Cornel Dinu îi "distruge" pe străinii care vor să cumpere Dinamo: "Aventurieri şi venetici!"
04.04.2018, 12:09Cornel Dinu speră ca Dinamo să nu ajungă în mâinile străinilor şi face apel la Ionuţ Negoiţă şi Nicolae Badea să nu vândă clubul grupului de investitori reprezentat de Adrian Thiess. "E o faună pentru că, în momentul când lași bogățiile țării, brandurile, le pui pe tarabă și chiar într-un talcioc, toți neaveniții și toate năpârcile și păsările prădătoare din Euopa vin peste noi. Așa s-a întâmplat și cu gazul și cu lumina și cu apa... Ceea ce aș vrea să cred că ar mai avea o limită și există niște conducători. Negoiță și Badea, oameni care au sentimentul de a respecta tradiția și bunul român, sper să nu dea acest brand extraordinar, așa cum vor zecile de mii de suporteri, pe mâna unor aventurieri și a unor venetici care vor să câștige un pumn de țechini de pe urma acestor tranzacții", a spus Cornel Dinu.
SuperLiga: Sepsi - Buzău, vineri, 17:30, DGS 1
SuperLiga: Farul - Oțelul, vineri, 20:30, DGS 1
În cadrul emisiunii Digi Sport Matinal, Cornel Dinu a vorbit despre modul în care s-a înfiinţat Dinamo, clubul unde a făcut istorie şi pe care îl iubeşte enorm. Fostul mare fotbalist este dezamăgit că oamenii care sunt acum în club nu-i cunosc începuturile şi nu se identifică cu tot ceea ce înseamnă culorile roş-albe.
"Aici problemele sunt mai profunde deoarece convingerea mea e că cei care au răspuns, în ultimii ani, de Dinamo, atât din punct de vedere administrativ, cât și tehnic, directori tehnici, directori sportivi, antrenori, nu știu dacă cunosc istoria reală a lui Dinamo. Clubul fost înființat mai mult pe un filon discutabil al unei echipe Ciocanu, deși toată esența sa era în cartierul Obor, în cartierul fostei Unirea Tricolor.
Cei care erau la Unirea Tricolor nu au dorit să fuzioneze cu Ciocanul, echipă discutabilă în componență și cu oameni de o mare calitate, precum Ștefan Cârjan sau profesorul Anghelache care au preferat să se ducă amenințați, în acest sens, în înschisorile de atunci, ominterniste, decât să facă ceva care era împotriva tradiției acestei echipe. Merg mai departe. Întotdeauna, Dinamo a fost atunci înființată... Își permitea cam cei mai buni jucători de la echipele din țară. Mă refer la începuturi pentru că acest club, Dinamo, a avut o singură disciplină, o singură secție, fotbalul, în jurul căruia s-au adus și celelalte. Dar lumea nu știe și nu vrea să respecte tradiția pentru că, în general, suntem o nație care nu ne respectăm tradiția și lucrul acesta ne costă foarte mult. Suntem supuși legendei meșterului Manole, generația care vine distruge ce a făcut cea precedentă. Și de aici tot răul", a spus Cornel Dinu.
Referitor la faptul că suporterii lui Dinamo s-au organizat într-o asociaţie şi sunt decişi să cumpere clubul de la Ionuţ Negoiţă, Cornel Dinu a declarat: "Este o chemare a foarte multor amatori de fotbal din țară și străinătate care se identifică cu acest brand, cu istoria lui, cu bune și cu rele și probabil că așa va trebui să mergem înainte. În ceea ce privește jucătorii tineri, atunci s-au luat jucători de la toate echipele. Mă refer la începuturi, anii 50. După care, antrenorii care au fost - și lumea nu știe - e vorba de Rudy Wetzer, care m-a crescut și pe mine la Târgoviște. Apoi a fost Coloman Braun-Bogdan. Amândoi, ca și cei care au urmat, au fost produsul școlii austro-germanice, mai mult, și britanice, care au adus fotbalul în Europa. La noi, după pacea de la Adrianopol, se juca fotbal pe vasele care au început să intre din Anglia, pe la Galați și Brăila, cumpărat grâne, și așa a ajuns fotbalul și în România, în principatele valahe atunci, Valahia și Moldova".
Cornel Dinu este adeptul promovării jucătorilor tineri şi speră ca acest lucru să devină literă de lege în cazul în care Dinamo va fi preluată de suporteri de la actualul investitor, Ionuţ Negoiţă. "Toți antrenorii care au urmat au adus jucători buni de la celelalte echipe dar n-au evitat, sub nicio formă, să crească jucători în propria pepinieră. Așa au apărut și fraţii Nunweiler și Vasile Alexandru și Varga, Frățilă, Gică Ene și am apărut și noi în perioada lui Traian Ionescu și care obișnuia să aducă cam 10-12 jucători tineri, având o legătură foarte bună cu cei care antrenau echipa națională de juniori. Mai mult decât atât, pentru acel moment, o premieră chiar în fotbalul mondial, exista în acele nu mai țin minte câte regiuni existau înainte de reforma administrativă din 68, exista în fiecare regiune, stabiliți de către unul din marii dinamoviști, generalul Staicu, care a fost creatorul acestei istorii la începuturi, un om de mare valoare, provenit din filonul acesta uluitor al Oborului...
Ei bine, aduceau jucătorii cei mai buni din care se remarcau la juniori, la echipele rerezentative și la cele mai bune. Și în fiecare an Traian Ionescu și Nicușor și Nelu Nunweiler și Lucescu și Cornel Dinu și Cheran au urmat această tradiție. Dar pentru că suntem un neam care uităm trecutul și nu-i dăm importanță și nu învățăm nimic de la el, cei care au venit după noi au practicat mai puțin acestă strategie, această tradiție. Pentru că, în fiecare județ, în timpul generalului Staicu, exista câte un mare amator de fotbal uneori chiar din rândul Ministerului de Interne, care semnala în fiecare lună ce jucător se remarcă în țară. La fel era și la Steaua, unde erau tot oameni de calitate. Dar noi valorile le trecem la index sau le distrugem", a spus Cornel Dinu
Etichete: dinamo , cornel dinu , dinamo suporteri , dinamo proiect , dinamo istorie
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Atacul de joi, în care a Rusia a lansat o rachetă balistică de mare putere asupra Ucrainei, a fost...