Gigi Becali nu se teme că CSA Steaua va apela la TAS pentru promovare. ”Numele Steaua va reveni la mine”
articol scris de Digi Sport21.03.2022, 14:40
Gigi Becali (63 de ani) nu se teme de demersul celor de la CSA Steaua, care ar fi tentați să apeleze la TAS, după ce FRF a comunicat că gruparea din Ghencea nu are drept de promovare în Liga 1.
SuperLiga: Univ. Craiova - Hermannstadt, sâmbătă, 18:15, DGS 1
SuperLiga: Rapid - UTA Arad, sâmbătă, 21:00, DGS 1
Milionarul din Pipera este chiar convins că peste trei sau patru ani echipa din Liga 1 își va recăpăta numele.
Gigi Becali nu se teme că CSA Steaua va apela la TAS pentru promovare. ”Numele Steaua va reveni la mine”
În acest moment există pe rol un proces legat de mărcile legate de clubul fanion al României.
”Păi, nu îi lasă TAS-ul, comisiile. În primul rând, cum ai ajuns până aici? Ei trebuie să facă doar fotbal amator. Nici nu ar fi trebuit să ajungă în Liga 2.
Până la urmă, nici nu mă mai interesează pe mine CSA”, a spus Becali, la ”Ora exactă în sport”.
Becali: ”Va mai dura 3-4 ani până se va rezolva”
Chestionat dacă nu se teme ca FCSB să fie exclusă din prima ligă, omul de afaceri a replicat:
”Să fie FCSB exclusă din Liga 1? Doamne miluiește! Păi, cum să facă așa ceva? Ca să fii în Liga 1, trebuie să ai ultimii trei ani, să te duci în cupele europene. Noi în ultimii trei ani am fost.
Ei n-au contestat niciodată locul nostru din Liga 1. Curând se va rezolva și asta. Ei nu vor mai avea voie să se numească Steaua, curând. Adică, în 3-4 ani se vor numi CSA, nu Steaua. O să vedeți. Numele va reveni la mine.
Ne vom numi iar Steaua. Sau FCSB, adică Fotbal Club Steaua București”, a mai precizat Becali, la Pro X.
Verdict în procesul pentru marca Steaua, între FCSB și CSA. Decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție
Înalta Curte de Casație și Justiție a luat o decizie în procesul care vizează marca Steaua, între FCSB și Clubul Sportiv al Armatei. Instanța a admis recursurile ambelor părți și a decis să trimită dosarul pentru rejudecare la Curtea de Apel București.
Avocații care au reprezentat FCSB susțin că această decizie este favorabilă clubului patronat de către Gigi Becali.
Până la ora redactării materialului, poziția oficială a CSA Steaua încă nu a fost exprimată.
FCSB a cerut anularea, respectiv decăderea tuturor mărcilor “Steaua” aparținând CSA și constatarea mărcii notorii “Steaua” aparținând FCSB, din anul 2003.
Dosarul privind marca Steaua va fi rejudecat la Curtea de Apel
După decizia de azi, Curtea de Apel București va trebui să rejudece în totalitate dosarul. FCSB susține că nu există o marcă notorie a CSA cu denumirea Steaua, în condițiile în care Clubul Sportiv al Armatei nu a folosit mărcile în perioada 2003 - 2017.
În schimb, CSA Steaua susține că este continuatoarea echipei istorice, câștigătoare a Cupei Campionilor Europeni, și pretinde daune în valoare de 37 de milioane de euro, pentru că FCSB ar fi profitat fără temei legal de pe urma mărcii "Steaua" în perioada 2004-2014.
În plus, CSA Steaua a cerut la FRF dezafilierea FCSB-ului și excluderea din cupele europene.
- FCSB ocupă locul doi în Liga 1. CSA Steaua ocupă locul patru în play-off-ul Ligii 2, dar nu are drept de promovare, potrivit unui anunț făcut de FRF.
"Azi, 15.03.2022, Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat Decizia nr. 490/2022, în recursurile declarate de FCSB și de CSA împotriva deciziei Curții de Apel București.
Vă amintim că, în dosarul nr. 11509/3/2017, FCSB a cerut anularea respectiv decăderea tuturor mărcilor STEAUA aparținând CSA și constatarea mărcii notorii STEAUA aparținând FCSB, din anul 2003.
Curtea de Apel București a admis în parte acțiunea, deși a constatat că niciuna dintre mărcile STEAUA înregistrate de CSA nu au fost efectiv folosite și a decăzut CSA din 4 mărci ale portofoliului CSA de 8 mărci înregistrate cu denumirea STEAUA.
Pentru restul mărcilor, Curtea de Apel a refuzat să judece cauza, considerând că există autoritate de lucru judecat din dosarul anterior, în care Înalta Curte a anulat marca Steaua aparținând FCSB (pe atunci Fotbal Club Steaua București S.A.)
Decizia acum definitivă a Înaltei Curți vine în sprijinul criticilor din recursul depus de FCSB, potrivit cărora nu există autoritatea de lucru judecat și mai ales, nu există o marcă notorie a CSA cu denumirea STEAUA, în condițiile în care aceștia din urmă nici măcar nu au folosit mărcile în perioada 2003 - 2017.
În rejudecare, Curtea de Apel București va trebui să judece în totalitate dosarul depus de FCSB, în care existau dovezi puternice că marca notorie STEAUA le aparține începând cu anul 2003 când au preluat clubul, pe fondul încetării folosirii acestei mărci de către CSA, din anul 1998.
Soluția ÎCCJ este următoarea: Respinge cererea de repunere pe rol a cauzei formulată de recurentul -reclamant Fotbal Club FCSB S.A, ca nefondată. Admite recursurile declarate de pârâtul Clubul Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti şi de reclamantul Fotbal Club FCSB S.A. împotriva deciziei nr. 682A din 25 aprilie 2019 şi a hotărârii intermediare nr.1491 din 27 noiembrie 2018, ambele pronunţate de Curtea de Apel Bucureşti - Secţia a IV-a civilă. Casează deciziile şi trimite cauza, spre rejudecare, la aceeaşi curte de apel. Definitivă.
Așa cum se observă a admis și recursul CSA, lucru des întîlnit când pronunță casarea cu rejudecare, FCSB are însă de câștigat având calitatea de reclamant și decizia Curții de apel îi era favorabilă doar în parte FCSB, acum în rejudecare instanța de apel va fi obligată să se pronunțe asupra mărcii notorii, neînregistrate, aparținând FCSB, și asupra decăderii întregului portofoliu de mărci STEAUA al CSA, aspect refuzat inițial de instanța de apel sub umbrela unei pretinse mărci notorii.
În ultima perioadă, jurisprudența Înaltei Curți s-a schimbat în sensul că, pentru a fi notorie, o marcă trebuie să facă în primul rând obiectul folosirii publice, serioase, cu titlul de marcă, ori din probele administrate de CSA niciuna dintre mărcile din portofoliu nu au făcut obiectul folosirii.
Decizia este astfel favorabilă FCSB, deoarece se respinge autoritatea de lucru judecat inițial reținută de instanța de apel și oblige instanța de apel, în rejudecare, să cerceteze obiectiv cauza, fără a se ascunde sub umbrela unei pretinse notorietăți demult apuse a mărcilor Steaua, înregistrate furibund de CSA în perioada de după 1998", a spus Adrian Căvescu, avocatul FCSB-ului, pentru digisport.ro.
- CSA Steaua a câştigat procesul pentru palmares cu FCSB şi a recuperat marca Steaua de la Gigi Becali.
La Curtea de Apel București, în 2021, CSA Steaua a câștigat în instanță trofeele și performanțele clubului de la înființarea din 1947 până în 1998. CSA Steaua a cerut și palmaresul clubului roș-albastru între anii 1998, când Viorel Păunescu a devenit președintele "militarilor", și 2003.
FCSB a susținut că deține palmaresul echipei din 1998 până în prezent, deoarece a asigurat continuitatea echipei Steaua. O decizie în acest sens n-a fost confirmată de instanță.
Etichete: gigi becali
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Preşedintele Vladimir Putin consideră că Ucraina trebuie să rămână „neutră” pentru a exista o șansă...