Două foste campioane, în mare pericol să nu ia licenţa! Propriii jucători le pot îngropa
27.03.2014, 11:51După ce o fostă campioană, Unirea Urziceni, a dispărut de pe harta fotbalului nostru, alte două echipe care au triumfat în Liga I, Oţelul şi CFR, întâmpină mari dificultăţi şi, la cum stau lucrurile azi, e aproape imposibil să ia licenţa, fapt ce echivalează cu retrogradarea în eşalonul inferior!
SuperLiga: Sepsi - Buzău, vineri, 17:30, DGS 1
SuperLiga: Farul - Oțelul, vineri, 20:30, DGS 1
Data de 31 martie le sperie mai mult ca oricând pe reprezentantele Ligii I. Practic, până luni cluburile care vor să ia startul şi în sezonul viitor în cel mai important eşalon al fotbalului nostru trebuie să depună dosarul de licenţiere. Unul dintre criteriile cele mai importante şi care dau cele mai multe bătăi de cap se referă la plata datoriilor către angajaţi. Asta s-ar traduce prin faptul că nu trebuie să existe restanţe salariale la 31 decembrie 2013.
Lucru aproape imposibil pentru destul de multe cluburi. Cele mai cunoscute dintre ele, aşa cum spuneam, două foste campioane din trecutul apropiat: CFR şi Oţelul. Pentru a se dribla rigurozitatea procesului de licenţiere de până acum, se proceda la prezentarea unor documente semnate de angajaţi (jucători, staff tehnic şi administrativ) cum că sunt de acord cu eşalonarea acestor restanţe.
Din informaţiile digisport.ro, atât jucătorii gălăţeni, cât şi cei clujeni sunt hotărîţi să nu semneze o astfel de înţelegere, fapt ce ar duce automat la „picarea” licenţei şi implicit la retrogradare.
FC Brașov, într-o situație asemănătoare
Atât la Cluj, cât şi la Galaţi nu s-au mai plătit salarii de mai bine de 4 luni şi dacă patronii nu vor debloca sume de bani, soarta cluburilor ce până nu demult se mândreau cu prezenţe pe marile stadioane ale Ligii Campionilor pare peceteluită. Şi Adamescu, şi Paszkany au admis dificultăţi majore din punct de vedere financiar şi e greu de crezut că vor plăti. În aceeaşi situaţie critică este şi FC Braşov.
Preşedintele Ligii şi-a schimbat discursul pe subiectul licenţierii
Cazul acestor două echipe nu este singular. Un alt club de tradiţie, Rapid, va încerca să îşi convingă jucătorii să semneze pentu reeşalonarea datoriilor în tentativa de a se obţine licenţa.
În cazul giuleştenilor, hopul este dublu, întrucât pe 28 martie este un alt termen la care judecătorii vor hotărî dacă aprobă sau nu planul de reorganizare.
Gino Iorgulescu și-a schimbat discursul
Devine şi mai evident motivul real pentru care cluburile din Liga 1 au votat eliminarea licenţei şi speră să primească un răspuns afirmativ din partea Comitetului Executiv al FRF. Numai că, la conferinţa de presă de miercuri, preşedintele LPF, Gino Iorgulescu, şi-a schimbat radical discursul şi de la „încercarea de îndulcire a licenţierii” s-a ajuns la "UEFA nu a răspuns încă solicitării noastre. Aşa că am avertizat cluburile că dacă nu îndeplinesc cerinţele este posibil să-şi piardă locul în prima divizie dacă răspunsul UEFA este negativ".
În aceste condiţii, viitorul sezon cu tot ce înseamnă el, număr de echipe, sistem de desfăşurare, bani din drepturi TV se arată a fi unul mai mult decât incert. Practic, vorbim de o criză generalizată în fotbalul românesc, care ar putea afecta drastic competiţia internă.
Etichete: paszkany , arpad paszkany , probleme financiare , gino iorgulescu , licenta liga 1 , otelul licenta , cfr licenta
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Atacul de joi, în care a Rusia a lansat o rachetă balistică de mare putere asupra Ucrainei, a fost...