Dinamoviștii vor stadion nou cu orice preț: ”Trebuie să ieșim în stradă pentru a ne apăra drepturile”
31.05.2017, 12:04Faptul că reprezentanții Clubului Sportiv Dinamo și ACS FC Dinamo au avut mai multe întâlniri fără a a junge la o decizie pentru a se pune de acord privind demersurile necesare și legale pentru realizarea, prin Compania Națională de Investiții, a Obiectivului de Investiții ''Complexul Sportiv Dinamo — Stadion Central'', îi ”pune” pe jar pe suporterii ”roș-albilor”. O parte din ei consideră că trebuie organizată o manifestație prin care să-și exprime dorința de a avea un stadion nou.
Liga Națiunilor: Croația - Portugalia, luni, 21:45, DGS 1
Liga Națiunilor: Spania - Elveția, luni, 21:45, DGS 3
ACS FC Dinamo, aparținând fostului finanțator al clubului de fotbal, Nicolae Badea, entitate distinctă de societatea care deține echipa din prima ligă (FC Dinamo 1948 SA), a impus un termen de 15 zile ca, după realizarea noului stadion de către stat, societatea privată să-și reia dreptul de utilizare pe acesta, tot pe o durată nedeterminată, lucru care nu poate fi acceptat de reprezentanții M.A.I.. La rândul lor, prin vocea Ministrului de Interne, Carmen Dan, aceștia au găsit soluţia pentru reconstruirea stadionului din Ştefan cel Mare, în vederea Euro 2020. Ministerul Afacerilor Interne a anunțat că va încerca să desființeze asocierea dintre Clubul Sportiv Dinamo și ACS FC Dinamo.
Cum cazul pare să nu ajungă la o soluționare în viitorul apropiat, fanii dinamoviști propun să își facă auzite vocile prin intermediul unui protest la care să participe toate facțiunile.
Vă redăm apelul formulat de pe un site al fanilor dinamoviști:
”Acesta este un mesaj către întreaga suflare dinamovistă. Suntem cu toții la curent cu situația delicată a stadionului nostru. De câteva luni de zile, anumiți oameni tot îndrugă în speranța că ne vor ține cu zgarda pusă, că se va face stadion și că e vina "celorlalți". Am văzut cum anumiți ... administratori de firme falimentare își permit să dea cu noroi în oamenii care au adus glorie clubului pentru ca apoi să spună că din cauza CS Dinamo și a MAI nu se face stadion. Am văzut senatori (care sunt în același timp avocații lui Nicolae Badea, lucru ce nu s-a spus în presă) atacând aceleași instituții cu o înverșunare atipică mârșavilor infractori din clasa politica. Atunci când stăpânul e atacat apar slugile să distragă atenția de la lucrurile importante.
Am vazut la CS Dinamo ... numirea la conducere a unei sportive ... nici expertă în management sportiv, nici fostă glorie a clubului pe care îl reprezintă, ne întrebăm cum și de ce a primit această funcție și ce o recomandă pentru aceasta. Anumiți colegi mai paranoici identifică această persoană cu un țap ispășitor, ideal pentru interesele obscure ale unora.
Am văzut că societatea care împiedică refacerea stadionului este în însolvență de 7 ani. Probabil am fost singurii în Romania, o firma se poate afla în insolvență cel mult 5 ani după care este dizolvată, însă autoritățile au alte priorități decât aceea de a-și face treaba. Niciodată nu e prea târziu, sperăm, că dacă tot a trebuit să le spunem să-și facă treaba, măcar să facă acest lucru odată și odată.
Am văzut o presiune foarte mică din partea clubului vizavi de acest subiect, excepție fiind anumite declarații sporandice în presă, din păcate nimic mai mult. E posibil ca acele două milioane pe care Negoiță i le datorează lui Badea să ne țină legați la gură?
Am văzut o propunere cel puțin rezonabilă, ce permitea construirea stadionului pe un teren aflat în paragină, scăpând de această continuă tergiversare. Nu pare, însă, ca cei implicați să fie interesați de acestă propunere. Am ajuns deja cu toții la concluzia că trebuie să ieșim în stradă pentru a ne apăra drepturile. Este inadmisibil, ca noi să avem parte de aceste probleme cât timp alte stadioane se vor renova, fără să mai existe vreo echipă care să joace acolo.
Dacă nu ne implicăm noi, nu o va face nimeni pentru a ne lua apărarea. Multe echipe au dispărut și pentru că suporterii lor nu au acționat la timp sau chiar deloc. Avem oportunitatea de a ne organiza și de a ne manifesta în stradă, trebuie să profităm de ea și să le forțăm mâna celor care ne tot duc cu zăhărelul de atâta amar de vreme. Împreună cu PCH ți toate celelalte structuri organizate ce compun galeria echipei Dinamo, vrem să facem o manifestație prin care familia Dinamo să își exprime arzătoarea dorință de a avea un stadion nou”.
România a primit organizarea a patru meciuri din cadrul Campionatul European din 2020 pe Arena Națională din Capitală. UEFA obligă țările organizatoare să pună la dispoziție alte patru stadioane la standarde internaționale pentru antrenamentele oficiale ale echipelor naționale. Cele patru arene pe care România le-a ales pentru a le moderniza sunt Arcul de Triumf, Steaua, Rapid și Dinamo.
Etichete: dinamo , suporteri , stefan cel mare , stadion , strada , manifestatie , victoriei , stadion cu pista , stadion fara pista
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Autorizarea acordată Kievului de către Washington pentru ca Ucraina să utilizeze rachete americane...