbalist extrem de inteligent, Balaur a înţeles repede că ar putea da un randament superior pe linia de fund.
Ai vrut să degajezi sau chiar te-ai gândit să-i trimiți mingea lui Iovanovic?
Sincer să fiu, am vrut să degajez, dar am avut şansa ca acea minge să se transforme în pasă de gol.
De ce nu reușește Voluntariul mai mult, având în vedere lotul pe care îl are la dispoziție?
În vara trecută s-au făcut multe achiziţii şi nu am fost o echipă atât de omogenă pe cât ne-am fi dorit. Însă, dacă în campionatul următor va rămâne acelaşi nucleu de jucători, cred ca putem spera la un loc de play-off.
Cum ți s-a părut Steaua?
O echipă puternică, cu jucători de valoare. Pot spune că am avut şansă, pentru că Alibec nu a jucat. În opinia mea, e cel mai bun atacant: are forţă, viteză, tehnică bună.
Când crezi că ai fost mai aproape de titlu în carieră. Cu Vaslui sau cu ASA?
Mai aproape de titlu am fost cu Vasluiul în sezonul 2011-2012, când am terminat la un punct în spatele CFR-ului. La ce echipă a avut Vasluiul, merita măcar un trofeu şi mi-aş fi dorit enorm să câştig ceva cu echipa din oraşul meu. Voiam să facem oamenii fericiţi, pentru că la acel moment aveam lume mai multă la antrenamente decât am văzut la meciul de la Cluj din etapa asta (n.r. s-au vândut 4 bilete). Dacă aş putea face din două medalii de vicecampion una de campion, aş fi cel mai fericit.
Cum e să fii cu banii aproape la zi ca fotbalist, după ce în ultimii ani ai jucat aproape gratis?
Mă bucur că am ales să vin la Voluntari, unde sunt cu banii la zi, avem condiţii foarte bune de antrenament, iar munca îmi este respectată. Zi de zi merg motivat la antrenament şi dau totul. La celelalte echipe, unde nu mi-am luat banii, concentrarea nu putea fi aceeaşi, oricât mi-aş fi impus acest lucru. E dificil să joci fotbal când nu eşti plătit şi cred că aceste echipe care intră în insolvenţă ar trebui retrogradate în Liga a 5-a. Părerea mea e că noi, jucătorii, trebuie să fim mai uniţi şi, împreună cu AFANUL, să găsim o soluţie ca jucătorul să nu mai fie păcălit, să nu mai fie tratat ca un sclav. Dacă tot suntem în perioada de proteste, cred că şi noi am putea face acest lucru, pentru că nu este posibil să stai neplătit câte 6-8 luni. Cluburile se comportă astfel pentru că nu suntem uniţi şi acceptăm minciunile care ni se zic zilnic. Mă bucur că acum sunt legitimat la unul dintre puţinele cluburi din România unde se plăteşte totul la timp şi jucătorii sunt respectaţi!
Povestește-ne un pic despre antrenorii pe care i-ai avut în carieră...Hizo, Ignacio sau Ciobotariu.
Domnul Hizo a fost cel care m-a debutat în Liga 1 ca atacant, din păcate cu domnul Ignacio nu am putut lucra pentru că în acea perioadă eram operat de ligamente încrucişate, o operaţie ce m-a ţinut departe de teren 8 luni. Şi domnul Ciobotariu e unul din antrenorii buni ai ţării, ştie să facă vestiarul să fie unit. Creează o atmosfera bună în echipa şi astfel vii cu entuziasm la antrenament. M-am simţit bine cu dumnealui antrenor.
Crezi că ai fi reușit mai multe ca fotbalist dacă ai fi fost atacant?
Postul mi l-am schimbat singur pentru că în acea perioadă Marius Niculae şi Mike Temwanjera erau atacanţi la Vaslui. Era greu să îmi fac loc, iar după accidentarea lui Gabriel Cânu, la antrenamente jucam fundaş central, şi o făceam foarte bine. Astfel, am rămas acolo. În acea perioadă, cel care m-a învăţat multe despre acest post a fost Ciprian Danciu, fost fotbalist al Craiovei şi al lui Dinamo.
Cum e pentru tine viaţa în București?
Pentru un băiat ca mine, care a venit de la Vaslui, totul e foarte diferit. Aici e multă agitaţie, dar m-am adaptat repede pentru că am mai stat o dată în capitală, când jucam la Otopeni.
Etichete: ionut balaur , interviu voluntari
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Rusia reprezintă o ameninţare mai mare pentru securitatea Uniunii Europene decât pentru apărare...