"FC Steaua București" e istorie pentru echipa lui Becali. Mișcarea de ultimă oră a vicecampioanei României
12.05.2018, 00:10FCSB a făcut două mișcări importante, la o săptămână după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins apelul depus de Gigi Becali pentru recuperarea mărcii Steaua pentru formația sa, decizie care împiedică vicecampioana României să mai folosească vreodată numele echipei deținute de Clubul Sportiv al Armatei. Roș-albaștrii din Liga 1 au schimbat denumirile paginilor oficiale de Facebook și de Instagram ale clubului.
SuperLiga: Botoșani - Poli Iași, luni, 17:30, DGS 1
SuperLiga: UTA Arad - Univ. Craiova, luni, 20:30, DGS 1
"FC Steaua București" a dispărut din denumirea oficială a paginii de Facebook a formației care în acest moment e antrenată de Nicolae Dică. Numele de acum apare simplu, "FCSB". În schimb, în postări - text și foto, în egală măsură, chiar și cele de după decizia ICCJ - roș-albaștrii folosesc această nume, când se referă la FCSB.
Galerie Foto
De asemenea, site-ul oficial al clubului se numește în continuare "steauafc.com"; totodată, acolo stadionul Ghencea figurează și acum drept terenul pe care FCSB joacă meciurile de pe teren propriu, la mai mult de 3 ani de la disputarea ultimei partide pe arena care le-a servit roș-albaștrilor drept "casă" timp de 41 de ani.
Ultimul meci disputat pe Stadionul Ghencea a fost FCSB - Viitorul 4-1, din 22 martie 2015, în urmă cu mai mult de 3 ani.
Istoricul conflictului
Războiul dintre FCSB și Armată a început în anul 2015, când clubul patronat de Becali a pierdut marca Steaua Bucureşti, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a respins contestaţia în anulare formulată de club la decizia din 3 decembrie prin care i-a fost anulată marca. ICCJ a anulat, pe 3 decembrie, marca Steaua Bucureşti înregistrată sub nr. 061735 în 29 ianuarie 2004 de SC Fotbal Club Steaua Bucureşti SA.
FCSB a fost acţionată în instanţă în 2011 de Clubul Sportiv al Armatei "Steaua" Bucureşti, care a cerut anularea mărcii înregistrate de gruparea din Liga I. Tribunalul Bucureşti a respins această cerere, în 17 aprilie 2012, decizie menţinută de Curtea de Apel Bucureşti, în 20 decembrie 2013, însă ICCJ a dat dreptate clubului sportiv.
Ulterior au existat mai multe runde de negocieri între cele două părți, pentru ca Becali să poată folosi în continuare numele de Steaua, dar nu s-a ajuns la nicun consens.
În vara lui 2017, CSA a reînființat secția de fotbal a clubului, iar echipa coordonată în acest moment de Marius Lăcătuș, Ștefan Iovan și Ion Ion evoluează în Liga 4 și este susținută de suporterii de la Peluza Sud Steaua.
Pe 4 mai 2018, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis definitiv şi irevocabil că FCSB nu are niciun drept asupra brandului Steaua.
Pe 9 mai 2018, magistrații Tribunalului București au stabilit data de 5 septembrie 2018 pentru judecarea unui nou termen în dosarul legat de despăgubirile pe care cei de la CSA Steaua le pretind de la FCSB: 37 de milioane de euro, pentru folosirea mărcii în perioada 2004-2014.
Becali susţine că despăgubirile pot fi cerute doar pe 3 ani, nu pe 10, deoarece restul anilor ar fi fost prescrişi. Cum contestaţia CSA a fost formulată în 2016, perioada pe care finanţatorul echipei din Liga 1 consideră să ar trebui să plătească o sumă ar fi cea aferentă anului 2013, deoarece în 2014 a schimbat denumirea echipei.
Etichete: becali , fcsb , steaua fcsb , fc steaua bucuresti , denumire steaua , fcsb steaua , fcsb fc steaua bucuresti , fcsb oficial , oficial fcsb , denumire fcsb
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Rezultate parțiale în timp real ale alegerilor prezidențiale din 24 noiembrie, primul tur de...