Încurcături la Rapid! Massone l-a contestat în instanță pe Moraru, ședința AGA a fost suspendată!
10.09.2014, 01:33Cu toate că teoretic Rapid a intrat pe mâna lui Valerii Moraru, gruparea din Giulești nu are parte deloc de liniște. Angelo Massone, italianul care din primăvara a cochetat cu posibilitatea de a prelua gruparea feroviarilor, a contestat în instanță calitatea de acționariat a lui Moraru, iar rezultatul este că administratorul judiciar Cristina Andronache a decis să suspende ședința Adunării Generale Extraordinare până la soluționarea problemei pe cale legală.
Premier League: Man. City - Tottenham, sâmbătă, 19:30, DGS 1
SuperLiga: CFR Cluj - Rapid, sâmbătă, 21:30, DGS 1
Hotărârea acesteia a fost luată după ce Massone a fost prezent, marți, la baza sportivă Pro Rapid, unde avea loc întâlnirea acționarilor și le-a comunicat acestora faptul că a deschis o acțiune legală în care contestă legalitatea actualului patronat.
Concret, Angelo Massone a solicitat la Tribunalul Bucureşti anularea contractului prin care Adrian Zamfir a cesionat la 30 mai cele 80 de procente din acţiunile pe care le deţinea către suporterii Adrian Matei, Paul Ciobanu, Răzvan Căprăroiu şi Iulian Udrea. Din cele 80 de procente, cei patru suporteri au cedat la rândul lor 75 la sută din acţiuni către Valerii Moraru la 25 iulie.
Motivul este reprezentat de faptul că acel contract a fost semnat la 30 mai, dar apare înregistrat în Registrul Acţionarilor de către Zamfir la 1 sau 2 iulie. La acele date, însă, Adrian Zamfir nu mai era adminstrator special al clubului şi, conform legii, nu mai avea dreptul să facă înregistrări în Registrul Acţionarilor. Acesta îşi dăduse demisia din funcţia de administrator special la 18 mai. Ca atare, contractul de cesionare a celor 80 la sută din acţiuni nu putea fi valabil decât dacă era înregistrat de administratorul judiciar, ceea ce Cristina Andronache nu a făcut.
Mai mult, situaţia acţionariatului SC FC Rapid SA este confuză cu atât mai mult cu cât în momentul de faţă la Registrul Comerţului acţionar majoritar al clubului figurează în continuare Adrian Zamfir, iar Angelo Massone se consideră acţionar majoritar al clubului în baza unui contract de vânzare-cumpărare semnat cu acesta, cel care i-a fost prezentat de administratorul judiciar drept deţinătorul a peste 99 la sută din acţiunile grupării giuleştene.
Moraru vrea înlocuirea lui Andronache
Valerii Moraru a devenit, la 25 iulie, acţionar majoritar al FC Rapid, preluând 75 la sută din cele 80 de procente deţinute de suporterii Adrian Matei, Paul Ciobanu, Răzvan Căprăroiu şi Iulian Udrea. Trei dintre fani au rămas cu câte 1 la sută, iar unul dintre aceştia cu 2 la sută din acţiuni. La 28 iulie, Moraru şi-a majorat portofoliul de acţiuni la SC FC Rapid SA, ajungând la 94,72 la sută după ce a achiziţionat şi cele 20 de procente pe care le mai deţinea Adrian Zamfir.
"Nu înţeleg ce urmăreşte până la urmă doamna Andronache, pentru că toată activitatea ei, aceste jocuri, nu face decât să înrăutăţească situaţia, care este şi aşa complicată. Noi am avut pierderi destul de mari după intrarea în insolvenţă şi acum trebuie să vedem cum să rezolvăm situaţia. Iar situaţia asta tensionată nu permite nici altor acţionari şi sponsorilor să vină lângă noi. Am cerut înlocuirea administratorului judiciar, încă nu am primit un răspuns", a spus Moraru.
Acesta a adăugat că Rapid riscă din nou falimentul din cauza divergenţelor cu administratorul judiciar:
"Azi situaţia o complicăm în urma unor acţiuni luate de administratorul judiciar care nu face decât să îngreuneze situaţia. Nu ne permite să ne dezvoltăm şi să negociem cu viitorii sponsori, nu ne permite siguranţă. Blocajul de transfer bancar ar aduce clubul la faliment. Noi azi avem cinci-şase cereri de faliment şi e necesar ca în urma renegocierilor cu ei să le transferăm banii respectivi. Dacă nu se ajunge la un consens cu doamna Andronache se ajunge la faliment, pentru că FC Rapid alţi bani nu are.
S-au terminat banii din transferul lui Ioniţă, mai avem puţin de încasat de la Federaţie, să vedem ce face mai departe doamna Andronache. Dacă nu eram noi, ce făcea? De bine, de rău, noi am asigurat plăţi în următoarele zece luni de 94.000 de euro lunar, dintre care 7.000 reprezintă TVA. Dacă am aduce bani la club şi am umple conturile nu înseamnă că mâine ar fi gestionaţi corect şi peste o săptămână nu vom avea acelaşi probleme. Noi aducem bani la club atât cât să asigurăm buna activitate a clubului".
"Îl aștept pe Massone să vină alături, dacă vrea"
Valerii Moraru nu este convins de faptul că Angelo Massone ar deține un contract semnat cu Adrian Zamfir. Cu toate aceste, actualul proprietar este dispus să-l primească pe italian în rândul acționarilor dacă acesta se hotărăște să investească.
"Eu nu am văzut contractul lui Massone cu Zamfir, nici nu sunt sigur că îl are. A cumpărat acţiunile de la o persoană (n.r. - Adrian Zamfir) care la momentul acela nici nu mai avea acţiunile. Asta din spusele dânsului, acum nu ştiu dacă el a cumpărat ceva sau nu.
Azi, Massone mi-a zis că eu nu am nicio vină. Iar domnul Zamfir mi-a zis că nu i-a vândut nicio acţiune. O opţiune de cumpărare nu înseamnă o vânzare de acţiuni. Domnul Massone a venit azi la Adunarea Generală a acţionarilor invitat de doamna Andronache (n.r. - administratorul judiciar Cristina Andronache)", a declarat Moraru la finalul la finalul Adunării Generale a FC Rapid, suspendată la solicitarea lui Massone.
"Eu i-am arătat situaţia, cifrele, ca să vadă ce pretinde. Dacă îşi asumă, atunci noi suntem deschişi chiar şi la o colaborare. Dar nu prea cred într-o colaborare pentru că omul nu cunoaşte situaţia şi doar îşi dă cu părerea", a adăugat Moraru.
Massone: “Sunt convins că justiția va triumfa!”
De partea cealaltă, italianul continuă să-și revendice dreptul de proprietate asupra clubului de lângă Podul Grant.
"După părerea mea, din păcate este vorba de o eroare gravă, pentru că este valid contractul meu (n.r. - semnat cu Adrian Zamfir), iar al lui Moraru nu. Dar încercăm să rezolvăm aceste probleme pentru că este corect ca la club să fie linişte şi important este să salvăm clubul.
Mă gândesc că justiţia va triumfa. Nu sunt interesat să fac război din punct de vedere legal, important este ca toţi să înţelegem cum stau lucrurile, toţi trebuie să ştim cum să acţionăm şi să spunem adevărul. Nu ştiu când voi primi un răspuns din partea justiţiei. Cel mai bine ar fi să nu aşteptăm un răspuns din partea justiţiei şi să găsim o soluţie inteligentă pentru club", a spus Massone.
Acesta s-a declarat dispus să colaboreze cu Valerii Moraru "dacă totul este clar şi nu sunt situaţii ciudate.
"Pot să spun că a fost o întâlnire bună. Încercăm să punem mai presus de orice interesele Rapidului, nu doar interesele personale", a adăugat investitorul italian.
Întrebat ce se poate întâmpla dacă Valerii Moraru nu îl acceptă ca asociat sau nu îi cedează clubul giuleştean, Massone a răspuns:
"Vom merge înainte în justiţie şi sunt sigur că justiţia română va recunoaşte faptul că eu sunt acţionarul majoritar al clubului. O demonstrează faptul că azi am putut să particip la adunarea acţionarilor".
Etichete: patroni rapid , massone l-a contestat in instanta pe valerii moraru , angelo massone patron rapid , massone valerii moraru , probleme rapid acte actionari patroni , rapid are doi patroni
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Fostul președinte rus și actual vicepreședinte al Consiliului de Securitate Dmitri Medvedev...