Exclusiv ”FCSB cere decăderea și anularea tuturor mărcilor CSA!”. Marca Steaua, episod nou! Replica lui Florin Talpan
articol scris de Digi Sport11.11.2021, 08:17
Procesul privind anularea mărcilor Steaua, deschis de FCSB în anul 2017 și-a consumat azi, 9 noiembrie 2021, un nou episod.
Champions League: PSV - Girona, marți, 19:45, DGS 1
Champions League: Real Madrid - Milan, marți, 22:00, DGS 1
Judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție au amânat judecarea dosarului până pe 25 ianuarie 2022, când sunt semnale că se va da verdictul final. Până atunci, cele două tabere se luptă și pentru Stadionul Steaua.
UPDATE: Dreptul la replică transmis de Florin Talpan
Juristul clubului CSA Steaua, Florin Talpan, a fost deranjat de două dintre articolele publicate în ultima perioadă de digisport.ro, cu afirmaţii făcute de cei care susţin FCSB în "războiul" în instanţă purtat cu clubul din Ghencea.
Oficialul Stelei alege să critice presa, în general, în loc să le răspundă punctual celor doi reprezentanţi care susţin FCSB, adică avocatului clubului lui Gigi Becali, Adrian Căvescu, respectiv preşedintelui Asociaţiei Salvaţi Steaua, Virgil Boglea.
De exemplu, acesta din urmă este cel care a afirmat că ”Întreg clubul va fi afectat! Vor da jos sigla de pe toate scaunele!”, iar întrebarea dacă mărcile au fost "înregistrate cu rea credinţă" a fost pusă de avocatul Adrian Căvescu.
"De mult timp am incetat sa mai citesc presa …
Presa care induce in eroare publicul, suporterii stelisti. Isi permit sa va induca in eroare deoarece ...ii cititi!
Daca si-ar pierde publicul cititor, nu ar mai avea audienta si ar disparea treptat, treptat.
Ca titlu de exemplu, articol scris ieri de Digi Sport: ”FCSB cere decăderea și anularea tuturor mărcilor CSA! Marca Steaua, episod nou! Ce s-a întâmplat la termenul de azi. Mărci înregistrate cu rea-credință”?
Citez : “ Judecătorii vor să se convingă de faptul că cei de la CSA au folosit marca STEAUA, despre care au pretins că ar fi notorie, dar cu privire la care se pare că nu au fost în măsură să facă dovada folosirii acesteia. De aceea, Instanța va solicita celor de la OSIM documente din dosarul judecat în anul 2005, în care această din urmă instituție ar fi constatat notorietatea acestei mărci, întrucât se pare că nu îndeplineau condițiile legale.”
Total fals, dragi suporteri ! Nu instanta vrea sa se convinga! FCSB a solicitat acest lucru, dar judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie, ascultand argumentele mele, legale si intemeiate au respins aceasta cerere a avocatului FCSB!
De asemenea, Inalta Curte de Casatie si Justitie a mai respins ca inadmisibila si cererea avocatului FCSB de sesizare a ICCJ pentru dezlegarea unor chestiuni de drept !
Alegatiile jurnalistilor, aparatorilor FCSB si ai acolitilor FCSB cum ca ”Întreg clubul va fi afectat! Vor da jos sigla de pe toate scaunele!”. Lovitura pregătită de FCSB pentru CSA Steaua“ sunt nereale si penibile!
Va rog sa nu mai dati crezare decat informatiilor credibile si nu la toti cei care vor sa informeze fals opinia publica.
Va rog sa aveti incredere in mine si in toata munca mea. Nu cred ca v-am dezamagit vreodata!", este scris în dreptul la replică transmis de Florin Talpan.
Marca Steaua, episod nou! Ce s-a întâmplat la termenul din 11 noiembrie. ”Mărci înregistrate cu rea-credință”?
Curtea de Apel București a anulat 4 mărci din portofoliul CSA de 8 mărci cu denumirea STEAUA, Atât FCSB cât și CSA au declarat recurs.
Judecătorii vor să se convingă de faptul că cei de la CSA au folosit marca STEAUA, despre care au pretins că ar fi notorie, dar cu privire la care se pare că nu au fost în măsură să facă dovada folosirii acesteia/
De aceea, Instanța va solicita celor de la OSIM documente din dosarul judecat în anul 2005, în care această din urmă instituție ar fi constatat notorietatea acestei mărci, întrucât se pare că nu îndeplineau condițiile legale.
"FCSB a formulat recurs și cere decăderea și respectiv anularea tuturor mărcilor CSA cu denumirea Steaua. Totul pe motiv că respectivele mărci nu au fost folosite ori au fost înregistrate cu rea-credință, în contextul în care, după închiderea secției de fotbal din anul 1998 și transferul echipei și a întregii activități fotbalistică și competiționale către ONG-ul Asociația FC Steaua, care, mai apoi a predat echipa în anul 2003 către actualul FCSB, CSA a înregistrat la OSIM aceste mărci în nume propriu, ca "mărci de baraj" exclusiv cu scopul de a le cesiona sau licenția mai târziu către FCSB, aspect interzis de legislația incidentă materiei mărcilor", a declarat avocatul Adrian Căvescu, pentru digisport.ro.
Poziția CSA Steaua ar fi în pericol în acest moment, susțin unele surse, deoarece Curtea de Apel București a constatat în apel că mărcile STEAUA înregistrate de CSA la OSIM erau nefolosite în activitățile comerciale ale grupării din Ghencea.
Motivul pentru care procesul a fost din nou amânat. Ce a cerut Instanța
Pentru acest motiv, judecătorii au dispus decăderea celor de la CSA Steaua din dreptul de a deține 4 mărci. Banii cheltuiți de către cei de la CSA, în perioada 2013-2017, se pare că s-ar fi îndreptat spre evenimente private unde se "autopremiau" și nu pentru activitățile publice ce trebuiau desfășurate, conform statutului de organizare și funcționare.
CSA oferea propriilor angajați pixuri, calendare, agende și medalii, în loc să se ocupe de maximizarea încasărilor pentru a justifica bugetele cheltuiele de armată cu activitățile sportive.
Mai mult, cei de la Steaua ar fi depus la dosar doar probe care să ateste că au cheltuit bugetul în alte scopuri decât cele destinate prin lege, respectiv evenimente "comemorative" din istoria glorioasă dar acum demult apusă, a clubului.
Iată câteva fragmente din decizia Curții de Apel București nr. 682A/2019.
Galerie Foto
”Întreg clubul va fi afectat! Vor da jos sigla de pe toate scaunele!”. Lovitura pregătită de FCSB pentru CSA Steaua
Virgil Boglea, avocatul Asociației ”Salvați Steaua!”, susține că gruparea din Ghencea va avea mari probleme dacă decizia nu se va schimba.
”Cei de la CSA au pierdut patru mărci extrem de importante. Este cea cu vulturul, cea din 1947, aceea cu steaua roșie și cu acel 'A' în mijloc, plus alte două la fel de importante. Dacă Instanța nu va mai schimba nimic și decizia va deveni definitivă, atunci nu numai echipa de fotbal, ci întreg clubul va fi afectat!
În primul rând, vor fi obligați să dea jos sigla cu vulturul, care se regăsește pe toate scaunele din interiorul stadionului.
Dar, va fi o mare lovitură și de imagine pe care o vor primi cei de acolo. Asta este, noi nu ne-am dorit un astfel de scandal, nu noi am fost cei ccare l-am provocat”, a spus Boglea, pentru digisport.ro.
Etichete: marca steaua , proces marca steaua , adrian cavescu , palmare steaua
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Jurnaliștii ruși de la „Sistema” - echipa de investigații din cadrul redacției ruse a Europei...