Exclusiv Ienei a dezvăluit de ce a refuzat în '98 să fie președinte al noii echipe Steaua și cum s-a ajuns la varianta Păunescu
23.01.2017, 11:08Emeric Ienei a dezvăluit în direct la Digi Sport de ce a refuzat să preia funcția de președinte al Adunării Generale a Stelei în momentul în care echipa a trecut de la Armată la Asociație. Fostul antrenor de legendă al roș-albaștrilor a preferat să continue meseria de antrenor și susține că nu ar fi făcut față în noua funcție.
SuperLiga: Sepsi - Petrolul, sâmbătă, 18:30, DGS 1
SuperLiga: Dinamo - UTA, sâmbătă, 21:00, DGS 1
”Am avut o discuție cu domnul Gațu și când am auzit condițiile în care se va face această trecere, am făcut o analiză mai profundă și am zis că eu sunt antrenor și vreau să mă ocup de acest lucru.
Funcția de președinte mă depășește pe mine, eu am zis că eu mă pricep să antrenez. Nu am dorit să amestec lucrurile. Un antrenor nu are voie să se bage în problemele administrative”, a declarat Emeric Ienei la Digi Sport Matinal.
Fostul antrenor al Stelei este dezamăgit de faptul că jucătorii alături de care a cucerit Cupa Campionilor Europeni se ceartă acum între ei.
”Nu se poate așa ceva. Această echipă a făcut istorie pentru România. Acești jucători au fost prieteni adevărați și mă surprinde să aud acum că ei zic că nu au fost prieteni și doar colegi. Mă doare când văd Generația 86 scindată”, a mai spus Ienei.
Fostul secretar general al Adunării Generale a Stelei din acea perioadă, Dan Dumitrescu, a povestit cum s-a ajuns la numirea lui Viorel Păunescu în funcția de președinte al Adunării Generale, după refuzul lui Emeric Ienei.
”După ce domnul Ienei a refuzat, domnul Gațu a venit cu ideea de a-l pune pe Viorel Păunescu președinte. Eu m-am opus, pentru că aș fi vrut un om care să fi trăit prin emoție și să transmită spiritul mai departe. Dar în cele din urmă, noi eram presați, Steaua nu mai putea funcționa ca secție de fotbal.
Ne-am gândit atunci ca echipa să fie în propietatea Adunării Generale, formată din foști sportivi. În decembrie 1998 s-a format consiliul de administarție al Adunării Generale, care a fost format din 9 membri, din care 3 au fost desemnați de Ministerul Apărării”, a spus și Dan Dumitrescu.
În anul 2015, FC Steaua a pierdut marca Steaua Bucureşti, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a respins contestaţia în anulare formulată de club la decizia din 3 decembrie 2014 prin care i-a fost anulată marca. ICCJ a anulat marca Steaua Bucureşti înregistrată sub nr. 061735 în 29 ianuarie 2004 de SC Fotbal Club Steaua Bucureşti SA.
Curtea de Apel a decis pe 21 decembrie 2016 ca Becali să nu mai poată folosi numele Steaua, după ce în mai 2016 Tribunalul Bucureşti a decis că Fotbal Club "Steaua" Bucureşti, club finanţat de omul de afaceri George Becali, îşi poate păstra numele.
Hotărârea Curții de Apel nu este definitivă, Becali poate să se adreseze la Înalta Curte de Casație și Justiție, iar în cazul în care va avea câștig de cauză nu va mai fi nevoit să-și schimbe numele.
PROGRAMUL COMPLET AL CANALELOR DIGI SPORT
Etichete: steaua , emeric ienei , ienei steaua , ienei presedinte , dan dumitrescu ienei
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Camerele auto video sunt un dispozitiv util pentru șoferi și pot fi de un real ajutor în cazul unor...